Ana Bilim Dalı Başkanının Mesajı
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği lisansüstü programı, dünyada ve ülkemizde kadın sağlığı, anne ve çocuk sağlığı, kadının güçlendirilmesi ile toplum sağlığının geliştirilmesine yönelik kuramsal ve uygulama bilgilerini içermektedir. Bu bilgi ve uygulamalar, ülkemizin de gereksinimleri içerisinde yer alan kadın sağlığının iyileştirilmesi ve toplumsal sorunların (kadının toplum içerisindeki konumu, kültürel farklılıkların hemşirelik bakımına entegrasyonu ve kadın hakları, sağlığa erişim vb.) çözülmesi gibi konularda anahtar bir rol oynayacaktır.
Ülkemizde; 142 üniversitede hemşirelikte lisans eğitimi; 53 üniversitede ebelikte lisans eğitiminin sürdürülüyor olması; bu üniversitelere yetiştirilmesi gereken öğretim elemanı ihtiyacı göz önüne alındığında, hem ebelik hem de hemşirelik alanında öğretim elemanı ihtiyacının Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Lisansüstü Programlarından mezun olan akademisyenlerden karşılanması gerekebilmektedir. Ayrıca, T.C. Sağlık Bakanlığı ülkemizde halen %52 gibi yüksek oranda kadının sezaryen ile doğum oranlarının düşürülmesi ve DSÖ’nün önerdiği %15’e indirilerek normal doğumun özendirilmesine yönelik stratejiler yürütmektedir. Bu program ile öğrencilere uzmanlık düzeyinde kuramsal ve uygulamalı bilgilerini ilgili literatür doğrultusunda güncelleyerek kullanabilme ve anne-çocuk sağlığının güçlendirilmesinde yer alan hemşirelik uygulamalarında kanıt temelli araştırma yöntemlerini uygulayabilme ve sorunlara çözüm önerileri iletebilme bilgi ve becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir.
Ülkemiz sağlık sisteminin ve ebelik ve hemşirelik okullarının en fazla ihtiyaç duyduğu alan olan Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında 2020/2021 güz döneminde tezli yüksek lisans programında eğitim verilmeye başlanacaktır.
Haberler
Etkinlikler
Dil-Edebiyat Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi
QRS Complex of Engineering
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
"ATATÜRK'ÜN ASKER KİŞİLİĞİ" KONFERANSI DAVETİ
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004