Zorunlu Bölüm Dersleri

APM108 - Temel Aerodinamik (Modül 8) (5 + 0) 5

Atmosfer Fiziği, Aerodinamik, Uçuş Teorisi, Uçuş Kararlılığı ve Dinamiği

ATU100 - Üniversite Hayatına Giriş (1 + 0) 1

Rektör'ün Konuşması; Atılım'da Yaşam (İdari Birim Sunumları); Kütüphane Seminerleri; Kitap Ödünç Alma-İade Etme Etkinliği; Bölüm Tanıtım Toplantıları; Spor Faaliyetleri Tanıtımı; Kulüp ve Topluluk Stantlarının Ziyareti; Eğitim Teknolojileri Bilgilendirme Sunumu; ATU 100 kapsamında düzenlenen etkinliklere katılım.

AVM311 - Havacılık Terminolojisi I (3 + 0) 3

Genel havacılık uygulamaları, havaalanları, uçak ve uçak sistemleri, dokümantasyon, aerodinamik ve bakım uygulamalarına ilişkin terminoloji ve kısaltmalar

AVM312 - Havacılık Terminolojisi II (0 + 3) 3

Genel havacılık uygulamaları, havalimanı operasyonları, uçak ve uçak sistemleri, havacılık düzenlemeleri ve standartları, güvenlik ve acil durum prosedürleri ve hava durumu ile ilgili terminoloji ve kısaltmalar

CMPE105 - Bilgisayara ve Bilgi Sistemlerine Giriş (1 + 2) 3

Bilişim sistemleri, sistem ve uygulama yazılımlarının temelleri; veri girişi, işlenmesi, saklanması, çıktıya dönüşümü ve iletişimi; Windows ortamı; öğrenme yönetim sistemi; internet uygulamaları; uygulama yazılımlarının kullanımı: kelime işleme, elektronik tablolama, sunum yaratma, uygulamalar arasında entegrasyon ve veri paylaşımı.

ENG101 - Akademik İngilizce I (4 + 0) 3.5

İngilizce dil becerileri ve akademik becerileri geliştirme; okuduğunu anlama, kelime bilgisi geliştirme ve okuma metinlerinin eleştirel incelenmesi; dinleme ve not alma, sınıf içi tartışmalar, sunumlar, yazma çalışmaları ve teknoloji kullanımı.

ENG102 - Akademik İngilizce II (4 + 0) 3.5

İleri akademik dil becerileri, okuduğunu anlama, sınıf içi tartışmalar, akademik kelime bilgisi geliştirme ve okuma metinlerinin eleştirel incelenmesi; araştırma ödevleri, İngilizce dil yapılarının gözden geçirilmesi, dinleme ve not alma, yazılı ürünlerin incelenmesi, yazma çalışması, sunumlar yapma ve teknoloji kullanımı.

ENG201 - Akademik İngilizce III (3 + 0) 3

Eleştirel okuma teknikleri ile tartışmalı kompozisyon yazma becerileri; bir okuma parçasının yapısını belirleme, metnin ya da durumun ana fikrini ve önemli noktalarını çıkarma, özetini yazma, tartışmalı kompozisyonun taslağını çıkarma ve yazma.

ENG202 - Akademik İngilizce IV (3 + 0) 3

Etkin bir şekilde araştırma yapma, raporlama ve sunma becerileri; bilgi derleme ve düzenleme, uygun teknikler kullanarak rapor oluşturma, etki uyandıracak yazılı/sözlü bilgilendirici ya da ikna edici sunumlar yapma, süreçte doğru alıntılama teknikleri ve görsel kullanma ve gerektiğinde Evrik Öğrenme Modeli kullanma.

HIST101 - Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 + 0) 2

Fransız İhtilali; Osmanlı Devletinin yapısı ve jeopolitik konumu, çöküş nedenleri; Batılılaşma hareketleri ve I. Meşrutiyet; II. Meşrutiyet; Trablusgarp ve Balkan savaşları; I. Dünya Savaşı; Kurtuluş Savaşı öncesi dönemi, kongreler, Misak-ı Milli ve TBMM`nin açılışı.

HIST102 - Atatürk İlkeleri ve İnkilâp Tarihi II (2 + 0) 2

Kurtuluş Savaşı; Lozan Antlaşması; Cumhuriyetin ilanı; saltanatın ve halifeliğin kaldırılması; Atatürk devrimleri; milli ekonominin kurulması; II. Dünya Savaşı, öncesi ve sonrası; 1960 aonrası Türkiye Cumhuriyeti.

HIST221 - Uygarlık Tarihi (3 + 0) 3

Kronolojik bir sıra içerisinde Sümer medeniyetinden Bilim Devrimine kadar geçen süreçte yükselen medeniyetler.

KRY111 - Kariyer Planlama (1 + 0) 1

Atılımlı olmak, Öğrenci odaklı programlar, Fakülte, Bölüm tanıtımları, Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim, Erasmus, CV yazım türleri, Mülakat teknikleri, Etkili İletişim ve sunum teknikleri

MATH151 - Kalkülüs I (4 + 2) 7

Temel bilgiler, limit ve süreklilik, türev, türevin uygulamaları, L`Hopital kuralı, integral, integralin uygulamaları, integral ve transendental fonksiyonlar, integral teknikleri, has olmayan integraller, diziler

MATH152 - Kalkülüs II (4 + 2) 7

Sonsuz seriler, düzlemde vektörler ve kutupsal fonksiyonlar, uzayda vektörler ve hareket, çok değişkenli fonksiyonlar ve türevleri, çok katlı integraller: çift katlı integraller, alan hesapları, kutupsal koordinatlarda çift katlı integraller, Kartezyen, silindirik ve küresel koordinatlarda üç katlı integraller, eğrisel integraller

PHYS101 - Genel Fizik I (3 + 2) 6

Ölçme, doğrusal hareket, vektörler, iki ve üç boyutta hareket, kuvvet ve hareket I, kuvvet ve hareket II, kinetik enerji ve iş, kütle merkezi ve doğrusal momentum, dönme, yuvarlanma, tork ve açısal momentum, denge ve elastiklik.

PHYS102 - Genel Fizik II (3 + 2) 6

Elekrik yükü, elektrik alanı, Gauss kanunu, elektrik potansiyel, kapasitans, akım ve direnç, devreler, manyetik alan, akımdan kaynaklanan manyetik alan, indüksiyon ve indüktans.

PLT-AE2FA1 - Alan Seçmelii (0 + 0) 5

PLT-AE4FA4 - Alan Seçmeli (0 + 0) 5

PLT-AE4SP3 - Alan Seçmelii (0 + 0) 5

PLT-AE4SP5 - Alan Seçmeli (0 + 0) 5

PLT-AE4SP6 - Alan Seçmeli (0 + 0) 5

PLT-AE4SP7 - Alan Seçmeli (0 + 0) 5

PLT-GE4FA1-EntrepreneurshipCourses - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4FA1-Girişimcilik Havuzu - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4FA1-GirişimcilikHavuzu - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4SP1 - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4SP3 - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4SP4 - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT101 - Uçuş ve Yer Emniyeti Yönetim Sistemler (3 + 0) 3.5

Uçuş ve yer emniyetinde genel konsept, uçuş ve yer emniyet temel girdileri, olay ve kazaların ana faktörleri, uçak ve yer olay ve kazaların nedenleri, SHEL modeli, uçak olay ve kazalarının analizleri, insan faktörü, ortam faktörü, uçak ve bakım faktörü, risk ve risk yönetimi, uçuş emniyet eğitimi.

PLT102 - PPL (A) Hava Hukuku Bilgisi (010) (1 + 0) 2

Uluslararası Hava ve Uzay Hukuku konusunun tarihçesi, antlaşmaları ve kuralları; SHGM, JAA, EASA, FAA ve ICAO kuralları.

PLT104 - PPL (A) Hava Aracı Genel Bilgisi (020) (2 + 0) 2

Sabit kanatlı hava araçları (uçak) sistemleri ve alt sistemleri.

PLT106 - PPL (A) Uçuş Performansı ve Planlama (030) (2 + 0) 2

Uçak güç sistemlerinin performans karakteristikleri, kalkış performansı, tırmanma performansı, seyahat performansı, alçalma ve iniş performansı, uçuş manevraları, yük ve denge ile ilgili uçak ağırlıkları, dengenin önemi, ana aerodinamik kanat kesiti, ağırlık ve denge teorisi, aşırı yüklemenin uçak performansına etkileri, ağırlık merkezinin arka ve

PLT108 - PPL (A) İnsan Performansı (040) (1 + 0) 1

Konseptler, kısmi basınç etkileri, görüş, duyma, uçuş tutması, uçuş ve sağlık ve toksik tehlikeler; bilgi süreci, merkezi karar kanalı, stres, karar ve karar verme.

PLT110 - PPL (A) Meteoroloji (050) (2 + 0) 2

Atmosferdeki basınç, sıcaklık, rüzgar, nem vs. gibi oluşumlar, veri toplama ve analizi, tahmin modelleri; risk faktörleri (buzlanma, türbülans, dağ dalgası, rüzgar kırılması, sis, vb).

PLT112 - PPL (A) Seyrüsefer (060) (2 + 0) 2

Yerde yayın yapan radio istasyonları (ADF, VOR, ILS, MLS) ile uçakta bunları algılayıcı ve tamamlayıcı (INS, transponder) sistemleri, kullanım usulleri; radar sistemleri ve otopilot kullanımı.

PLT114 - PPL (A) Operasyon Usulleri (70) (1 + 0) 1

İşletme usulleri hakkında genel bilgi.

PLT116 - PPL (A) Uçuş Prensipleri (080) (2 + 0) 2

Temel aerodinamik tanımlar, sübsonik aerodinamik, hava akımına ilişkin temel kavramlar, süreklilik denklemi, Bernoulli denklemi, hava hızı çeşitleri, viskoz akış, sınır tabaka, akım kopması ve sürükleme, sürükleme üzerinde şekil ve ölçek etkileri, kanat profili, taşımanın oluşumu, profillerin özellikleri, kanat geometrisi, sonlu açıklıklı kanatlar

PLT118 - PPL (A) Haberleşme (090) (1 + 0) 2

ATC muhaberesi, rakam ve fonetik alfabe, özel terimler, tanımlamalar ve kısaltmaların ifadesi, Q kodları, mesaj katagorileri, acil durum mesajları, meteorolojik mesajlar, havacılık bilgi mesajları, VFR konuşma kalıpları, pozisyonun rapor edilmesi.

PLT120 - PPL (A) Uçuş Uygulamaları (0 + 9) 8.5

Çeklist uygulaması, kalkış, tırmanış, farklı sürat ve konfigürasyonlarda düz uçuş, rejim ayarları, sürat değiştirmeler, dönüşler, sabit varyo manevraları, radyo usulleri, Fletner tekniği, durum cayrosunun kullanılması, takat değişiklikleri ve etkileri, çapraz kontrol tekniği, alet gecikmeleri, en iyi tirmaniş orani (VY) ile tırmanış akselerasyon

PLT201 - ATPL Hava Hukuku Bilgisi (010) (4 + 0) 4

Uluslararası Hava ve Uzay Hukuku konusunun tarihçesi, antlaşmaları ve kuralları; SHGM, JAA, EASA, FAA ve ICAO kuralları.

PLT203 - ATPL HGB Gövde, Sistemler ve Motor (021) (6 + 0) 4

Sabit kanatlı hava araçları (uçak) sistemleri ve alt sistemleri.

PLT204 - ATPL Ağırlık ve Denge (031) (3 + 0) 3

Uçağa ait kütle ve denge hesapları; uçuş öncesi ve esnasında yapılan hesaplamalar ile uçağın kontrol edilebilir limitler dâhilinde kullanılması; ağırlık, ağırlık merkezi, referans noktası, moment ve hesaplama usulleri.

PLT205 - ATPL HGB Uçuş Aletleri ve Aviyonikleri (022) (3 + 0) 3

Uçağa ait performans, seyrüsefer ve kontrol göstergelerinin çalışma prensipleri; analog ve cam kokpit tanıtımı, sistem arızaları, yedekleme ve zaafiyetler.

PLT206 - ATPL Performans (032) (8 + 0) 3

Değişik yük, irtifa ve hava şartlarında (rüzgar, sıcaklık, basınç vs.) kalkış, iniş mesafeleri, tırmanış oranları, süzülüş oranları, yakıt sarfiyatı gibi performans değerlerinin hesaplanması.

PLT207 - Çoklu Mürettebat İşbirliği (3 + 0) 6

İnsan hatası, havacılık emniyeti, kişiler arası iletişim, liderlik, karar verme.

PLT208 - ATPL Uçuş Planlama ve İzleme (033) (4 + 0) 3

Uçağın istenen bir noktadan diğer bir noktaya gidişinin irtifa, zaman, yakıt, yedek meydan seçimi planlaması; havada planlanan ile gerçekleşen durumların izlenerek plandan sapmaların değerlendirilmesi ve yedek plan uygulamaları.

PLT210 - Gece Uçuş Uygulamaları (1 + 1) 2

Gün batımı sonrası aletli uçuş uygulamaları.

PLT212 - PIC Uçuş Uygulamaları I (1 + 4) 8

Yalnız olarak bir meydandan kalkarak başka bir meydana iniş yapmak; kendi kalkış yaptığı ana meydan haricinde iki değişik meydana inişli ve toplam 300 NM?den fazla mesafede bir seyrüsefer görevi icrası.

PLT214 - PIC Uçuş Uygulamaları II (1 + 4) 8

Yalnız olarak bir meydandan kalkarak başka bir meydana iniş yapmak; kendi kalkış yaptığı ana meydan haricinde iki değişik meydana inişli ve toplam 300 NM?den fazla mesafede bir seyrüsefer görevi icrası.

PLT301 - ATPL İnsan Performansı (040) (4 + 0) 4

Dolaşım sistemi, oksijen ve solunum, hipoksi, hiperventilasyon, dekompresyon, kabin basınçlandırma, uçuş ve dalış, sinir sistemi, kulak, işitme ve denge, alkol ve uçuş, hareket hastalığı, göz ve görüş, uçuş ve sağlık, stres, stres faktörleri, stres ile mücadele, davranış ve motivasyon, durum muhakemesi, havacılıkta kavrama, görsel yanılgılar.

PLT303 - ATPL Meteoroloji (050) (6 + 0) 5

Atmosferdeki basınç, sıcaklık, rüzgar, nem vs. gibi oluşumlar, veri toplama ve analizi, tahmin modelleri; risk faktörleri (buzlanma, türbülans, dağ dalgası, rüzgar kırılması, sis, vb).

PLT304 - Aletli Uçuş Uygulamaları (0 + 4) 7

Alet uçuşu uygulamaları.

PLT305 - ATPL Genel Seyrüsefer (061) (6 + 0) 5

Yerde yayın yapan radio istasyonları (ADF, VOR, ILS, MLS) ile uçakta bunları algılayıcı ve tamamlayıcı (INS, transponder) sistemleri, kullanım usulleri; radar sistemleri ve otopilot kullanımı.

PLT306 - CPL (A) Uçuş Uygulamaları (0 + 1) 5

Çeklist uygulaması, kalkış, tırmanış, farklı sürat ve konfigürasyonlarda düz uçuş, rejim ayarları, sürat değiştirmeler, dönüşler, sabit varyo manevraları, radyo usulleri, Fletner tekniği, durum cayrosunun kullanılması, takat değişiklikleri ve etkileri, çapraz kontrol tekniği, alet gecikmeleri, en iyi tırmanış oranı (vy) ile tırmanış akselerasyon/deselerasyon.

PLT307 - ATPL Radyo Seyrüsefer (062) (7 + 0) 7

Radyo yardımcıları ile seyrüsefer hakkında genel bilgi.

PLT308 - Çoklu Motorlu Uçuş Uygulamaları (0 + 1) 5

Çoklu motorlu uçuş uygulaması.

PLT309 - ATPL Operasyon Usulleri (070) (3 + 0) 2

Bir hava aracının otoritenin (işletme, SHGM, JAR,EASA, FAA ve ICAO) belirlediği kurallar altında nasıl kullanılacağı; normal şartlar, düşük görüş şartları, alet ve donanım şartları, haberleşme donanım şartları, uçak bakım, gürültüden kaçınma, okyanus/kutup aşırı uçuş, buzlanma şartları, kötü meteorolojik şartlar, acil durum şartları, tehlikeli madde taşınması.

PLT310 - ATPL VFR Haberleşme (091) (2 + 0) 0.5

Havacılık haberleşmesinde kullanılan terimler, kısaltmalar, kodlar, konuşma ve onaylama teknikleri; acil haller ve telsiz arızasında yapılacak muhabere işlemleri.

PLT311 - ATPL Uçuş İlkeleri (081) (3 + 0) 2

Uçağın havada uçuş yapabilmesini sağlayan temel aerodinamik güç dengesinin (kaldırma, ağırlık, güç ve sürükleme kuvvetleri), uçağın uçarabilirliliğini kaybetmesinin ve ses altı/üstü uçuşu; kumanda yüzeylerinin uçağı nasıl kumanda ettiği, teknik limitler ve bunları etkileyen faktörler (sıcaklık, buzlanma, kütle ve denge hesapları, vb).

PLT312 - ATPL IFR Haberleşme (092) (2 + 0) 0.5

Havacılık haberleşmesinde kullanılan terimler, kısatmalar, kodlar, konuşma ve onaylama teknikleri; acil haller ve telsiz arızasında yapılacak muhabere işlemleri.

PLT399 - PPL Kontrol (0 + 0) 6.5

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü PPL uçuş kontrolü.

PLT402 - Havayolu Dispeç Operasyonları (3 + 0) 5

Operasyonel kontrol, lisanslama ve sertifikasyon, yasal sorumluluklar, yükleme planlama, uçuş takibi.

PLT403 - Havayolu Uçuş Mürettabatı Teknik ve Usülleri (3 + 0) 5

İnsan hatası, havacılık emniyeti, kişiler arası iletişim, liderlik, karar verme.

PLT404 - Ekip Kaynak Yönetimi (3 + 0) 5

Kokpit içerisinde etkin iletişim, durumsal farkındalık, problem çözme süreçleri, stress yönetimi, kokpit yönetimi ve liderlik.

PLT499 - ATPL Kontrol (0 + 0) 6.5

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ATPL Uçuş Kontrolü.

TURK401 - Türk Dili I (2 + 0) 2

Yeryüzündeki diller ve sınıflandırılmaları; Türk diilinin tarihi, dünyadaki dağılışı ve diğer diller arasındaki yeri; Cumhuriyet döneminde Türk dili; yazım dili; Türkçenin söyleyiş özellikleri; yabancı kelimeler ve ekler; noktalama işaretleri; metinlerde dil ve anlatım.

TURK402 - Türk Dili II (2 + 0) 2

Yazılı anlatım ve türleri; kaynaklardan yararlanma; cümlenin yapısı ve türleri; anlatım bozuklukları; sözlü anlatım türleri.

Seçmeli Dersler

APM405 - Bakım ve Güvenilirlilik Yönetimi (3 + 0) 5

Temel SS terimleri ve prensipleri, manyetik pusulaların çalışma prensipleri, kısa mesafede kullanılan SS yardımcıları, uzun mesafede kullanılan SS yardımcıları, yaklaşma ve iniş SS yardımcıları, uydu SS, aviyonik sistemlerde kullanılan veri iletim protokol yapıları.

APM409 - Helikopter Yapıları (3 + 0) 5

Uçuş teorisi, döner kanat aerodinamiği, uçuş kontrol sistemleri, kanat takip ve titreşim analizi, dişli kutuları, gövde yapıları, ekipmanlar ve döşemeler, iniş takımı.

ART226 - Dünya Müzik Kültürleri (3 + 0) 4

Dünyanın belli başlı bölgelerindeki müziklerin özellikleri ve bu özellikleri kazandıran coğrafi, kültürel, dinsel, sosyal, iktisadi ve siyasi etmenler bağlamında ele alınması.

ART227 - Opera Tarihi (3 + 0) 5

Belli başlı operaların bestecilerinin müzik yazım dilindeki benzer ve farklı özellikleri; operaların coğrafi, kültürel, dinsel, sosyal, iktisadi ve siyasi etmenler bağlamında yazılış amacı.

ART228 - İş Hayatında Müzik (3 + 0) 5

Müzik yoluyla iş hayatında verimliliğin yükseltilmesi

ART265 - İş Hayatında Yaratıcılık (3 + 0) 4

Yaratıcılık teknikleri; yaratıcılığın iş hayatımızda uygulanması; sektöre dışardan bakma ve eleştirme; sanat aracılığıyla yeni yaklaşımlar oluşturma; yenilikçi fikirler.

ART268 - Girişimcilik Becerilerinin Gelişimi için Tiyatro (3 + 0) 4

Tiyatro sanatı yoluyla girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi.

ART269 - Çağdaş Sanatın Girişimci Dünyası (3 + 0) 4

Dünyada son yıllardaki en önemli yatırım araçlarından biri olarak kabul edilen çağdaş sanatın işlevi ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından küresel örgütlenmesi, etkinliklerin sosyo-ekonomik boyutu, sanat dünyası ile ilşkileri: kolleksiyoner, sponsor ve girişimcilik.

ART270 - Doğadan Esinlenen Girişimcilik: Disiplinlerarası Yaklaşımlar (3 + 0) 5

Biomimkri; yeryüzündeki yaşamı sürdürmenin ve onu sosyal ve ekonomik yenilikler için bir model olarak kullanmanın doğal süreçleri; ekosistem bileşenleri arasındaki entegrasyon: canlı organizmalar; iklim ve kimyasal çevre; disiplinler arası yaklaşımlarla yenilikçi girişimcilik uygulamaları için fırsatları keşfetmek; yenilikçi ve yaratıcı girişimcilik fırsatları için 21. yüzyıl becerileri ve doğanın ilkeleri.

ART285 - Yenilikçi Görsel Anlatı (3 + 0) 4

Görsel anlatım süreçlerinin seçilen örnek eserler aracılığı ile irdelenmesi; belirlenen bir görsel anlatım türüne yönelik araştırma raporunun hazırlanması; görsellerin ve/veya görsel anlatımın düşünme, karar verme, kişisel ifade ve iletişimdeki etkinliğine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme; yenilikçi yaklaşımların görsel anlatı uygulamalarına etki

ART297 - Dijital Sanatlarda Yaratıcı Sunum (3 + 0) 4

3D modelleme tekniklerinin bilgisayar destekli 3D tanıtım animasyonu alanında kullanımı; modellerin animasyonlarının programlar arası geçiş yöntemleri; sahne ışık ve render ayarları; montaj aşamasında farklı render katmanlarının birleştirilmesi; renk düzenlemesi sırasında kullanılan yöntemler.

ATU400 - Araştırma Projesine Katılım (2 + 0) 6

Proje önerisi hazırlama, Proje iş paketleri dahilinde görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi.

AVM305 - Havacılık İngilizcesi (3 + 0) 5

Uluslararası havacılık terimleri, hava taşımacılığı ve havaalanı sektörü, hava kargo sektörü, havayolu işbirlikleri.

AVM416 - Müşteri İlişkileri Yönetimi (3 + 0) 5

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), müşteri ilişkileri yönetimi değer zinciri, müşteri ilişkileri yönetimi için bilgi teknolojileri, müşteri portföy analizi, müşteri bağlılığı, müşteri ağları geliştirme ve yönetme, müşteri ömür devri yönetimi (müşteri temini, müşteri geliştirme, kaçan müşterinin geriye kazanılması).

AVM417 - Karar Analizi (3 + 0) 5

Belirsizlik ortamında karar verme, karar problemlerinin elemanları, karar probleminin formülasyonu ve çözümü, duyarlılık analizleri, uzman görüşlerinin değerlendirilmesi, çok kriterli karar modelleri.

AVM418 - Havacılık Ekonomisi ve Politikası (3 + 0) 5

Havayolu işletmelerinin stratejik ve ekonomik model yapıları, havayolu işletmelerinin talep yapısı, havayolu ücret modelleri, kapasite ve maliyet yönetimi.

AVM419 - Ulaştırma Politikaları (3 + 0) 5

Ulaştırma ve ulaştırma politikası ile ilgili temel kavramlar, ulaştırma modları, dünya ve türkiye?deki ulaştırma politikaları, ulaştırma politikalarında örnek olaylar.

AVM420 - Havayolu İşletmelerinde Stratejik Yönetim (3 + 0) 5

Stratejik yönetimin temel kavramları, stratejik yönetim süreci, havayolu işletmelerinde SWOT analizi, havayolu taşımacılığında sistem yaklaşımı, havayolu işletmeleri ve stratejik konumlandırmaları, havayolu işletmelerinde strateji geliştirme süreci, havayolu taşımacılığına ilişkin ekonomik düzenlemeler, havayolu işletmelerinin uçuş ağ yapısı, havay

AVM421 - Hava Aracı Bakım Yönetimi (3 + 0) 5

Havaaracı bakımı ile ilgili genel kavramlar, havaaracı bakimi ile ilgili teknik düzenlemeler, havaaracı bakım faaliyetlerinin sınıflandırılması, havaaracı bakımını oluşturan faaliyetler, temel bakım yöntemleri, temel bakım programının geliştirilmesi, tipik bir havayolu işletmesinde havaaracı bakım bölümünün incelenmesi, havaaracı bakım maliyetleri.

AVM422 - Servis Sistemleri Yönetimi (3 + 0) 5

Servis sistemlerine giriş, servis sistemlerinin oluşturulması, servis sistemlerinin yürütülmesi, servis sistemlerinin yürütülmesine ilişkin kullanılan teknikler, modeller ve yöntemler.

AVM423 - Havacılıkta Gelir Yönetimi (3 + 0) 5

Havayolu rezervasyonları ve ürün geliştirme, yolcu talep tahmini, fiyatlandırma, rezervasyon sınıfı belirleme, koltuk envanter kontrolü, çizelgeleme, kapasite planlama, gelir yönetimi organizasyonları.

AVM424 - Proje Yönetimi (3 + 0) 5

Proje yönetiminin safhaları, proje yönetim fonksiyonları (planlama, personel görevlendirme, çizelgeleme, izleme değerlendirme ve kontrol), proje yönetim teknikleri, proje yönetim araçlari, projelerin maliyet kontrolü, zaman ve kaynak planlaması, risk yönetimi.

AVM425 - Hava Kargo Yönetimi (3 + 0) 5

Hava kargo kavramı, hava kargo pazarında yer alan işletmelerin sınıflandırılması, hava kargo pazarının geleceğine yönelik beklentilerin değerlendirilmesi.

AVM426 - Yönetim Bilgi Sistemleri (3 + 0) 5

Organizasyonlar, yönetim ve ağ yapısındaki kuruluşlar, bilgi teknolojileri altyapısı, dijital çağa yönelik ana sistem uygulamaları, bilgi sistemlerini kurma ve geliştirme.

AVM427 - Havaalanı Master Planlaması (3 + 0) 5

Havaalanı stratejik planlaması, talep tahmini, terminal kapasite yönetimi, hava tarafı kapasite planlama ve yönetimi, yolcu terminal tasarım ve kapasite yönetimi, havaalanı operasyon destek ve güvenlik sistemleri, kolaylaştırma ve güvenlik, yolcu bagaj sistemleri.

AVM428 - Havacılıkta Risk Yönetimi (3 + 0) 5

Havacılıkta risk yönetiminin temel hususları ve sınırlamaları, havacılık risk yönetiminin teorik altyapısı, havacılıkta risk yönetimi pratikleri, havacılıkta risk yönetimi uygulamaları ve optimizasyonu.

AVM429 - Kalite Yönetim Sistemleri (3 + 0) 5

Kaliteye Giriş, Yalın İşletme , Altı Sigma, İstatistiksel Süreç Kontrolü, Değişkenler için Kontrol Grafikleri, Kabul Örneklemesi, Güvenilirlilik, Yönetim ve Planlama Araçları, Deneysel Tasarım.

AVM430 - Tehlikeli Yüklerin Havayolu ile Taşınması (3 + 0) 5

Temel tanımlar ve sınıflandırmalar, kısıtlamalar, paketleme, etiketleme ve işaretleme, gönderenin ve taşıyıcının sorumlulukları, raporlama ve güvenlik.

AVM490 - Havacılık Tarihi (3 + 0) 4

Havacılık tarihine özlü bir bakış ve giriş, mitolojide havacılık, havadan hafif araçlarla uçuşun öncüleri, aerodinamiğe özlü bir bakış, havadan ağır araçlarla uçuşun öncüleri, Birinci Dünya Savaşı?na kadar havacılığın gelişimi, Osmanlı/Türk havacılığının kuruluşu, Birinci Dünya Savaşı yıllarında (1914 ? 1918) havacılık, iki savaş arası dönemde

CHIN201 - Çince I (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecekler ve içecekler, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

CHIN202 - Çince II (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları.

CHIN301 - Çince III (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar.

CHIN302 - Çince IV (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.

E300 - Popular Science (3 + 0) 4

Bilgi yok

ENG395 - İleri İngilizce Konuşma Becerileri (3 + 0) 4

Bu ders, öğrencilere çeşitli iletişimsel bağlamlarda etkili bir şekilde yer almak için mevcut becerilerini ilerletmeyi amaçlayan çeşitli etkinlikler sunar. Uygun biçim ve ifadelerin edinilmesini vurgulayarak, öğrencilerin akademik ya da profesyonel ortamlara güvenle katılmalarını ve konuşarak etkili olmalarını sağlar.

FRE201 - Fransızca I (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecekler ve içecekler, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

FRE202 - Fransızca II (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları.

FRE301 - Fransızca III (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar.

FRE302 - Fransızca IV (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.

FRE401 - Fransızca V (3 + 0) 4

İletişim becerileri geliştirme, sözcük ve dil yapıları pekiştirme, kitap, gazete, öykü okuma, anlama ve aktarma.

FRE402 - Fransızca VI (3 + 0) 4

Orta altı düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; kutlamalar, hastane süreçleri, müze, banka ve kütüphane işlemleri ve kültürel ögeler.

GER201 - Almanca I (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecekler ve içecekler, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

GER202 - Almanca II (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları.

GER301 - Almanca III (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar.

GER302 - Almanca IV (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.

GER401 - Almanca V (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.

GER402 - Almanca VI (3 + 0) 4

Orta altı düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; kutlamalar, hastane süreçleri, müze, banka ve kütüphane işlemleri ve kültürel ögeler.

HUM105 - Güvenlik, Espiyonaj ve İstihbarat Tarihi (3 + 0) 4

Güvenlik kavramının tarihsel gelişimi, dönemlere göre farklılık gösteren güvenlik sorunları ve tehditleri; dünya ve özellikle Türkiye tarihinde espiyonaj ve istihbarat faaliyetlerinin küreselleşmeyle birlikte yaşadığı dönüşümün güncel kavramlarla yeniden yapılandırılması.

HUM108 - Erken Modern Dönem Akdeniz Tarihi (1450-1789) (3 + 0) 4

Coğrafi keşiflerden Fransız Devrimine kadar olan dönemde, Akdeniz?in genel manada betimlemesi; Erken Modern Dönem Akdeniz?inde siyasi, sosyal, tarihsel ve ekonomik gelişmeler, dönüşümler; havzadaki Osmanlı-İspanyol egemenlik mücadelesi ekseninde savaşlar ve ticaret.

HUM310 - Toplumsal Dilbilimine Giriş (3 + 0) 4

Dile sosyal yaklaşımın ortaya çıkmasına katkıda bulunan faktörler; dil değişimi süreci; dillerin bölgesel ve sosyal türlerinin oluşumundan sorumlu olan faktörler; çeşitli çokdillilik modelleri ve diller arasındaki güç ilişkileri; çokdilliliği etkileyen küresel eğilimler; çeşitli siyasi ve sosyo-kültürel faktörlerin dilin korunmasına yaptığı katkı; dilbilimi araştırmalarında kullanılan çeşitli yöntemler; alan çalışması.

HUM312 - Dünya Edebiyatı Çalışmaları: Başyapıtlar (3 + 0) 4

İngiliz, Fransız, Rus gibi dünya edebiyatının önde gelen eserlerinden seçilen bir roman, iki kısa öykü, iki şiir ve bir oyun.

HUM316 - Dünya Edebiyatından Seçmeler: Kısa Öykü (3 + 0) 4

Farklı kültürler ve farklı ülkelere ait yazarların ürettiği İngilizce veya İngilizceye çevrilmiş kısa öyküler, ders sorumlusunun vereceği genel edebiyat ve edebiyat eleştirisi metinleri

HUM319 - Mantığa Giriş (3 + 0) 4

Temel mantık kavramları, akıl yürütme, argüman çözümlemesi, biçimsel olmayan mantık, dil ve tanımlar, safsatalar, tasımlar mantığı, kategorik önermeler, gündelik dilde tasımlar, modern sembolik mantık, önermeler mantığı, doğruluk değerleri ve bağlaçlar, türetim yöntemleri, yüklemler mantığı.

HUM320 - Estetik (3 + 0) 4

Sanat, estetik, güzellik, çirkinlik, etik tanımları ve tanımlara bağlı içeriklerin incelenmesi, farklı filozofların görüşlerinin tartışılması ve karşılaştırılması, sanatta ve doğada estetiğin yerinin irdelenmesi.

HUM321 - Felsefe Tarihine Giriş (3 + 0) 4

Antik Çağ, Ortaçağ, Modern Felsefe ile 19. ve 20. Yüzyıl felsefesinden seçili düşünürler.

HUM322 - Etiğe Giriş (3 + 0) 4

Egoizm, eudaimonizm, faydacılık, ahlak yasası ve özbelirlenim etiği gibi etiğin temel kavramlarını analiz etmek ve tartışmak; ayrıca, Platon, Aristoteles, Hume, Kant, Mill, Bentham ve Sartre'ın etik düşüncelerini incelemek.

HUM323 - Eleştirel Düşünmeye Giriş (3 + 0) 4

Anlaşılır şekilde yazma ve düşünme, uslamlamaların ve savunuların çeşitlerini öğrenme ve analiz etme, akılcı kararlar alma, yanlış düşünme biçimlerini öğrenme gibi konuların irdelenmesi ve tartışılması, tüm bunları anlaşılır kılmak adına yapılacak olan alıştırmalar.

HUM331 - Go (3 + 0) 4

Go oyununun genel tanıtımı, Gonun kuralları, Go tarihçesi, Go kültürü ve etiği, Go felsefesi, Türkiye?de ve dünyada Go, Go terim ve kavramları, Go oyunu açılışı, Go oyunu içi stratejiler.

HUM360 - Bilim Tarihi (3 + 0) 4

Modern bilimin ve bilimsel düşüncenin tarihsel temelleri ve gelişim süreci; Dünyayı tanımanın farklı toplumlar ve kültürler üzerindeki etkisi; bilimin gelişiminin sanat ve dinler gibi farklı alanlarla ilişkisi ve etkileri; eski çağlardan günümüze bilimsel ilerlemenin ana konuları ve kazanımları.

HUM412 - İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları (3 + 0) 4

İş kazası ve meslek hastalıkları ile ilgili temel kavramlar, hukuki sonuçlar ile iş kazası ve meslek hastalıklarından korunma yöntemleri.

IR423 - Enerji Politikaları (3 + 0) 5

Küresel ve bölgesel olarak enerji konuları; enerji kaynakları; enerji güvenliği ve enerji jeopolitiği; Türkiye'nin enerji politikaları ve siyaseti.

JAP201 - Japonca I (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecekler ve içecekler, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

JAP202 - Japonca II (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları.

JAP301 - Japonca III (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar.

JAP302 - Japonca IV (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.

KOR201 - Korece I (3 + 0) 4

Kelime bilgisi, dil bilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecek ve içecekler, boş zaman aktiviteleri, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

KOR202 - Korece II (3 + 0) 4

Kelime bilgisi, dil bilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecek ve içecekler, boş zaman aktiviteleri, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

KOR301 - Korece III (3 + 0) 4

Bu ders öğrencilerin başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmalarına yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel becerilere yönelik etkinlikleri içerir. Bu etkinlikler, meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar çerçevesindedir.

MAN313 - 21. YY'da Yönetsel Yetkinlikler (3 + 0) 5

Kişisel Yönetim, Kişisel Finansal Yönetim , Zaman ve Stress Yönetimi ve Örgütsel Yetenekler, Etiket ve Profesyonel Giyim, Etik, Politika ve Çeşitlilik, Hesap verebilirlik ve İşyeri İlişkileri, İletişim ve Elektronik İletişim, Motivasyon, Liderlik ve Takımlar, Çatışma ve Müzakere, Sosyal Ağ Oluşturma, İş arama Yeteneği geliştirme, Özgeçmiş hazırlama, Mülakat teknikleri, Kariyer yönetimi

MAN328 - Girişimciler İçin Finansal Okur Yazarlık ve Mevzuat (3 + 0) 5

İş kurma aşamasında gerekli olan vergi mevzuatı, Ticaret kanunu bilgileri, yasal mevzuata ilişkin yükümlülükler, değişik şirket ve işletme türleri ve seçim esasları, mali tabloların (bilanço, gelir tablosu, nakit akım tablosu) yorumlanması.

MAN374 - Dijital Çağ ve Endüstri 4.0. (3 + 0) 5

Endüstri 4.0 bileşenleri: Büyük veri, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, robotik teknolojiler, yapay zeka, entegre sistemler, 3d yazıcılar, bulut uygulamalar.

MAN408 - Sürdürebilirliğe Giriş (3 + 0) 5

Sürdürülebilirlik nedir; sürdürülebilirlik ve ilgili politikalar, iklim ve küresel değişim; çevre ve kaynak ekonomisi, sürdürülebilir iş uygulamaları, sürdürülebilirlik: etik, kültür ve tarih; sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilirlik göstergeleri.

MAN412 - Ürün Geliştirme ve Marka Yönetimi (3 + 0) 5

Ürün ve marka kavramları, ürün sınıflandırması ve stratejileri, yeni ürün geliştirme, stratejik marka yönetimi, marka değeri ve marka yaratma stratejileri.

MAN414 - Girişimcilik ve İş Planı (3 + 0) 5

Girişimciliğin temel kavramları, girişimci kişilik özellikleri, yaratıcı düşünme biçimleri ve teknikleri, stratejik yönetim ve planlama, iş kurma alternatifleri, iş planı ve temel öğeleri, iş planı hazırlama teknikleri, iş planını uygulamaya taşıma yöntemleri, pazarlama, üretim yönetimi süreçleri, insan kaynakları yönetimi, finansal planlama

MAN437 - Girişimcilik ve Yenilikçilik Seminerleri (3 + 0) 5

Girişimcilik ve girişimcilik kavramları, girişimci kişilik özellikleri, yaratıcı düşünme biçimleri, yaratıcılığı destekleyen ve geliştiren teknikler, yaratıcılığın önündeki engeller, girişimciliği etkileyen içsel ve dışsal faktörler, içgirişimcilik kavramı, stratejik yönetim ve planlama, iş kurma alternatifleri, iş planı ve temel öğeleri

PLT-AE3SP1 - Alan Seçmeli (0 + 0) 5

PLT-AE3SP2 - Alan Seçmeli (0 + 0) 5

PLT-AE4FA1 - Alan Seçmelii (0 + 0) 5

PLT-AE4FA2 - Alan Seçmelii (0 + 0) 5

PLT-AE4FA3 - Alan Seçmelii (0 + 0) 5

PLT-AE4SP1 - Alan Seçmelii (0 + 0) 5

PLT-AE4SP2 - Alan Seçmelii (0 + 0) 5

PLT-GE4FA1 - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4FA2 - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4SP1 - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT-GE4SP2 - Alan Dışı Seçmeli (0 + 0) 4

PLT413 - Havacılık Psikolojisi (3 + 0) 5

Havacılık psikolojisine giriş, tanım ve kavramlar, havacılık fizyolojisi, pilot kişilik özellikleri, stres, insan tepkileri ve performans, karar verme ve risk, pilotların nevrotik ve psikotik bozuklukları, personel seçimi ve psikometrik testler, bireysel farklılıklar ve kişilerarası ilişkiler, kültür, organizasyon ve liderlik, ekip kaynak yönetimi, iletişim ve işbirliği, havacılık emniyeti, uçak kazaları ve hata modelleri.

PLT421 - Kaza Kırımları Analizleri (3 + 0) 5

Kaza incelemesinin temelleri, incelemenin başlatılması, olay mahallinin dokümante edilmesi, etkili sorgulama yapmak, olay analizi, sebep analizi.

PR413 - Liderlik Teorileri ve Uygulamaları I (3 + 0) 5

Liderlik teorilerinin tarihsel ve günümüzdeki uygulamaları, liderliğin kişisel ve örgütsel boyutu, öncelikler, liderliğin stratejik karar alma süreci üzerindeki etkileri.

PR414 - Liderlik Teorileri ve Uygulamaları II (3 + 0) 5

Eğitim ve öğretim sürecinin temel değer ve ilkeleri ile mesleki etik ilkeleri, bu ilkeleri iş yaşamında uygulama.

PR419 - Medya Okuryazarlığı (3 + 0) 4

Bu ders sosyoloji ile ilgili temel kavramları ve yaklaşımları ele almaktadır. Bu anlamda medya okuryazarlığı kavramından başlayarak önemli kuramsal yaklaşımlar incelenmektir. Daha sonra farklı medya materyalleri üzerinden şiddet, toplumsal cinsiyet, azınlıkların temsili analiz edilmektedir.

PR491 - Gazetecilik I (0 + 3) 5

Gazetecilik kavramlarının ve araçlarının tanımı ve işlevleri, Atılım Haber gazetesi için haber, makale, röportaj, yorum gibi metinler üretme, metinlere eşlik edecek görsellerin üretimi, dönem boyunca 3 sayıyı basıma hazırlama.

PR492 - Gazetecilik II (0 + 0) 5

Gazetecilik kavramlarının ve araçlarının tanımı ve işlevleri, Atılım Haber gazetesi için haber, makale, röportaj, yorum gibi metinler üretme, metinlere eşlik edecek görsellerin üretimi, dönem boyunca 3 sayıyı basıma hazırlama.

RUS201 - Rusça I (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecekler ve içecekler, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

RUS202 - Rusça II (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları.

RUS301 - Rusça III (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar.

RUS302 - Rusça IV (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.

RUS401 - Rusça V (3 + 0) 4

Orta altı düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; gazete, dergi ve kitaplardaki güncel konular.

RUS402 - Rusça VI (3 + 0) 4

Orta altı düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; gazete, dergi ve kitaplardaki güncel konular.

SPAN201 - İspanyolca I (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ülkeler, uyruklar, meslekler, aile, duygular, yiyecekler ve içecekler, renkler ve giysiler ve günlük rutinler.

SPAN202 - İspanyolca II (3 + 0) 4

Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları.

SPAN301 - İspanyolca III (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar.

SPAN302 - İspanyolca IV (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.

SPAN401 - İspanyolca V (3 + 0) 4

Orta altı düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; gazete, dergi ve kitaplardaki güncel konular.

SPAN402 - İspanyolca VI (3 + 0) 4

Orta altı düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; gazete, dergi ve kitaplardaki güncel konular.

TURK301 - Türkçe III (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; meslekler, hobiler, ülkeler gibi temalar ve soru sorma ve bilgi verme, teklif ve kabul etme gibi fonksiyonlar.

TURK302 - Türkçe IV (3 + 0) 4

Başlangıç üstü düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak daha fazla kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; seyahat, mekânlar, fiziksel görünüş, sağlık, hava durumu, planlar, telefon konuşmaları ve kültürel olgular.