AKTS - İşletmeye Giriş I
İşletmeye Giriş I (MGMT111) Ders Detayları
Ders Adı | Ders Kodu | Dönemi | Saati | Uygulama Saati | Laboratuar Hours | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
İşletmeye Giriş I | MGMT111 | 1. Dönem | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
Ön Koşul Ders(ler)i |
---|
N/A |
Dersin Dili | İngilizce |
---|---|
Dersin Türü | Diğer Bölümlerden Alınan Servis Dersleri |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Ders Verilme Şekli | Yüz Yüze |
Dersin Öğrenme ve Öğretme Teknikleri | Anlatım, Gösteri, Tartışma, Soru Yanıt. |
Dersin Öğretmen(ler)i |
|
Dersin Amacı | Bu dersin amacı işletmenin temel kavramlarını öğrencilere tanıtmaktır. Son yıllarda özel önem verilen etik değerlerin, çevreciliğin de işletmenin temel kavramları arasında artık yer aldığını göstermektir. Bu bağlamda işletmenin önemi, diğer dallarla ilgisi, teknoloji ile etkileşimi, sosyal sorumluluk kavramının işletmeler için anlamı, global düzende işletmelerin nasıl çalıştığı , girişimciliğin ve küçük işletmelerin önemi, hukuki şekilleri bakımından işletmeler konularına değinilecektir. |
Dersin Eğitim Çıktıları |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Dersin İçeriği | İşletme yönetimi, ekonomik birim olarak işletme, işletme çeşitleri, hukuki şekilleri bakımından işletme çeşitleri |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | İşletmenin ve İktisadın Temelleri | Ders Kitabı, s. 4-12 |
2 | İşletmenin ve İktisadın Temelleri | Ders Kitabı, s. 12-40 |
3 | İşletme Etiği ve Sosyal Sorumluluk | Ders Kitabı, s. 44-51 |
4 | İşletme Etiği ve Sosyal Sorumluluk | Ders Kitabı, s. 52-67 |
5 | Küresel İşletme | Ders Kitabı, s. 68-72 |
6 | Küresel İşletme | Ders Kitabı, s. 73-93 |
7 | ||
8 | Küçük İşletme ve Yeni Girişim | Ders Kitabı, s. 98-107 |
9 | Küçük İşletme ve Yeni Girişim | Ders Kitabı, s. 108-123 |
10 | İşletme Sahipliği Çeşitleri | Ders Kitabı, s. 124-129 |
11 | İşletme Sahipliği Çeşitleri | Ders Kitabı, s. 130-146 |
12 | Yönetimin İşlev ve Yetileri | Ders Kitabı, s. 150-162 |
13 | Yönetimin İşlev ve Yetileri | Ders Kitabı, s. 163-175 |
14 | Örgüt, Takım Çalışması ve İletişim | Ders Kitabı, s. 176-195 |
15 | Örgüt, Takım Çalışması ve İletişim | Ders Kitabı, s. 176-195 |
16 |
Kaynaklar
Ders Kitabı | 1. Business Today by M.Mescon, Bovee, C. &Thill, J., 10th ed, Prentice Hall, .New Jersey. |
---|---|
Diğer Kaynaklar | 2. Understanding Business by W. Nickels, McHugh, J. & McHugh, S. International Edition, McGraw Hill, New York. |
Değerlendirme System
Çalışmalar | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | - | - |
Laboratuar | - | - |
Uygulama | - | - |
Alan Çalışması | - | - |
Derse Özgü Staj | - | - |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | - | - |
Ödevler | 5 | 10 |
Sunum | - | - |
Projeler | - | - |
Rapor | - | - |
Seminer | - | - |
Ara Sınavlar/Ara Juri | 1 | 40 |
Genel Sınav/Final Juri | 1 | 50 |
Toplam | 7 | 100 |
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notu Katkısı | 50 |
---|---|
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 50 |
Toplam | 100 |
Kurs Kategorisi
Temel Meslek Dersleri | |
---|---|
Uzmanlık/Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | X |
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | |
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Dersin Öğrenim Çıktılarının Program Yeterlilikleri ile İlişkisi
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Turizm yönetiminde anlama, Öğretme ve teknik konsept kullanma becerilidir | |||||
2 | Turizm organizasyonlarını anlama, yönetim teknikleri tasarlamada ve uygulamada becerilidir. | |||||
3 | Turizm yönetiminde anlatmanın yanı sıra uygulamada planlamayı, organizasyonu, yürütmeyi, koordine etme ve kontrol fonksiyonlarını anlamayı sağlar | X | ||||
4 | Turizm yönetiminin stratejik, taktiksel ve eylemsel boyutlarını anlamayı sağlar | |||||
5 | Turizm endüstürisindeki modern teknikleri ve teknolojik düzenleri kullanmayı sağlar | |||||
6 | Etkin uygulama, takım bilgisi ve alternatif turizm alanlarındaki yetenekleri artırır | |||||
7 | Turizm yönetiminde teorik çalışmaların yanı sıra pratiğe odaklanır | |||||
8 | İletişim becerilerini artırır | X | ||||
9 | Turizm endüstürisindeki eğilimi anlamayı sağlar | |||||
10 | Turizm endüstürisindeki kalite bilincini oluşturur | |||||
11 | Turizm endüstürisindeki iş ahlakı ve sosyal sorumluluğu benimsenmesini sağlar | |||||
12 | Turizm yönetiminde takip eden alanladan en az birinde etkin uygulama yeteneği, iş bilgisi ve becerileri sağlar: servis, pazarlama, finans, insan kaynakları ve muhasebe | X |
ECTS/İş Yükü Tablosu
Aktiviteler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Ders saati (Sınav haftası dahildir: 16 x toplam ders saati) | |||
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Derse Özgü Staj | |||
Alan Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 3 | 42 |
Sunum/Seminer Hazırlama | |||
Projeler | |||
Raporlar | |||
Ödevler | 1 | 10 | 10 |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Ara Sınavlara/Ara Juriye Hazırlanma Süresi | 1 | 20 | 20 |
Genel Sınava/Genel Juriye Hazırlanma Süresi | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü | 102 |