Atılım Üniversitesi'nin Burslu Öğrencileri için Başarıyı Paylaşım Programı
21.10.2011

Atılım Üniversitesi'nin Burslu Öğrencileri için Başarıyı Paylaşım Programı

Mütevelli Heyeti'nin onayı ile bu dönemden itibaren üniversitemizden burs alan öğrencilerimiz için bir Başarıyı Paylaşım Programı başlatıyoruz.  Bu programın amacı burs alan öğrencilerimize üniversiteye istedikleri konularda hizmet ederek deneyim kazandırmaktır.  Öğrenciler her dönem akademik ve idari birimlerimizin tanımlayacağı görevlerde haftada beş saate kadar hizmet vereceklerdir.  Hazırlanan programın onların gelişmesini sağlamasına, aidiyet ve başarı duygularının güçlendirmesine, rol modeller olmalarını sağlamasına özen gösterilecektir.

Bu program başarı burslu öğrenciler için zorunlu olmakla beraber, ÖSYM burslu öğrencilerimiz de programa gönüllülük esasına bağlı olarak katılabilecekler.  Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere dönem sonu bir ‘Başarıyı Paylaşım Sertifikası’ verilecektir.

Akademik ve idari birimlerimiz programın amaçlarına uygun olarak kendilerine hizmet edecek öğrenciler için birim-içi aktivite ve eğitim programları geliştirecektir.  Örneğin. öğrenciler:

1. Daha önce en az BB alarak geçtikleri derslerde öğretim elemanlarımıza yardımcı olabilecek, ders dışında problem çözme ve kurs verme çalışmalarında yardım edebilecekler
  2. Dersi veren öğretim elemanlarının denetimi altında yardıma ihtiyacı olan öğrenci ve öğrenci gruplarına ders konularında akran eğitimi verebilecek, onlara akran danışmalığı veya mentörlük yapabilecekler.  Örneğin, Hazırlık ve Birinci sınıf öğrencilerine İngilizce 'Conversation Partner' olmak gibi.
  3. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kütüphane, Araştırma Merkezleri ve Laboratuvarları, ETPO, AYDAM, vs. gibi idari ve akademik birimlerde hizmet verebilecekler.  Örneğin, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün Hayata Atılım Programı'nda görev almak gibi.

Program için aşağıdaki takvim uygulanacaktır:

1. Birimler Birim Talep Formlarını 21 Ekim 2011 saat 17:00'ye kadar Öğrenci Dekanlığına yollayacaklar (aeozsoy@atilim.edu.tr).
  2. Toplanan talep formları üniversite websayfasında duyurulacak ve 25 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında öğrenciler 1'nci, 2'nci ve 3'üncü tercihlerini belirterek programa çevrimiçi başvurabilecekler.
  3. Program 14 Kasım 2011'de resmen başlamış olacak.

Öğrenci Dekanlığımız mümkün olduğu kadar öğrencilerin 1'nci seçimini yerine getirmeye çalışarak görevlendirmeleri yapacaktır.

Öğrenciler başvuru formlarını 25 Ekim - 4 Kasım arası  http://bpp.atilim.edu.tr  adresli websayfasına Atılım Üniversitesi e-posta kullanıcı isim ve şifreleriyle girerek doldurabilecekler.

Başarıyı paylaşım duygusu yüksek rol modeller olarak yetişmeleri için planlanan bu programa verecekleri destek için burslu öğrencilerimize şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

________________________
Prof. Dr. Hasan U. Akay