Birinci Sınıf Öğrencilerimize Korteksin Kullanım Klavuzu
09.05.2011

FEN EDEBİYAT, İŞLETME, MÜHENDİSLİK, HUKUK ve GÜZEL SANATLAR, TASARIM ve MİMARLIK Fakültelerimiz 1.Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine:

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından bu yıl birçok kurumda ve Hazırlık Okulumuzda düzenlenen "Korteksin Kullanım Kılavuzu" adlı program; gerek günlük hayatınız, gerek akademik başarınız açısından sizlere yarar getireceği düşüncesiyle 17 Mayıs 2011 Salı günü tekrar edilecektir.

• Mühendislik, İşletme, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk ve Fen Edebiyat Fakülteleri birinci sınıf öğrencileri için Cevdet Kösemen Konferans Salonu'nda saat 14:00'te gerçekleştirilecektir.

Program Hakkında
Prof. Dr. Ufuk Şakul Kimdir?
"Korteksin Kullanım Kılavuzu" adlı program "Nöroanatomist" olarak halen üç üniversitede ders vermekte olan Prof. Dr. Ufuk Şakul tarafından gerçekleştirilmektedir.

Prof. Dr. Ufuk Şakul Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimi sonrasında doktorasını da aynı fakültede tamamlamıştır.
1990-1994 yılları arasında Yardımcı Doçent, 1994-1999 yılları arasında Doçent olarak görev yapan Sayın Şakul,  1999 yılında
Profesör ünvanını almıştır.
Prof. Dr. Ufuk Şakul New York Bilimler Akademisi, American Association of Clinical Anatomists ve Türk Anatomi Derneği asil üyesidir.

Program İçeriği:
İnsanı yeryüzündeki canlılardan ayıran en önemli özelliği eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneğidir.
İnsanın bu eşsiz özelliğini sağlayan yapı diğer canlılardan çok daha gelişmiş olan beynimizin korteks bölümüdür.
İnsan beyni yaratılış itibarıyla bir öğrenme programıyla yüklü olarak gelmektedir.
Zaman geçtikçe öğrenilen bilgi ve becerilerin modası geçmekte ve kullanılmaz hale gelmektedir.
Modası geçmeyen ve hayat boyunca ihtiyaç duyduğumuz ise “öğrenmenin öğretilmesidir”.

Programda;

• Beynimizi nasıl kullanacağımız,
  • Hafızamızı nasıl oluşturacağımız,
  • Unutmayı nasıl engelleyeceğimiz,
  • Bilgileri nasıl daha kolay hatırlayacağımız,
  • Beynimiz ve çalışma prensipleri,
  • Hafıza ve öğrenme ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Not: Program ORY kapsamındadır.