Yaz Öğretimi ve Bütünleme Sınavı Duyurusu
26.06.2012

2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmesini öngören 22.06.2012 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı’nın uygulaması aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır:

• 2011-2012 eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemlerinde aldıkları derslerin final sınavına girme hakkı elde edenlerden; final sınavında başarısız olan öğrenciler, sınava girme şartlarını sağladığı halde, final sınavına giremeyen öğrenciler ile not yükseltmek isteyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanınacaktır.
  • Final sınavında geçerli olan başarı kuralları bütünleme sınavlarında da uygulanacak, bütünleme sınav notu final sınav notu yerine geçecektir.
  • İngilizce Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenciler, final sınavı gerektirmeyen uygulamalı derslerden başarısız olan öğrenciler ile devamsızlık nedeni ile başarısız olan öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanınmayacak, bu durumdaki öğrenciler bütünleme sınavına giremeyeceklerdir.
  • Bütünleme sınavları yaz öğretimi sona erdikten sonra, 2012-2013 akademik yılı başlamadan önce, Üniversite Senatosu tarafından belirlenecek ve Rektörlükçe ilan edilecek tarihlerde yapılacaktır.
  • 2011-2012 eğitim-öğretim yılı Yaz Öğretimine akademik takvimde belirtildiği şekilde devam edilecektir.
  •  Yaz Öğretimine devam eden öğrencilerin aldıkları dersten başarılı olmaları halinde Yaz Öğretimi sonunda aldıkları bu ders notu esas alınacak, Yaz Öğretimi sonunda başarısız olan öğrencilerimize yukarıda belirtilen 1. maddedeki şartları sağlamaları halinde ayrıca bütünleme sınavına girme hakkı da tanınacaktır.
  • Yaz öğretimine kayıt yaptıran öğrencilerin Yaz Öğretimine devam etmek isteyip istemediklerini en geç 28.06.2012 perşembe akşamına kadar Öğrenci Dekanlığına dilekçe ile bildirmesi, devam etmek istemeyen öğrencilerin ders kayıtlarını iptal etmeleri gerekmektedir. Aksi halde Üniversitemizce Yaz Öğretimine ilişkin düzenlemeler devam/iptal başvurularına göre ve sınırlı süre içerisinde yapılacak olduğundan bu tarihe değin ders kaydı iptal başvurusunda bulunmayan öğrencilerin Yaz Öğretimine devam etmek istedikleri kabul edilerek işlem yapılacaktır.
  • Yaz Öğretiminde açılmış olan dersler Yaz Öğretimi kayıtları iptal başvuruları tamamlandıktan sonra yeterli öğrenci sayısının bulunmaması halinde kapatılabilir.
  • Yaz Öğretimi kayıtlarını iptal ettiren öğrencilerin ve yaz öğretimi dersleri kapatılan öğrencilerin ödemiş oldukları Yaz Öğretimi ücretleri daha sonra yapılacak ilanda belirtilen usulle iade edilecektir.
  • Öğrencilerimizin bütünleme sınav tarihlerini, Yaz Öğretiminin hangi derslerle devam edeceğini,  Yaz Öğretimi ücretlerinin iade usulünü ve ilgili diğer duyuruları Üniversitemiz Web sayfasından ve Öğrenci E-posta adreslerinden takibi gerekmektedir.

Not: Yaz öğretimine kayıtlı bulunan öğrenciler Öğrenci Dekanlığına verecekleri dilekçelere aşağıdaki linklerden ulaşabilirler.

Link 1 - Yaz öğretimine devam edecekler

Link 2 - Yaz öğretimi ders kaydını iptal ettirecekler