"Teknoloji Transferi: Üniversiteden İş Dünyasına Açılan Yol" Konulu Seminer Gerçekleşti
15.05.2014

Atılım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, ARGEDA-TTO tarafından düzenlenen “Teknoloji Transferi: Üniversiteden İş Dünyasına Açılan Yol “ konulu seminer  15 Mayıs 2014 günü Kadriye Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşmiştir.  ARGEDA-TTO Yöneticisi Dr. Alper Ünler tarafından verilen seminere  Üniversitemiz  öğretim elemanları, öğrenciler ve Provost Prof. Dr. Hasan Akay katılmıştır.

Dr. Ünler seminerde teknoloji transferinin ar-ge ve inovasyon kavramları çerçevesinde tanımlamasını yapmıştır. Yakın tarihteki ulusal ve uluslar arası düzenlemeler ile teknoloji transferinin ivme kazanan gelişimi üzerinde durmuştur. Günümüzde üçüncü kuşak üniversitelerde teknoloji transferinin eğitim sistemindeki yerine, entellektüel varlıkların ve patentlemenin önemine dikkat çekmiştir. İş dünyası ile bir araya gelme modellerine örnekler vermiş, fikir ve temel araştırma ile başlayan, üniversite sanayi işbirliği ile ileri seviyelere ulaşan Teknoloji Hazırlık Seviyelerinin (TRL) olması gerektiği yerleri vurgulamıştır. Üniversiteler açısından teknoloji transferinde patentlemenin önemini dünya sıralamaları ile göstermiştir.