AKTS - Konaklama İşletmelerinde Yiyecek, İçecek Yönetimi
Konaklama İşletmelerinde Yiyecek, İçecek Yönetimi (TKİŞ207) Ders Detayları
Ders Adı | Ders Kodu | Dönemi | Saati | Uygulama Saati | Laboratuar Hours | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Konaklama İşletmelerinde Yiyecek, İçecek Yönetimi | TKİŞ207 | 3. Dönem | 1 | 0 | 0 | 3 | 7 |
Ön Koşul Ders(ler)i |
---|
N/A |
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Türü | Zorunlu Bölüm Dersleri |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Ders Verilme Şekli | Uzaktan |
Dersin Öğrenme ve Öğretme Teknikleri | Anlatım, Gösteri, Tartışma, Soru Yanıt. |
Dersin Öğretmen(ler)i |
|
Dersin Amacı | Bu dersin amacı yiyecek-içecek hizmetleriyle ilgili temel bilgi ve becerileri öğrencilere kazandırmaktır. Aynı zamanda bu ders, ileri seviyede yiyecek-içecek servisinin bilgilerini ve deneyimlerini de öğrencilere kazandırır. |
Dersin Eğitim Çıktıları |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Dersin İçeriği | Yiyecek ve İçecek sektörü, müşterinin rolü, yiyecek |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Yiyecek-İçecek sektörü | Konu 1 |
2 | Müşterinin Rolü | Konu 2 |
3 | Yiyecek-İçecek Organizasyonu ve Sistemleri | Konu 3 |
4 | Beslenme ve Yiyecek Sektörü | Konu 4 |
5 | Yiyecek Sektöründe Sanitasyon | Konu 5 |
6 | Ara Sınav | Ara Sınav |
7 | Menü Planlaması | Konu 6 |
8 | Satın Alma ve Depolama | Konu 7 |
9 | Yiyecek Hizmetinde Ekipman | Konu 8 |
10 | Yiyecek Servisinde Prosedürler | Konu 9 |
11 | Servis Çeşitleri | Konu 10 |
12 | İçecek Servisinde Prosedürler | Konu 11 |
13 | Hizmet Yönetimi | Konu 12 |
14 | Güvenlik ve Temizlik | Konu 13 |
15 | Maliyet Yönetimi | Konu 14 |
16 | Final Sınavı | Final Sınavı |
Kaynaklar
Ders Kitabı | 1. Introduction to Food and Beverage Service, G. Brown, K. Hepner, A. Deegan, Longman , 1999 |
---|---|
Diğer Kaynaklar | 2. Food and Beverage Service,D. Lilli crap, J. Cousins, R. Smith, ELST Publihers, 1998 |
Değerlendirme System
Çalışmalar | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | 1 | 5 |
Laboratuar | - | - |
Uygulama | - | - |
Alan Çalışması | - | - |
Derse Özgü Staj | - | - |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | 1 | 10 |
Ödevler | - | - |
Sunum | - | - |
Projeler | - | - |
Rapor | - | - |
Seminer | - | - |
Ara Sınavlar/Ara Juri | 1 | 20 |
Genel Sınav/Final Juri | 1 | 65 |
Toplam | 4 | 100 |
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notu Katkısı | 35 |
---|---|
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 65 |
Toplam | 100 |
Kurs Kategorisi
Temel Meslek Dersleri | X |
---|---|
Uzmanlık/Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | |
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | |
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Dersin Öğrenim Çıktılarının Program Yeterlilikleri ile İlişkisi
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin temel kavramlarını anlama, açıklama ve kullanma becerileri | X | ||||
2 | Turizm ve Konaklama işletmelerinde, yönetim teknikleri ve uygulamalarını analiz etme ve tasarlama | X | ||||
3 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin planlama, örgütleme, yöneltme, eşgüdüm ve denetim fonksiyonlarını açıklama ve uygulamalarıyla anlama. | X | ||||
4 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını anlama | X | ||||
5 | Turizm endüstrisinin modern tekniklerini ve teknolojik araçlarını kullanma kabiliyeti. | X | ||||
6 | Bilgi ve becerileri, alternatif turizm alanlarında verimli bir şekilde uygulama kabiliyetini geliştirme. | X | ||||
7 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin teorik çerçevesi yanında uygulamasına konsantre olma. | X | ||||
8 | İletişim becerilerini geliştirmek | X | ||||
9 | Turizm endüstrisindeki eğilimleri anlama. | X | ||||
10 | Turizm endüstrisinde kalite bilincine sahip olma. | X | ||||
11 | Turizm endüstrisinde çalışma etiği ve sosyal sorumluluğu benimsemek. | X |
ECTS/İş Yükü Tablosu
Aktiviteler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Ders saati (Sınav haftası dahildir: 16 x toplam ders saati) | |||
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Derse Özgü Staj | |||
Alan Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 15 | 10 | 150 |
Sunum/Seminer Hazırlama | |||
Projeler | |||
Raporlar | |||
Ödevler | |||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Ara Sınavlara/Ara Juriye Hazırlanma Süresi | |||
Genel Sınava/Genel Juriye Hazırlanma Süresi | |||
Toplam İş Yükü | 150 |