AKTS - İspanyolca II
İspanyolca II (SPAN202) Ders Detayları
Ders Adı | Ders Kodu | Dönemi | Saati | Uygulama Saati | Laboratuar Hours | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
İspanyolca II | SPAN202 | Alan Dışı Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 |
Ön Koşul Ders(ler)i |
---|
SPAN201 |
Dersin Dili | İspanyolca |
---|---|
Dersin Türü | Seçmeli Dersler |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Ders Verilme Şekli | Uzaktan |
Dersin Öğrenme ve Öğretme Teknikleri | Anlatım, Tartışma, Soru Yanıt, Uygulama-Alıştırma, Sorun/Problem Çözme, Takım/Grup Çalışması, Rol Oynama/Dramatize Etme, Proje Tasarımı/Yönetimi. |
Dersin Öğretmen(ler)i |
|
Dersin Amacı | Dersin genel amacı, SPAN201 dersinin devamı niteliğinde öğrencilere Avrupa Ortak Dil Çerçevesi’ ne göre A1* (Başlangıç Düzeyinde) seviyesinde iletişim kurmalarına yardımcı olacak temel İspanyolca dil becerilerini kazandırmaktır. |
Dersin Eğitim Çıktıları |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Dersin İçeriği | Başlangıç düzeyinde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime bilgisi, dilbilgisi ve iletişimsel beceriler; ulaşım, seyahat, tarihler, tatiller, para ve alışveris konuları. |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Oryantasyon, Ders tanıtımı | |
2 | Kişileri ve aile bireylerini tanıtma ve betimleme, fiziksel ve karakter özellikleri ile kişisel ilişkiler hakkında konuşmak. Zevkler/ ilgileri ifade etmek ve karşılaştırmak “gustar” ve “encantar” fiilleri | Ders kitabı 70-76 |
3 | Boş zaman aktiviteleri İyelik sıfatları, aksan vurguları Pratik ve iletişim: Seçilen kişiyi tanıtmak ve tanımlamak Video çalışması: Dinlediğiniz şarkılar sizi tanımlar mı? | Ders kitabı 77-83 |
4 | Alışkanlıklar hakkında konuşmak Saatleri sorma ve söyleme Eylemlerin sıralanması (primero, después, luego…) | Ders kitabı 84-89 |
5 | Günlük rutinler, haftanın günleri Geniş zamanda düzensiz filler (volver,empezar) Sıklık zamirleri, dönüşlü/zamirsel fiiller (verbos reflexivos/pronominales. | Ders kitabı 90-94 |
6 | Dünyanın en başarılı kişilerinin günlük rutinleri Pratik ve iletişim: Ödüller Video Çalışması: Bir İspanyol’un Yaşamında Bir Hafta | Ders kitabı 95-97 |
7 | Yemekler, yiyecekler, yemek pişirme biçimleri Yemek siparişi verme, hesap isteme, masa düzeni “Poner”, “Traer“ fiilleri, “de” ve “con” edatları Dolaysız nesne zamirleri (lo, la, los, las) | Ders kitabı 98-106 |
8 | ARA SINAV | |
9 | İspanya ve Latin Amerika’nın Tipik Yemekleri Pratik ve İletişim: İspanya’nın gastronomik haritası Video Çalışması: Madrid’de Bir Gün: Lezzetli Bir Gezi | Ders Kitabı 107-111 |
10 | İdeal bir semtin tasavvuru ve betimlenmesi Köyler, mahalleler ve şehirlerin tanımlanması Adres sormak, yer ve konum tarifi Nicelik sıfatları (muy, bastante, mucho/a/os/as…) | Ders kitabı 112-120 |
11 | Zevkleri ifade etmek (lo que mas/menos me gusta…) Pratik ve iletişim: Semtler ve ilginç yerler hakkında konuşmak, Video çalışması: Bir semt: San Telmo, en Buenos Aires | Ders kitabı 121-125 |
12 | Meslekler, nitelikler ve kusurlar Karakter sıfatları Yaşamdaki değişiklikler | Ders kitabı 126-130 |
13 | Geçmiş deneyimler hakkında konuşmak Geçmiş zaman (el pretérito perfecto) Yetenekler ve beceriler “Saber” ve “Poder” fiilerinin kullanımı | Ders kitabı 131-135 |
14 | Pratik ve İletişim: Geçmiş deneyimler, alışkanlıklar, yaşamdaki değişimler hakkında konuşmak. Video Çalışması: Bir Özgeçmiş Videosu | Ders kitabı 136-139 |
15 | GENEL TEKRAR | |
16 | FİNAL SINAVI |
Kaynaklar
Ders Kitabı | 1. Aula Internacional Plus 1, Curso de Español. Difusión, Barcelona, 2020 |
---|
Değerlendirme System
Çalışmalar | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | - | - |
Laboratuar | - | - |
Uygulama | - | - |
Alan Çalışması | - | - |
Derse Özgü Staj | - | - |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | - | - |
Ödevler | 2 | 30 |
Sunum | - | - |
Projeler | - | - |
Rapor | - | - |
Seminer | - | - |
Ara Sınavlar/Ara Juri | 1 | 30 |
Genel Sınav/Final Juri | 1 | 40 |
Toplam | 4 | 100 |
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notu Katkısı | 60 |
---|---|
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 40 |
Toplam | 100 |
Kurs Kategorisi
Temel Meslek Dersleri | X |
---|---|
Uzmanlık/Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | |
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | |
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Dersin Öğrenim Çıktılarının Program Yeterlilikleri ile İlişkisi
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Matematik, fen bilimleri ve Metalurji ve Malzeme mühendisliği konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerini ve malzeme sistemlerini modelleme ve çözme için uygulayabilme becerisi | |||||
2 | Malzeme sistemlerinin yapıları, özellikleri, işlenmesi ve performansına ilişkin bilim ve mühendislik ilkelerinin anlaşılmış olması | |||||
3 | Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi | |||||
4 | Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama ve uygun malzemeyi seçme becerisi; bu amaçla modern tasarım ve malzeme seçim yöntemlerini uygulama becerisi | |||||
5 | Metalurji ve Malzeme Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi | |||||
6 | Karmaşık mühendislik problemlerinin veya Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, istatistiksel ve bilgisayar yöntemlerini de kullanarak sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi | |||||
7 | Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi | |||||
8 | Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi | |||||
9 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi | |||||
10 | Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi | |||||
11 | Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi | |||||
12 | Metalurji ve Malzeme Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık |
ECTS/İş Yükü Tablosu
Aktiviteler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Ders saati (Sınav haftası dahildir: 16 x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Derse Özgü Staj | |||
Alan Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 16 | 2 | 32 |
Sunum/Seminer Hazırlama | |||
Projeler | |||
Raporlar | |||
Ödevler | 2 | 5 | 10 |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Ara Sınavlara/Ara Juriye Hazırlanma Süresi | 1 | 5 | 5 |
Genel Sınava/Genel Juriye Hazırlanma Süresi | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü | 100 |