ARED Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü
22.04.2021

ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar, ARED Koordinatörü Şenay İpek ve ARED Kurumsal iletişim Sorumlusu Beril Kırağlı katılımı ile ARED Ödülleri ve ARED/Endüstriyel reklam sektörü hakkında bilgilendirme yapacaktır.

--

26 Nisan Pazartesi

Saat: 13:00

Aşağıdaki link üzerinden katılabilirsiniz:

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/4756539902

 

ARED HAKKINDA:

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) endüstriyel reklam sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerini bir çatı altında toplamak, üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak, sektörün sorunlarına çözüm bulmak, endüstriyel reklam sektörünü özel ve resmi kurum ve kuruluşlarda, yurtdışında temsil etmek amaçlarıyla 2000 yılında kuruldu. Endüstriyel reklamcılık dünyasının temsilcilerinden oluşan ARED, kar amacı gütmeden faaliyetlerini sektörü geliştirmek için yürütüyor. ARED, global basım işleri federasyonu FESPA ile ortak olarak Avrasya bölgesinde baskı dünyasının en büyük fuarı olan FESPA Eurasia'yı 2013 yılından bu yana düzenliyor. Detaylı bilgi için: https://www.ared.org.tr/

--

ARED ÖDÜLLERI YARIŞMASI HAKKINDA:

 Gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak, sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amacıyla düzenlenen "Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü" yarışması ORES sponsorluğunda gerçekleşiyor.

 

COVID-19 sonrası yeni normal dönemde, insanlar arasındaki mesafenin korunması, toplumsal sağlığı koruyucu ve teşvik edici uygulamaların geliştirilmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle öğrenciler yarışmaya; yaratıcı, yenilikçi, estetik, katma değer ve/veya maliyet avantajı sağlayan, pratik, demonte, kolay kurulabilir ve uygulanabilir, display, ahşap veya demir malzemelerden üretilebilecek ve üzerinde reklam alanı barındıran;

 

* Restoran, kafe gibi sosyal paylaşımların olduğu ortamların dekoratif şekilde ayrılmasına dair ürün tasarımları,

* Kullanıcı açısından kurulum kolaylığı bulunan ve şehir mobilyası kategorisi altında yer alan kış bahçesi tasarımları,

* Dış mekanda kullanılan, tercihen ışıklı ve şarjlı kaldırım panosu tasarımlarıyla yarışmaya başvuruda bulunabilirler.

 

Reklam, tasarım, mimarlık fakültelerindeki lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin başvurabileceği yarışmada her katılımcı en fazla 4 başvuru yapabilecek.

 

7. ARED Ödülleri'21 ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü yarışmasının;

 

* Birincisi bir adet MacBook dizüstü bilgisayar,

* İkincisi bir adet GoPro aksiyon kamerası,

* Üçüncüsü bir adet Wacom grafik çizim tableti,

* Ahmet Tufan Kalkan Mansiyon Ödülü'nün sahibi ise bir adet Seagate 2TB depolama alanına sahip taşınabilir disk kazanacak.

* Ayrıca 20 ve üzeri öğrenci başvurusu alınan üniversitelerin yarışmaya başvuruda bulunmuş olan öğrencileri için ORES'in fabrika bölümünde teknik gezi düzenlenecektir.

 

Yarışmaya katılım online olarak www.aredodulleri.com web adresinden yapılıyor. Son başvuru tarihi 17 Ekim 2021'de sona eriyor.