Bütünleme Sınav Duyurusu
13.08.2012

31 Ağustos-10 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak olan Bütünleme Sınavlarına ilişkin olarak alınan kararlar aşağıda verilmiştir:

1-2011- 2012 Eğitim Öğretim Yılı sonunda yapılacak güz ve bahar dönemi derslerinin bütünleme sınavları için sınav ücreti alınmayacaktır.

2-Sınava girmek isteyen öğrencilerin 24 Ağustos 2012 mesai bitimine kadar kendi Bölüm Başkanlıklarına hangi derslerden sınava
   gireceklerini belirten dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir.

3-Bütünleme sınav notu, öğrencilerin 2011 – 2012 ders yılında, dersi en son aldıkları döneme ait final sınavı yerine geçecektir.

4-Her ne sebeple olursa olsun bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere ayrıca mazeret sınavı verilmez.

5-Bütünleme sınav tarihlerinde, not yükseltmek için sınava girecek öğrenciler, ancak 2011-2012 ders yılında sınavına girip başarılı oldukları
   derslerin not yükseltme sınavlarına girebilirler. Not yükseltme  sınavlarına giren öğrencilerin başarı notları, final sınavında geçerli olan başarı
   kurallarına göre hesaplanacak ve final sınav notu yerine sayılacaktır. Son alınan not geçerli olacaktır.

6-Yaz öğretiminde dersi ilk defa alan ve yapılan sınavlarda başarısız olan öğrencilerin başarısız oldukları dersler için Yükseköğretim
   Yürütme Kurulu Kararı uyarınca bütünleme sınav hakkı bulunmamaktadır.

7-Yaz öğretiminde alınan ve başarılı olunan derslerin notları geçerli olup bu dersler için not yükseltme amaçlı bütünleme sınav hakkı verilmez.

8-2011-2012 ders yılı güz ve bahar dönemlerinde aldıkları derslerin final sınavlarında başarısız olan öğrenciler ile final sınavına girme şartlarını
   sağladıkları halde, final sınavına girmeyen öğrencilerden, bu dersleri yaz öğretiminde tekrar alıp başarısız olmaları halinde bütünleme sınavına girebilirler.