Anabilim Dalı Başkanının Mesajı
Prof. Dr. Murat KAYA
Kimya Mühendisliği anabilim dalı bünyesinde Kimya Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği ortak temelli olmak üzere üç farklı alanda lisansüstü araştırmalar yürütülmektedir.
Kimya Mühendisliği temelli araştırmalar uygulamalı veya hesaplamalı ya da her ikisinin beraber yürütüldüğü araştırmalar olup bu alanda temiz enerji üretimi, katalitik yanma, yapay sinir ağları, hesaplamalı kimya, elektrokimya, yakıt hücreleri ve yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yapılmaktadır.
Kimya temelli araştırmalar ise biyoteknoloji, nanoteknoloji, yakıt pilleri, konjuge polimerler, ilaç, boya ve polimer sanayi gibi alanlarda yürütülmektedir. Ayrıca bu alanların mühendislik uygulama ve hesaplamaları konularının beraber yürütüldüğü çalışmalar da anabilim dalı bünyesinde yer almaktadır.
Kimya Mühendisliği anabilim dalı bünyesinde yer alan Kimya Doktora programı çerçevesinde yukarıda bahsedilen kimya branşlarında yürütülen özgün araştırmalarla nitelikli tez çalışmaları gerçekleştirilmekte, nitelikli yayınlarla ülke biliminin tanınırlığına katkıda bulunulmakta ve alanlarında uzman nitelikli bilim insanları yetiştirilmektedir. Günümüzde her bir konunun uzmanlık gerektirdiği kimya sektöründe lisansüstü eğitim artık ayrıcalıktan çok gereklilik olarak gün geçtikçe artan öneme sahiptir.
Kimya Mühendisliği anabilim dalı teknik altyapısı, donanımlı ve her biri alanında uzman akademik kadrosu ile sunduğu geniş yelpazede araştırma konuları ve bu araştırmaların yürütüldüğü laboratuvar altyapısı ile ülkemiz ve dünya kimya bilimine önemli katkılar sağlamayı her geçen gün artırarak sürdürmektedir.
Haberler
Etkinlikler
Fen Bilimleri Enstitüsü Çevrimiçi Seminerler Serisi
Zoom - Online
24 Şubat 2026, 17:00 - 19:00
Fakültemizin, Öğrenci Destek ve Rehberlik Komisyonu ile Öğrenci Dekanlığı ile düzenlediği “Z Kuşağı ile Eğitim Arasında” konulu seminer 11 Şubat Çarşamba günü saat 10.30’da 1022 no.lu konferans salonunda gerçekleştirilecektir.
1022 No'lu Konferans Salonu
11 Şubat 2026, 10:30 - 12:00
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında "Sigara için Sağlık Alarmı" etkinliği gerçekleştirilecektir. Etkinlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Belgin Varol konuşmacı olarak yer alacaktır.
Lamia Ergenekon Salonu
10 Şubat 2026, 10:27 - 10:27
"How to do research for PBL?"
Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Zemin Kat C-004 dersliği / Atılım University Medical School Ground floor C-004
09 Şubat 2026, 12:30 - 13:35
This session offers hands-on insights into the effective use of Cambridge Learning Management System (LMS), focusing on practical classroom applications and instructor strategies.
B Floor
06 Şubat 2026, 10:00 - 17:00
Reading with Purpose: Practical Ways to Exploit Reading Texts and Materials
Yabancı Diller Yüksekokulu
05-06 Şubat 2026, 10:00 - 11:00
Hey Teacher: DON'T Talk Etkinliği
C-509
04 Şubat 2026, 10:30 - 12:30
Atılım Üniversitesi E-Ticaret ve Pazarlama Meslek Yüksekokulu olarak, dijital dönüşümün medya üzerindeki etkilerini ele alacağımız çevrim içi bir etkinlik düzenliyoruz.
Zoom
21 Ocak 2026, 20:00 - 22:00
Yapay Zeka Çağında Medya: Zoom Toplantısı - Konuşmacı : Gizem Sevinç Selvi
Zoom (Online)
21 Ocak 2026, 20:00 - 05 Şubat 2026, 13:45
Yapay Zeka Çağında Medya: Zoom Toplantısı - Konuşmacı : Gizem Sevinç Selvi
Zoom (Online)
21 Ocak 2026, 20:00 - 05 Şubat 2026, 13:45
