Program Koordinatörünün Mesajı
Sevgili Öğrenciler,
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programımızda mesleki etik değerleri özümsemiş, toplumsal duyarlılık ve sürdürülebilirlik anlayışı içinde; hastalıkların teşhisinde, ayırıcı tanısında, tedavisinde ve takibinde hekime ve hastaya büyük kolaylıklar sağlayacak donanıma sahip ve performansı yüksek “tıbbi laboratuvar teknikerleri” yetiştirilmektedir.
Günümüzde en çok yatırım yapılan ve gelişen sektörlerin başını sağlık sektörü çekmektedir. Sağlık sektörünün büyümesiyle birlikte nitelikli tıbbi teknikerlere olan ihtiyaç da hızla artmaktadır. Deney, test ve analizleri gerçekleştirerek, bulguları raporlayan tıbbi laboratuvar teknikerleri aynı zamanda laboratuvardaki test cihazlarının ve araçlarının kontrollerinden de sorumludurlar.
Programın sonunda tıbbi laboratuvar teknikeri ünvanı alan öğrencilerimiz, hastanelerde, tıp fakültelerinde, genetik hastalıklar tanı merkezlerinde, özel tahlil laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde ve gıda sanayi işletmeleri başta olmak üzere sağlık alanında birçok kurum ve kuruluşta çalışabilirler. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri gibi 4 yıllık eğitim veren bölümlere geçiş yapabilirler.
Alanında tecrübe sahibi, dinamik eğitim kadromuz ve en ileri teknolojiye dayanan eğitim araçları ve laboratuvar olanaklarıyla Atılım Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olarak 2 yıllık eğitim süreci boyunca hem teorik hem de pratik olarak kapsamlı bir eğitim verilmektedir. Uygulamalı derslere ağırlık verilerek ihtiyaç duyulan deneyimin henüz öğrenciyken kazanılması hedeflenmektedir.
Atılım Üniversitesi bilginin üretimi ve uygulanmasını amaç edinen, ulusal ve evrensel düzeyde yüksek donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen öğrenci merkezli bir üniversitedir. Sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan ve geniş iş imkanlarına sahip bu alanda siz gençlerimizi aramızda görmek bizi mutlu edecektir. Sizlerle birlikte sağlık sektörüne nitelikli iş gücü kazandırmak en büyük idealimizdir.
Haberler
Etkinlikler
Dil-Edebiyat Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi
QRS Complex of Engineering
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
"ATATÜRK'ÜN ASKER KİŞİLİĞİ" KONFERANSI DAVETİ
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004