AKTS - İspanyolca II

İspanyolca II (SPAN202) Ders Detayları

Ders Adı Ders Kodu Dönemi Saati Uygulama Saati Laboratuar Hours Kredi AKTS
İspanyolca II SPAN202 Alan Dışı Seçmeli 3 0 0 3 4
Ön Koşul Ders(ler)i
SPAN201
Dersin Dili İspanyolca
Dersin Türü Seçmeli Dersler
Dersin Seviyesi Lisans
Ders Verilme Şekli Uzaktan
Dersin Öğrenme ve Öğretme Teknikleri Anlatım, Tartışma, Soru Yanıt, Uygulama-Alıştırma, Sorun/Problem Çözme, Takım/Grup Çalışması, Rol Oynama/Dramatize Etme, Proje Tasarımı/Yönetimi.
Dersin Koordinatörü
Dersin Öğretmen(ler)i
  • Öğr. Gör. MDB Öğr.Gör.
Dersin Asistan(lar)ı
Dersin Amacı Dersin genel amacı, SPAN201 dersinin devamı niteliğinde öğrencilere Avrupa Ortak Dil Çerçevesi’ ne göre A1* (Başlangıç Düzeyinde) seviyesinde iletişim kurmalarına yardımcı olacak temel İspanyolca dil becerilerini kazandırmaktır.
Dersin Eğitim Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Bu dersin sonunda öğrenciler, Okuma: • Alfabeyi tanıyabilir, • kısa metinlerdeki ana fikri bulabilir, • bir metinde spesifik bir bilgiyi tespit edebilir,
  • Konuşma: • kişisel bilgi verebilir, • günlük faaliyetleri hakkında konuşabilir,
  • Dinleme: • dinleme metinlerindeki temel düşünceyi bulabilir, • dinleme aracılığıyla İspanyolcanın kullanımı ve telaffuzuna yönelik saptamalar yapabilir,
  • Yazma: • diyalog tamamlayabilir ve ilgili soruları cevaplayabilir, • farklı amaçlara yönelik kısa metinler yazabilir,
  • Teknoloji kullanımı: • gerekli teknolojik etkinlikleri kendi kendine vaktinde yaparak sorumluluk almak,
Dersin İçeriği Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları.

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Oryantasyon, Ders tanıtımı
2 Kişileri ve aile bireylerini tanıtma ve betimleme, fiziksel ve karakter özellikleri ile kişisel ilişkiler hakkında konuşmak. Zevkler/ ilgileri ifade etmek ve karşılaştırmak “gustar” ve “encantar” fiilleri Ders kitabı 70-76
3 Boş zaman aktiviteleri İyelik sıfatları, aksan vurguları Pratik ve iletişim: Seçilen kişiyi tanıtmak ve tanımlamak Video çalışması: Dinlediğiniz şarkılar sizi tanımlar mı? Ders kitabı 77-83
4 Alışkanlıklar hakkında konuşmak Saatleri sorma ve söyleme Eylemlerin sıralanması (primero, después, luego…) Ders kitabı 84-89
5 Günlük rutinler, haftanın günleri Geniş zamanda düzensiz filler (volver,empezar) Sıklık zamirleri, dönüşlü/zamirsel fiiller (verbos reflexivos/pronominales. Ders kitabı 90-94
6 Dünyanın en başarılı kişilerinin günlük rutinleri Pratik ve iletişim: Ödüller Video Çalışması: Bir İspanyol’un Yaşamında Bir Hafta Ders kitabı 95-97
7 Yemekler, yiyecekler, yemek pişirme biçimleri Yemek siparişi verme, hesap isteme, masa düzeni “Poner”, “Traer“ fiilleri, “de” ve “con” edatları Dolaysız nesne zamirleri (lo, la, los, las) Ders kitabı 98-106
8 ARA SINAV
9 İspanya ve Latin Amerika’nın Tipik Yemekleri Pratik ve İletişim: İspanya’nın gastronomik haritası Video Çalışması: Madrid’de Bir Gün: Lezzetli Bir Gezi Ders Kitabı 107-111
10 İdeal bir semtin tasavvuru ve betimlenmesi Köyler, mahalleler ve şehirlerin tanımlanması Adres sormak, yer ve konum tarifi Nicelik sıfatları (muy, bastante, mucho/a/os/as…) Ders kitabı 112-120
11 Zevkleri ifade etmek (lo que mas/menos me gusta…) Pratik ve iletişim: Semtler ve ilginç yerler hakkında konuşmak, Video çalışması: Bir semt: San Telmo, en Buenos Aires Ders kitabı 121-125
12 Meslekler, nitelikler ve kusurlar Karakter sıfatları Yaşamdaki değişiklikler Ders kitabı 126-130
13 Geçmiş deneyimler hakkında konuşmak Geçmiş zaman (el pretérito perfecto) Yetenekler ve beceriler “Saber” ve “Poder” fiilerinin kullanımı Ders kitabı 131-135
14 Pratik ve İletişim: Geçmiş deneyimler, alışkanlıklar, yaşamdaki değişimler hakkında konuşmak. Video Çalışması: Bir Özgeçmiş Videosu Ders kitabı 136-139
15 GENEL TEKRAR
16 FİNAL SINAVI

Kaynaklar

Ders Kitabı 1. Aula Internacional Plus 1, Curso de Español. Difusión, Barcelona, 2020

Değerlendirme System

Çalışmalar Sayı Katkı Payı
Devam/Katılım - -
Laboratuar - -
Uygulama - -
Alan Çalışması - -
Derse Özgü Staj - -
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği - -
Ödevler 2 30
Sunum - -
Projeler - -
Rapor - -
Seminer - -
Ara Sınavlar/Ara Juri 1 30
Genel Sınav/Final Juri 1 40
Toplam 4 100
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notu Katkısı 60
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı 40
Toplam 100

Kurs Kategorisi

Temel Meslek Dersleri X
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

Dersin Öğrenim Çıktılarının Program Yeterlilikleri ile İlişkisi

# Program Yeterlilikleri / Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
1 Diyetisyenlik eğitiminde edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri bireysel ve toplumsal düzeyde, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve gerektiğinde tedavisi için kullanabilir.
2 Beslenme ve diyetetik alanında bilimsel olarak kanıtlanmış bilgiye ulaşır, bu alana özgü bilgisayar programlarını ilgili teknoloji ve eğitim araçlarını kullanarak değerlendirir, yorumlar ve bilgiyi paylaşabilir.
3 Beslenmeye dayalı sağlık sorunlarını bireysel ve toplumsal düzeyde belirleyebilir, sorunların çözümü için mesleki ve etik değerleri gözeterek ve toplum katılımını sağlayarak çözümü için stratejiler plan ve programlar geliştirebilir.
4 Bireylerin besin tüketim durumlarını analiz edebilir, yaş, cinsiyet, sosyo-kültürel, ekonomik, hastalık, kişisel özellikler ve sağlık durumlarını göz önünde bulundurarak bireye özgü beslenme planları oluşturabilir ve onları bu yönde eğitebilir.
5 Besinlerin içerdiği tüm ögeleri tanımlayıp bu ögelerin sağlık ve hastalıklarla ilişkilerini kurabilir ve bireylere besin seçiminde yardımcı olabilir.
6 Edindiği bilgiler yardımıyla çalışmalarını bağımsız olarak yürütebilir, uygulamada karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alabilir ve sağlık ekibinin diğer üyeleri ile işbirliği yapabilir.
7 Ailesel ve kurumsal besin hazırlama ve pişirme sırasında oluşabilecek besin kayıplarını en aza indirecek yöntemleri açıklayabilir.
8 Özel beslenme gerektiren durumlarda kullanılabilecek diyet düzenlemeleri yapabilir.
9 Beslenme politikalarını, gıda mevzuatını tartışabilir, dünya ve ülke deneyimlerini karşılaştırabilir.
10 Bireylerin ve grupların yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak üzere eğitim programları düzenleyebilir ve eğitim için gerekli iletişim yöntemlerini etkin bir biçimde kullanabilir.
11 Ülkelerin gelenekleri ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olmak yoluyla bireysel ve kültürel farklılıkları değerlendirebilir.

ECTS/İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Sayı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders saati (Sınav haftası dahildir: 16 x toplam ders saati) 16 3 48
Laboratuar
Uygulama
Derse Özgü Staj
Alan Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 16 2 32
Sunum/Seminer Hazırlama
Projeler
Raporlar
Ödevler 2 5 10
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ara Sınavlara/Ara Juriye Hazırlanma Süresi 1 5 5
Genel Sınava/Genel Juriye Hazırlanma Süresi 1 5 5
Toplam İş Yükü 100