ERASMUS Personel Hareketliliği 2011-2012 Akademik Yılı Başvuruları
28.11.2011

SON BAŞVURU TARİHİ: 16.01.2012

Üniversitemiz 2011-2012 Akademik Yıli LLP/Erasmus Programi Personel Hareketliligi (Ders verme, egitim alma faaliyetleri icin) Programi basvurulari baslamistir. Basvuru icin kosullar ve gerekli belgeler aşağıda belirtilmektedir.

Personel hareketliliği faaliyeti kendi icerisinde 2 faaliyete ayrilmaktadir:

1. Ders verme (Staff mobility for teaching assignments)
  2. Eğitim Alma (Staff mobility for training)

Basvuru icin gereken asgari sartlar:

1. T.C. vatandasi olmak veya baska ülkelerin vatandasi olmakla birlikte Türkiyedeki yüksekogretim kurumlarinda kayitli ögrenciler ve ilgili yasalar ve mevzuatlar çercevesinde Türkiye’deki yüksekögretim kurumlarinda calisan personel.
  2. Faaliyetin 1 Haziran 2011-30 Eylul 2012 donemleri arasinda gerceklesmesi gerekir.
  3. Karsi universite veya kurumdan alinan kabul mektubu veya imzali alinmis Ogretim/Is Plani (Ögretim/İş Plani formu AB Ofisinden temin edilebilmektedir.)

Ders Verme Faaliyeti için :
1.) Sadece Erasmus ikili anlasmasi (Teaching Staff Mobility) olan akademik personel basvurabilir. Erasmus anlasmalari AB Ofisi web sayfasinda, “Anlaşmalarımız” başlığı altinda ilan edilmektedir.(Yeni Erasmus ikili anlasmasi yapmasi kesin olan, yazisma durumundaki hocalarimiz da bu donemde programa basvurabilirler.Yeni anlasmayi bizzat yapan hocalarimiza secimde oncelik taninacaktir. Fakat anlasma, faaliyet suresinden once imzalanmis olmalidir.)
2.) Üniversitemizde faaliyet suresi en fazla 2 hafta (10 is gunu) olmalidir. (Diger ogretim elemanlarimizin da faaliyetten yararlanabilmesi icin bu sure universitemizce uygun bulunmustur.)
3.) Önceden Erasmus Programinin bu faaliyetinden yararlanmamış olmak.

Eğitim Alma Faaliyeti için:
1.) Eğitim alınacak yer üniversite ise ikili anlaşmalı olmak sarti vardir; kurum/işletmelerde ise ikili anlaşmalı olma sarti bulunmamaktadir.
2.) Eğitim alma faaliyet süresi en az 5 işgünü (1 hafta) olmalıdir. (2-2,5 haftanin uzerinde faaliyet suresi tavsiye edilmez,  Üniversitemizde oluşturulacak seçim komisyonunun bu süreyi kisaltma hakki vardir.)
3.) Bu faaliyet turune sadece akademik personel degil, idari personel de başvuru yapabilir.
4.) Önceden Erasmus Programinin bu faaliyetinden yararlanmamis olmak.

NOT: Seçilmemiş fakat faaliyetten yararlanmak isteyen personel kontenjan uygun olduğu takdirde, hibe almadan (maddi destekten feragat ederek) faaliyetten yararlanabilir.

Değerlendirme; hiç faaliyetten faydalanmamış, anlaşması fazla sayıda olan veya yeni anlaşma yapmış bölümlere öncelik tanınarak, bölümlerarası denge göz önüne alınarak, Ögretim/İş Plani değerlendirilerek, Üniversitemizde oluşturulacak seçim komisyonu tarafindan yapilacaktir. Komisyonda başvuru yapmış olan bölümlerin Erasmus koordinatörleri muhakkak bulunacaktır.