ANKARANIN DÜNYA MİRAS ALANLIĞINA ÖNERİLMESİ PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI
28.04.2011

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin’in Ankara’nın Başkentliğinin vurgulanması amacıyla hazırladığı ve 130 Proje arasından T.C. Ankara Kalkınma Ajansının Doğrudan Faaliyet Destekleme Programına kabul edilen “Ankara’nın Dünya Miras Alanlığına Önerilmesi Fizibilite Projesi” çalışmaları tamamlanmıştır.

Proje çerçevesinde Ankara’nın Başkentliği vurgulanarak, Ankara’nın Anadolu’nun değerleri ile çağdaş kent planlaması ve mimarlık değerlerini bir araya getiren “Cumhuriyet Ankarası” ele alınmış, bu alanla Ankara Kentinin insanlığın ortak mirası kabul edilen UNESCO Dünya Miras Alanlığına kabul edilebilmesi için bir yol haritası oluşturulmuştur.

Projenin kapanış ve bilgilendirme toplantısı 04 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 14:00’de Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn. Doç. Dr. Asım Balcı ve Ajans çalışanlarının katılımı ile Üniversitemiz İşletme Fakültesi Cengiz Yenerim Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

* ORY Kapsamındadır.