ECTS - - Beslenme Ve Diyetetik
1. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
MED181 | Fizyoloji | 3 | 0 | 3 | 6 |
MED183 | Anatomi | 3 | 3 | 6 | 8.5 |
NUT101 | Beslenme İlkeleri I | 2 | 2 | 3 | 6 |
NUT103 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | 2 | 0 | 2 | 4 |
ENG101 | Akademik İngilizce I | 4 | 0 | 4 | 3.5 |
KRY111 | Kariyer Planlama | 1 | 0 | 1 | 1 |
HIST101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | 2 | 0 | 2 | 2 |
ATU100 | Üniversite Hayatına Giriş | 1 | 0 | 1 | 1 |
Toplam | 18 | 5 | 22 | 32 |
2. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
MED182 | Alana Özel Fizyoloji | 3 | 0 | 3 | 6 |
NUT102 | Beslenme İlkeleri II | 2 | 2 | 3 | 6 |
HIST221 | Uygarlık Tarihi | 3 | 0 | 3 | 3 |
ENG102 | Akademik İngilizce II | 4 | 0 | 3 | 3.5 |
CHE108 | Kimya | 3 | 2 | 4 | 6 |
NUT104 | Halk Sağlığı ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3.5 |
HIST102 | Atatürk İlkeleri ve İnkilâp Tarihi II | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 19 | 4 | 20 | 30 |
3. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
NUT207 | Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT201 | Beslenme Biyokimyası I | 3 | 0 | 3 | 6 |
MED283 | Biyoistatistik | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT205 | Mesleki Oryantasyon | 2 | 0 | 2 | 3 |
NUT203 | Besin Kimyası ve Analizi | 3 | 2 | 4 | 6 |
MED185 | Mikrobiyoloji | 2 | 2 | 3 | 4 |
ENG201 | Akademik İngilizce III | 3 | 0 | 3 | 3 |
Toplam | 17 | 4 | 19 | 30 |
4. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
NUT204 | Besin Mikrobiyolojisi ve Gıda Güvenliği | 2 | 2 | 3 | 5 |
ENG202 | Akademik İngilizce IV | 3 | 0 | 3 | 3 |
NUT202 | Beslenme Biyokimyası II | 3 | 0 | 3 | 6 |
NUT208 | İletişim, Danışmanlık ve Beslenme Eğitimi | 2 | 1 | 3 | 3 |
NUT206 | Besin Kontrolü ve Mevzuatı | 3 | 0 | 3 | 4 |
NUT-AE2SP1 | Alan Seçmelii | 0 | 0 | 2 | 5 |
NUT-GE2SP1 | Alan Dışı Seçmeli | 0 | 0 | 2 | 4 |
Toplam | 13 | 3 | 19 | 30 |
5. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
NUT303 | Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme I | 3 | 0 | 3 | 5 |
NUT305 | Hastalıklarda Beslenme ve Diyet Tedavisi I | 3 | 2 | 4 | 5 |
NUT307 | Beslenme Antropolojisi | 3 | 0 | 3 | 4 |
NUT301 | Anne ve Çocuk Beslenmesi | 3 | 2 | 4 | 5 |
NUT-AE3FA1 | Alan Seçmelii | 0 | 0 | 2 | 4 |
NUT-GE3FA1 | Alan Dışı Seçmeli | 0 | 0 | 2 | 4 |
NUT315 | Özel Durumlarda Beslenme | 3 | 0 | 3 | 3 |
Toplam | 15 | 4 | 21 | 30 |
6. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
NUT302 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme | 3 | 2 | 4 | 5 |
NUT304 | Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme II | 3 | 0 | 3 | 5 |
NUT306 | Hastalıklarda Beslenme ve Diyet Tedavisi II | 3 | 2 | 4 | 5 |
NUT308 | Toplum Beslenmesi | 3 | 0 | 3 | 4 |
NUT-AE3SP1 | Alan Seçmelii | 0 | 0 | 2 | 4 |
NUT-GE3SP1 | Alan Dışı Seçmeli | 0 | 0 | 2 | 4 |
NUT318 | Sağlık Bilimlerinde Araştırma Teknikleri | 3 | 0 | 3 | 3 |
Toplam | 15 | 4 | 21 | 30 |
7. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
NUT401 | Kurum ve Hastane Uygulaması I | 0 | 15 | 10 | 12 |
NUT403 | Seminer/Proje I | 1 | 0 | 1 | 8 |
NUT499 | Beslenme ve Diyetetik Alan Stajı | 0 | 15 | 6 | 6 |
NUT-AE4FA1 | Alan Seçmelii | 0 | 0 | 2 | 4 |
TURK401 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 2 |
NUT-GE4FA1-GirişimcilikHavuzu | Alan Dışı Seçmeli | 0 | 0 | 2 | 4 |
NUT-GE4FA1-Girişimcilik Havuzu | Alan Dışı Seçmeli | 0 | 0 | 2 | 4 |
Toplam | 3 | 30 | 25 | 34 |
8. Dönem
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
NUT402 | Kurum ve Hastane Uygulaması II | 0 | 15 | 10 | 12 |
NUT404 | Seminer/Proje II | 2 | 2 | 3 | 8 |
NUT-AE4SP1 | Alan Seçmelii | 0 | 0 | 2 | 4 |
NUT-GE4SP1 | Alan Dışı Seçmeli | 0 | 0 | 2 | 4 |
TURK402 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 4 | 17 | 19 | 30 |
Alan Dışı Seçmeli
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
MAN315 | Kişilik ve Örgüt Psikolojisi | 3 | 0 | 3 | 5 |
ISL449 | Tüketici Davranışları | 3 | 0 | 3 | 5 |
ISL409 | Girişimcilik | 4 | 0 | 3 | 5 |
ISL101 | Davranış Bilimlerine Giriş | 3 | 0 | 3 | 6 |
MED184 | Patoloji | 2 | 0 | 2 | 4 |
NURS410 | İş Sağlığı ve Güvenliği | 3 | 0 | 3 | 4 |
MAN328 | Girişimciler İçin Finansal Okur Yazarlık ve Mevzuat | 3 | 0 | 3 | 5 |
MAN414 | Girişimcilik ve İş Planı | 3 | 0 | 3 | 5 |
MAN412 | Ürün Geliştirme ve Marka Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 |
MAN437 | Girişimcilik ve Yenilikçilik Seminerleri | 3 | 0 | 3 | 5 |
ART265 | İş Hayatında Yaratıcılık | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART268 | Girişimcilik Becerilerinin Gelişimi için Tiyatro | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART269 | Çağdaş Sanatın Girişimci Dünyası | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART270 | Doğadan Esinlenen Girişimcilik: Disiplinlerarası Yaklaşımlar | 3 | 0 | 3 | 5 |
CEAC417 | Moleküler Farmakoloji ve Toksikoloji | 3 | 0 | 3 | 5 |
GER201 | Almanca I | 3 | 0 | 3 | 4 |
RUS201 | Rusça I | 3 | 0 | 3 | 4 |
SPAN201 | İspanyolca I | 3 | 0 | 3 | 4 |
FRE201 | Fransızca I | 3 | 0 | 3 | 4 |
JAP201 | Japonca I | 3 | 0 | 3 | 4 |
GER202 | Almanca II | 3 | 0 | 3 | 4 |
RUS202 | Rusça II | 3 | 0 | 3 | 4 |
SPAN202 | İspanyolca II | 3 | 0 | 3 | 4 |
FRE202 | Fransızca II | 3 | 0 | 3 | 4 |
JAP202 | Japonca II | 3 | 0 | 3 | 4 |
GER301 | Almanca III | 3 | 0 | 3 | 4 |
RUS301 | Rusça III | 3 | 0 | 3 | 4 |
SPAN301 | İspanyolca III | 3 | 0 | 3 | 4 |
FRE301 | Fransızca III | 3 | 0 | 3 | 4 |
JAP301 | Japonca III | 3 | 0 | 3 | 4 |
RUS302 | Rusça IV | 3 | 0 | 3 | 4 |
SPAN302 | İspanyolca IV | 3 | 0 | 3 | 4 |
FRE302 | Fransızca IV | 3 | 0 | 3 | 4 |
JAP302 | Japonca IV | 3 | 0 | 3 | 4 |
GER401 | Almanca V | 3 | 0 | 3 | 4 |
FRE401 | Fransızca V | 3 | 0 | 3 | 4 |
GER402 | Almanca VI | 3 | 0 | 3 | 4 |
FRE402 | Fransızca VI | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM211 | Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM201 | Sosyal Sorumluluk Proje | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART201 | Fotoğrafçılığa Giriş | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART221 | Açıklamalı Müzik Tarihi | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART222 | Caz Tarihi | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART223 | Caz Performansı | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART251 | Sulu Boya Resim | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART224 | Arjantin Tango Tarihi | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART252 | Serbest Seramik Şekillendirme | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART292 | İşaret Dili | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART271 | Yaratıcı Drama | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART225 | Klasik Gitara Giriş | 3 | 0 | 3 | 4 |
CHIN201 | Çince I | 3 | 0 | 3 | 4 |
CHIN202 | Çince II | 3 | 0 | 3 | 4 |
CHIN301 | Çince III | 3 | 0 | 3 | 4 |
GER302 | Almanca IV | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART202 | Karikatür | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART235 | Çok Sesli Koro | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART294 | Sahne Makyajı | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART293 | Mimari Fotoğrafçılık | 3 | 0 | 3 | 4 |
TOUR312 | Menu Planlama ve Sunumu | 3 | 0 | 3 | 5 |
TOUR323 | Beslenme Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 5 |
TOUR424 | Yiyecek-İçecek ve Ziyafet Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 8 |
CHIN302 | Çince IV | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART261 | Senaryo Yazarlığı | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART262 | Geleneksel Çini Dekorlama ve Çağdaş Yorumlamalar | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART264 | İç Mekan Heykel Tasarımı | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART266 | Takı Tasarımı | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART284 | Tiyatro Reji ve Film Eleştirisi | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART285 | Yenilikçi Görsel Anlatı | 3 | 0 | 3 | 4 |
NURS203 | Sağlıkta İletişim | 2 | 0 | 2 | 4 |
NURS310 | Hasta ve Çalışan Güvenliği | 3 | 0 | 3 | 4 |
NURS312 | Cinsel Sağlık | 3 | 0 | 3 | 4 |
NURS407 | Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon | 3 | 0 | 3 | 4 |
MED281 | Farmakoloji | 2 | 0 | 2 | 4 |
ART286 | Sanat Eserlerinde Basit Onarım Teknikleri | 3 | 0 | 3 | 4 |
RUS401 | Rusça V | 3 | 0 | 3 | 4 |
SPAN401 | İspanyolca V | 3 | 0 | 3 | 4 |
RUS402 | Rusça VI | 3 | 0 | 3 | 4 |
SPAN402 | İspanyolca VI | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART287 | Eşli Danslar | 3 | 0 | 3 | 4 |
NURS311 | Üreme Sağlığı ve Hakları | 3 | 0 | 3 | 4 |
TOUR406 | Yiyecek-İçecek Trendleri ve Gastronomi Turizmi | 3 | 0 | 3 | 5 |
KOR201 | Korece I | 3 | 0 | 3 | 4 |
KOR202 | Korece II | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART295 | Türk Sanat Müziği | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM291 | Beden Dili ve İletişim Yöntemleri | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART289 | Mozaik Sanatı | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART297 | Dijital Sanatlarda Yaratıcı Sunum | 3 | 0 | 3 | 4 |
MAN313 | 21. YY'da Yönetsel Yetkinlikler | 3 | 0 | 3 | 5 |
MAN374 | Dijital Çağ ve Endüstri 4.0. | 3 | 0 | 3 | 5 |
ART298 | Sahne Makyajı | 3 | 0 | 3 | 4 |
KOR301 | Korece III | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM310 | Toplumsal Dilbilimine Giriş | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART260 | Kısa Film | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART226 | Dünya Müzik Kültürleri | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM108 | Erken Modern Dönem Akdeniz Tarihi (1450-1789) | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM202 | Bilimsel Oyuncak Tasarımı | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART227 | Opera Tarihi | 3 | 0 | 3 | 5 |
MAN408 | Sürdürebilirliğe Giriş | 3 | 0 | 3 | 5 |
HUM204 | Gönüllülük Çalışmaları | 1 | 0 | 3 | 4 |
HUM322 | Etiğe Giriş | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM323 | Eleştirel Düşünmeye Giriş | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM412 | İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM105 | Güvenlik, Espiyonaj ve İstihbarat Tarihi | 3 | 0 | 3 | 4 |
ART228 | İş Hayatında Müzik | 3 | 0 | 3 | 5 |
PR419 | Medya Okuryazarlığı | 3 | 0 | 3 | 4 |
HUM319 | Mantığa Giriş | 3 | 0 | 3 | 4 |
ENG395 | İleri İngilizce Konuşma Becerileri | 3 | 0 | 3 | 4 |
Toplam | 317 | 0 | 318 | 451 |
Alan Seçmeli
Ders Kodu | Ders Adı | Teori | Uygulama / Laboratuar | Kredi | ECTS |
---|---|---|---|---|---|
NUT210 | Fonksiyonel Besinler | 2 | 0 | 2 | 5 |
NUT212 | Gıda Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 2 | 5 |
NUT214 | Endokrin Sistem ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 5 |
NUT405 | İşçi Beslenmesi | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT407 | Kanser ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT409 | Genel Beslenme Bilgisi | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT309 | Dünyada Su ve Besin Kaynakları | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT311 | Enteral ve Parenteral Beslenme | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT406 | Yaşlılıkta Beslenme | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT408 | Toplu Beslenme Hizmetlerinde Kalite Sistemleri | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT310 | Standart Yemek Tarifi Geliştirme | 2 | 0 | 2 | 4 |
NUT312 | Türk Mutfak Kültürü | 2 | 0 | 2 | 4 |
Toplam | 24 | 0 | 24 | 51 |