MÜBAK 2024 Kongresi Mühendislik Fakültemizde Gerçekleştirildi.
03.06.2024

Atılım Üniversitesinin ev sahipliğinde 16-17 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi’nde (MÜBAK 2024)” sizlerle bir arada bulunmuş olmaktan çok mutluyuz.

Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ve 29 oturumda farklı mühendislik alanlarından bildirilerin sunulduğu Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Literatüre önemli katkılar sunması amacıyla hazırlanan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi’nin temel amacı mühendislik disiplinlerinde lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam etmekte olan öğrencilerin yapmış oldukları araştırmalarda elde etmiş oldukları çıktıların sunulması için bilimsel bir ortam oluşturulması ve öğrenciler arasındaki bilgi paylaşımı, iletişim ve iş birliğinin arttırılmasıdır.

Lisans ve lisansüstü kategorilerinde “En İyi Bildiri Ödülü”nün verildiği kongremizde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 42 farklı üniversiteden öğrenciler katılmışlardır. Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi’nde öğrenci sunumlarının yanı sıra hem akademiden hem de sektörden davetli konuşmacılar yer almış olup bilim insanı adayı olan öğrenciler ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

Kongremizin düzenlenmesine öncülük eden Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ’a, TÜBİTAK BİDEB’e, düzenleme kurulu üyelerine, bilim kuruluna, oturum başkanlarına, kongrenin düzenlenmesinde ve yürütülmesinde emeği geçen öğrencilerimize ve bizzat katılarak bizi onurlandıran herkese teşekkürlerimizi sunarız.