Atılım'da Bir Kitap Bir Konu Programı 2012 Bahar Dönemiyle Birlikte Başlıyor
30.01.2012

2012 Bahar dönemi, zevkli olacağı kadar yararlı olacağına inandığımız yeni bir program başlıyor.

Programın ismi, Atılım'da Bir Kitap Bir Konu.  Üniversitemizde geçen yıl kurulmuş olan Eğitim Teknolojileri ve Pedagojisi Ofisi ETPO'nun (bkz. http://etpo.atilim.edu.tr), akademik üyeleri tarafından planlanan bu program, birlikte bir kitap okuma ve kitapla ilgili bir konuyu bir akademik yıl boyu tartışma programıdır.

Plana göre, her yıl, ETPO-Akademik tarafından hazırlanacak bir liste içerisinden öğrenci, akademik personel ve idari personel temsilcilerinden oluşan bir kurul tarafından tüm Üniversite mensupları tarafından okunması tavsiye edilecek bir kitap seçilecek, kitap ve konu bir yıl boyunca değişik derslerde, toplantılarda ve etkinliklerde tartışılacaktır.  Kitabın seçiminde ideolijik ve politik görüşlerden kaçınılacak, mümkün olduğu kadar evrensel ve çağdaş düşüncelerin hakim olduğu ve geleceğe ışık tutacak konular seçilecektir.

Seçilen kitap ve ilgili konu özellikle Hazırlık sınıf ve birinci sınıf derslerinde, Türk dili edebiyatı dersinde, İngilizce derslerinde, bazı sosyal bilim derslerinde, konuyla ilgili diğer derslerde mümkün olduğu kadar sık ele alınacak ve tartışılacaktır.  Kitapla ilgili yıl içerisinde konferans ve tartışma türü etkinliklikler hazırlanacak ve uzman konuşmacılar davet edilecektir.  Bu programla ilgili olarak Hazırlık Okul ve Yabancı Diller Bölümü hocalarımız şimdiden hazırlık yapmaktadır.  İlgili diğer bölüm derslerinde de konu ele alınacaktır.

Programı 2012 Bahar döneminde bir pilot çalışma şeklinde yapacağımız için, ilk uygulama bir dönem sürecektir.  Bunun için, ETPO-Akademik grubu kitap olarak Einstein, Benjamin Franklin ve Kissinger gibi ünlülerin biyografisini yazmış olan Amerikalı yazar Walter Isaacson'un son yazdığı 'Steve Jobs'ın Biyografisi'ni seçmiştir.  Kitabın İngilizcesi Simon and Schuster Yayınevi, Türkçesi Domingo Yayınevi tarafından basılmıştır.  Kitapla ilgili olarak da 'Nasıl İz Bıraktı?' konusu incelenecektir.  İlk denememiz başarılı olursa 2012-2013 akademik yıl için bir yıl boyu okunacak kitap, daha fazla katılımcıyla Üniversite çapı oluşan bir kurul tarafından seçilecektir.

http://etpo.atilim.edu.tr/1k1k adresli web sayfasından program ve kitapla ilgili daha fazla bilgiler edinilebilir.  Dönem boyu gelişmeler bu sayfadan takibedebilecektir.

Ortak kurum geleneği oluşturma, aidiyet ve birliktelik duygusu geliştirme, dostça tartışma ortamları yaratma, eleştirel düşünce yetenekleri geliştirme gibi yararları olacağına inandığımız bu programın başarılı ve yararlı olması için destek verecekleri için öğrencilerimiz ve tüm çalışanlarımıza şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Hasan U. Akay
Provost