Bölüm Tanıtımı
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, haberleşme, sinyal işleme, yüksek gerilim, elektrik makineleri, güç dağıtım sistemleri, radar ve elektronik harp, RF, elektromanyetik ve fotonik konularını kapsamaktadır. Bölümümüzde, teorik derslerin çoğu nitelikli laboratuvar olanakları ile desteklenmektedir. Bölümümüz, 2013 yılından beri MÜDEK tarafından akreditedir. Ortak eğitim kapsamında da öğrencilerimize şirket içi eğitim olanağı sunulmaktadır. 9 ayrı şirket, ortak eğitim kapsamında öğrencilerimizi bir dönem boyunca yetiştirmekte ve onlara iş deneyimi kazandırmaktadırlar. Her yıl ortak eğitime katılan öğrenci sayısı artmakta 2019-2020 eğitim döneminde başlamış olan ortak eğitim programını öğrencilerimiz başarı ile tamamlamış ve mezuniyet sonrası işe başlamışlardır.
Erasmus, ortak eğitim ve lisans araştırma projeleri ile öğrencilerine mezuniyet öncesi olanaklar sağlayan bölümümüz, bu yıldan itibaren Upper Austria Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Avusturya) ile anlaşma sağlayarak öğrencilerine 3 artı 2 eğitim programı ile lisans (Atılım Üniversitesi) ve yüksek lisans (Upper Austria Üniversitesi) diploması imkanı sağlamaktadır.
Vakıf Üniversitelerinde tek Avrupa Uzaktan Radyo Laboratuvarına sahip olan bölümümüz, araştırma çıktılarında da (yayın, proje, patent) öncü konuma sahiptir.
Misyon
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün misyonu, bilim ve teknolojiyi yakından izleyen, katkıda bulunan ve topluma kazandıran mühendisler yetiştirmek, eğitimde ve araştırmada yeni bilgi ve yaklaşımların üretilmesi ve benimsetilmesinde öncülük yapmaktır.
Vizyon
Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin vizyonu, yetiştirdiği seçkin Elektrik ve Elektronik mühendisleri ile yenilikçiliği toplumda yaygınlaştıran, bilgi ve toplumsal fayda üreterek toplumu ileriye taşıyan bir bölüm olmaktır.
Haberler
Ortak Eğitim Şartları: -Öğrencinin genel not ortalamasının 2,20 veya üzerinde olması, -Öğrencinin başvurduğu dönemden önce aldığı tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması....
Devamını OkuEtkinlikler
Dil-Edebiyat Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi
QRS Complex of Engineering
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
"ATATÜRK'ÜN ASKER KİŞİLİĞİ" KONFERANSI DAVETİ
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
Bölüm Duyuruları
Mütevelli Heyetimizin 06.10.2021 tarihli toplantısı ile "Atılım Üniversitesi Burs Yönetmeliği"nin (C) bendinde yer alan Akademik Başarı Bursları>...
ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIM KOMİSYONU ÖN DEĞERLENDİRME SONUCU>...
Doktora Yeterlik Sınav Takvimi (PhD Qualification Exam Calender)>...
ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIM KOMİSYONU ÖN DEĞERLENDİRME SONUCU>...
Üniversitemiz ile ikili işbirliği yapılan University of Applied Science Upper Austria>...
Önkoşul Dersler>...