universite yerel yonetimler isbirliginde atilim
05.10.2010

?

Basın Duyurusu

Üniversite – Yerel Yönetimler İşbirliğinde Atılım!

ÇANKAYA BELEDİYESİ VE ATILIM ÜNİVERSİTESİ
BELEDİYE KURUMSAL YAPISININ ANALİZİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU İMZALAYACAK

Gelişen dünyada yerel yönetimler ile bilimsel araştırma kuruluşlarının işbirliği giderek önem kazanmaktadır. Üniversite ile yerel yönetimler arasında kurulacak ilişkiler bir yandan üniversitelere içinde bulundukları toplumu daha iyi anlama olanağı sağlarken bir yandan da yerel yönetimlere kurumsal yapılarını ve hizmet kalitelerini artırma olanağı tanımaktadır.

Ancak, Türkiye’de bu tür işbirliklerinin olması gerekenin çok altında bir düzeyde olduğu görülmektedir. Örneğin Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara’da toplam devlet ve vakıf üniversitesi; özel idare ile büyükşehir belediyesinin yanı sıra yetmişe yakın ilçe ve belde belediyesi, bin kadar köy ve mahalle muhtarı bulunmasına karşın yerel yönetimlerin kurumsal yapılarının analiz edilerek iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması için yapılan işbirliği örnekleri yok denecek kadar azdır.

Atılım Üniversitesi Çankaya Belediyesinin Röntgenini Çekecek

Bu durumu değiştirmek için yola çıkan Çankaya Belediyesi ve Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi  Bölümü bir işbirliği protokolü imzalayacak. Protokolle Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri “Kamusal Akıl Stüdyosu” dersi kapsamında Çankaya Belediyesinin kurumsal yapısını, hizmet süreçlerini inceleyecek, analiz sonuçlarından yararlanarak yeniden yapılandırma programları geliştirecek. Çalışmanın sonuçları çalıştay, sergi ve yayınlar aracılığıyla kamuoyu ile de paylaşılacak.

Araştırma Sonuçları Sergi ve Kitap Haline Getirilecek

Araştırmanın başarıya ulaşması için Çankaya Belediyesi şeffaf bir biçimde tüm kurumsal yapısını ve hizmet süreçlerini incelemeye açarken Atılım Üniversitesi de araştırmayı yapan öğrencilerini LAP (Lisans Araştırma Projesi) adı altındaki bir ilk uygulama ile maddi olarak da destekleyecek. Araştırmalar kurumsal yapı analizi, hizmet analizi, iletişim ve algı analizinden oluşan üç temel başlık altında yürütülecek. Bu başlıklar altında araştırmanın içeriği ve yöntemi belediye yetkilileriyle katılımcı bir yaklaşım içerisinde tespit edilecek.

Atılım Üniversitesi Kurumsal İşbirliklerine Devam Edecek

Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde uygulanan “Kamusal Akıl Stüdyosu” adlı yenilikçi ve özgün programın sonucu olan bu işbirliğinin gelecek yıllarda Ankara’da bulunan diğer belediyelerle ve kamu kurum ve kuruluşlarına da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

İşbirliği kapsamında 7 Ekim 2010 Perşembe günü 10.00’da Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası Kolej düzenlenecek olan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun katılacağı Çankaya Belediyesi –Atılım Üniversitesi işbirliği protokolü imzalama ve tanıtım toplantısına tüm basınımız davetlidir.