Ankara EM (Ankara Endüstri Mühendisliği Platformu)
07.04.2011

Ankara EM Platformu, Ankara’daki altı üniversitenin (Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, ODTÜ, TOBB ETÜ, Hacettepe) Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulüpleri’nin ortaklaşa düzenlediği bu organizasyonla Türkiye’deki Endüstri Mühendisliği eğitimi alan öğrencileri ortak bir platformda bir araya getirerek;

·        Paneller, proje yarışmaları, vaka analizi çalışmaları, sempozyumlar, eğitim seminerleri ve teknik gezilerle Endüstri Mühendisliği öğrencilerine vizyon kazandırmayı,
·        Mesleki ve akademik alanlarda Türkiye ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olmalarını,
·        İş hayatı ile ilgili pratik bilgiler edinmelerini,
·        Ankara’daki altı üniversitenin öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen ortak bir organizasyon olmanın sağladığı güçle; kalkınmanın iki temel unsuru olan üniversite ve sanayinin işbirliğini,
·        Öğrencilerin Türkiye’nin sorunlarına grup bakış açısıyla çözümler üretmelerini, kendilerinin bu sorunların çözümünde nasıl rol oynayacaklarını tartışmalarını,
·        Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerle de öğrencilerin aralarındaki arkadaşlık bağlarını ve iletişimi güçlendirmelerini sağlamayı amaç edinmiş Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir.

Ankara EM’yi Kimler, Ne Zaman ve Nasıl Düzenler?

Yılda bir kez düzenlenen Ankara EM organizasyonuna her sene Ankara’daki Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulüplerinden birisi ev sahipliği yapmaktadır. Ankara EM’nin bir sonraki dönem çalışmaları, son düzenlenen Ankara EM platformundan hemen sonra kulüpler arası toplantıda üniversite temsilcilerinin ortak kararı ile belirlenir.

Ankara EM’nin Önemi

Ankara EM, Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir. Akademik ve profesyonel çevrelerce ilgi ile izlenmekte ve takdir edilmekte olan bu platformda, iş dünyası ve akademik dünyanın başarılı isimleri, belirlenen konu çerçevesinde katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaşırlar.

Ankara EM’nin sponsorluğunu üstlenen Türkiye’nin önde gelen kuruluşları, ev sahibi ve katılımcı üniversiteleri daha yakından tanıma imkanı bulmaktadır. Üniversite- Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesinde de Ankara EM çok büyük bir rol oynamaktadır. Ayrıca bu buluşmalarda bir araya gelen Endüstri Mühendisi adayları, yani ileride iş arkadaşları olarak karşılaşabilecek kişiler, birbirlerini ve üniversitelerini yakından tanıma ve kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadır.

Organizasyonun öğrenciler tarafından hazırlanması da, öğrencilerin iş hayatını tanımalarını, kişisel becerilerinin gelişimini ve kendilerine olan özgüvenlerinin artmasını sağlamaktadır.