İHALE İLANI - IPCCTV KAMERA SİSTEMLERİ ALIM ve KAMERA KAYIT YÖNETİM SİSTEMİ KURULUMU İŞİ İHALESİ
26.12.2024
İhale İlanı - IPCCTV Kamera Sistemleri Alım Ve Kamera Kayıt Yönetim Sistemi Kurulumu İşi
Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğine göre ihale edilecektir.
İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.
İKN: 2025/001
1- İdarenin
a) Adres : Atılım Üniversitesi Kampüsü / Kızılcaşar Mahallesi - 06836 İncek / Ankara
b) Telefon ve Faks numarası: 03125868000
c) E-posta adresi: levent.dogmusoz@atilim.edu.tr
d) İhale Dokümanın temin adresi: Atılım Üniversitesi Satınalma Direktörlüğü /Kızılcaşar Mah./İncek /Ankara
e) İlgili personelin Adı/Soyadı: M. Levent DOĞMUŞÖZ (Satın Alma Müdür Yrd.)
2 – İhale Konusu Mal Alımının
a) Adı: Network Ağ Ekipmanları Alım ve Kurulum İşi
b) Niteliği, türü ve miktarı: Özellikleri ihale dokümanı Teknik Şartnamede belirtilen IPCCTV Kamera Sistemleri Alım - Kurulum ve Kamera Kayıt Yönetim Sistemi Kurulum İşi
Ayrıntılı bilgiye İdare adresinde bulunan ihale dokümanından ulaşılabilir.
c) Teslim edileceği/Kurulum yapılacak yer: Atılım Üniversitesi Güvenlik Koordinatörlüğü tarafından Atılım Üniversitesi Yeni Tıp Fakültesi Binası muhtelif birimlerine veya Güvenlik Koordinatörlüğü yetkililerinin göstereceği diğer yerler /Kızılcaşar Mahallesi 06386 / İncek-Ankara
d) Teslim Tarihi: İhale Konusu mallar ve teknik şartnamede belirtilen tüm hususlar/kurulumlar/devreye alma işlemleri Sözleşme tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günü içinde tamamlanacaktır.
3 – İhalenin
a) Tarih ve saati: 10/01/2025 - 14:30
b) Yapılacağı yer: Atılım Üniversitesi Satınalma Direktörlüğü Toplantı Salonu – Kızılcaşar Mahallesi / İncek /Ankara
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri,
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.2. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.4. İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim ve/veya vergi borcu olmadığına dair belgeler;
Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olup olmadığı hususunda Kamu İhale Genel Tebliği Md. 17.3, kesinleşmiş vergi borcu olup olmadığı hususunda Kamu İhale Genel Tebliği Md. 17.4 uygulanacaktır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler: (Ayrıntılı bilgiye İdare adresinde bulunan İdari şartnameden ulaşılabilir)
4.3.1.1. Son 2 (İki) yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan 5.000.000.-TL ‘den az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belge sunulacaktır.
4.3.1.2. Kameraların, Türkiye distribütöründen veya üreticiden alınmış yetkili satıcı belgesi teklif ile beraber verilecektir.
4.3.1.3. Firma dahilinde teklif edilen sistem ile bilgisi olan en az 2 adet 10 yıl tecrübeli Bilgisayar Mühendisi ve/veya Elektrik/Elektronik Mühendisi bulunmalıdır.
Bu kişilerin deneyimlerini teşvik edici belgeler teklif dosyasında bulunmalıdır.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1. Benzer iş olarak kabul edilebilecek işler;
Devlet veya Özel Sektörde her türlü IPCCTV Kamera Sistemleri Alım - Kurulum ve Kamera Kayıt Yönetim Sistemi Kurulum İşleri (İş deneyim belgesi veya Sözleşme aslı ile kesilen fatura asıl nüshaları / noter onaylı suretleri)
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 1.000,00.- TL (BinTürklirası) bedel karşılığı (Doküman bedeli: Denizbank Ankara Ticari Merkez Şubesi Atılım Üniversitesi Hesabı / İban No: TR06 0013 4000 0028 0383 2005 34 No’lu hesaba-Firma Bilgileri ve Ödemeye ilişkin İhale Konusu işin adı ve İhale kayıt numarası yazılarak- ödeme yapılmalıdır) Atılım Üniversitesi Satınalma Direktörlüğü-Kızılcaşar Mahallesi/İncek/Ankara adresinden İhale gününden bir gün öncesine kadar satın alınabilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Atılım Üniversitesi Satınalma Direktörlüğü-Kızılcaşar Mahallesi/İncek/ Ankara adresine elden teslim edilebilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
9.1. Bu ihalede, Kısmi teklif verilemez.
10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %’3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________
2025/001 - IPCCTV KAMERA SİSTEMLERİ ALIM ve KAMERA KAYIT YÖNETİM SİSTEMİ KURULUMU İŞİ İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
-
Network Video Kayıt Yönetim Yazılımı ve Sunucu
-
Yönetim yazılımı, birden fazla sunucuyu, NVR cihazını ya da bir PC ye kurulmuş olan yönetim yazılımını tek bir ara yüz üzerinden kontrol edip, bu ara yüz üzerinden tüm ekli cihazların ayarlarının değiştirilebilmesine olanak sağlamalıdır.
-
Yönetim yazılımı, 160 Adet kamera lisansı ile verilmelidir.
-
Yönetim yazılımı, ihtiyaç olduğunda 8, 16, 32, 64 kanal ilave lisans artırımı yapılabilmelidir.
-
Yönetim yazılımı, sınırsız kamerayı, megapiksel sınırı olmadan, kaydedebilir yapıda olmalıdır.
-
Yönetim yazılımı, network de bulunan aynı marka ve aynı versiyon yönetim yazılımlarının yüklü olduğu PC/Server’ların IP adreslerini ve portlarını tarayıp otomatik olarak bulabilmelidir.
-
Yönetim yazılımına ekli olan server, NVR ya da yönetim yazılımlarının IP adresleri değiştirildiğinde, yönetim yazılımından ilgili cihaz ya da yazılımı silmeden düzenle özelliği ile yeni IP adresi tanımlanabilmelidir
-
Yönetim yazılımına sınırsız sunucu, NVR ve yönetim yazılımı eklenebilmelidir.
-
Yönetim yazılımında aynı anda birden fazla ekli cihaza aynı anda bağlanılabilmelidir
-
Yönetim yazılımına ekli olan sunucu, NVR ve yönetim yazılımları ağaç yapısında listelenebilecektir.
-
Yönetim yazılımından o anda ekli olan kameralardan kaç adedinin aktif, kaç adedinin pasif olduğunu, tüm kameralardan gelen frame sayılarının toplamını, saniyedeki ortalama toplam frame sayısını ve hard diskteki boş alan miktarı gibi bilgiler öğrenilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından hangi kameraların network sorunu olduğu görülebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameralar ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameralar aynı anda aktifleştirilebilmeli ya da pasifleştirilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların buffer değerleri aynı anda girilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların iletişim hatası anında alarm verme durumları aynı anda ayarlanabilmelidir. Bu alarmlar e-mail gönderme, operatör ekranında sesli ikaz ve operatör ekranına uyarı mesajı şeklinde olmalıdır.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların iletişim hatalarını algılamak için time out süreleri aynı anda tüm kameralara atanabilmelidir. Bu time out süresi boyunca kameralara networkten ulaşılamaması durumunda sistem e-mail gönderme, operatör ekranında sesli ikaz ve operatör ekranına uyarı mesajı şeklinde uyarı vermelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların disk limitleri gün bazında ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların kayıt tipleri aynı anda hareket algılamalı kayıt ya da sürekli kayıt olacak şekilde ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların hareket algılama özelliğinin kamera üzerindeki hareket algılama mı, yoksa yazılım üzerinden hareket algılama mı olacağı aynı anda ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların hareket algılama özelliğinin, kameraların hangi profili üzerinden çalışacağı, aynı anda ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından tüm kameraların ya da birden fazla olmak şartıyla seçilen kameraların yetkilendirme işlemleri aynı anda yapılabilmelidir. Yani oluşturulan kullanıcıların canlı izleme, kayıtları izleme vb. özellikleri kamera bazında atanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımında olay anında kimlere e-mail gönderilecek ise o kişilerin iletişim bilgileri sisteme kaydedilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımında, olay anında e-mail birden fazla kişiye gönderilecek ise, bu kişiler bir grup içine tanımlanıp, mail gönderimi sırasında kişileri tek tek seçmek yerine bu grubu seçmek yeterli olmalıdır.
-
Yönetim yazılımından, olay loglarının kaç gün süre ile sistemde kaydolacağı ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımına limitsiz kullanıcı tanımı yapılabilecektir.
-
Yönetim yazılımından bağlı olan kullanıcıların ne kadar süredir sisteme bağlı olduğu bilgisi görülebilecektir.
-
Yönetim yazılımından, sisteme bağlı olan kullanıcıların bağlantıları istenildiği anda kesilebilip aynı zamanda engelle seçeneği ile sisteme tekrar bağlanmaları engellenebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, belirlenen kullanıcının hangi tarih itibari ile sisteme giriş yapamayacağı belirlenebilmelidir.
-
Yönetim yazılımı, client server mimarisine uygun çalışacaktır
-
Yönetim yazılımından, kullanıcıların aşağıdaki yetkileri ayarlanabilmelidir.
-
Kayıtlı videoları dışarı aktarabilme
-
Ekran sitillerini kaydedebilme/silebilme
-
Kayıt sunucusu durumunun bilgisini yönetim yazılımında görebilme
-
Kamera ayarlarına girebilme
-
Preset oluşturabilme
-
Alarm anında iletişime geçilecek kişilerin iletişim bilgilerini kaydedebilme
-
Alarm anında iletişime geçilecek kişiler için grup oluşturabilme
-
Olay loglarının kaç gün süre ile tutulacağını ayarlayabilme
-
Kullanıcıların aktivitelerinin görüntülenebilmesi
-
Kullanıcı ekleyebilme
-
Kullanıcılar için grup oluşturabilme
-
Web server ayarlarını değiştirebilme
-
RTSP sunucusu ayarlarını değiştirebilme
-
Sunucu lisanslarını ayarlayabilme
-
Sunucu bilgilerinin görsel olarak izlenebilmesi
-
Sistem loglarının görüntülenebilmesi
-
Sistem loglarının nereye kaydolacağı ve kaç gün kaydolacağı bilgisini değiştirebilme
-
-
-
Yönetim yazılımından, izleyici bilgisayarların açıldığında izleme yazılımının tam ekran olarak açılması sağlanabilmelidir
-
Yönetim yazılımından, client bilgisayardaki izleme yazılımının kullanıcı tarafından kapatılıp kapatılamayacağı ayarlanabilmelidir
-
Yönetim yazılımından, client bilgisayardaki izleme yazılımının kullanıcı tarafından minimize edilip edilemeyeceği ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, client bilgisayardaki izleme yazılımının kilitlenmesi sağlanarak, kullanıcının Windows ekranına geçişi yasaklanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, her bir client izleme noktasının aynı anda maksimum kaç kamera izleyebileceği ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, aynı anda kaç adet client yazılımının bağlanabileceği ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, oluşturulan kullanıcılara verilen yetkilerin aynıları, oluşturulan kullanıcı gruplarına da verilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, izleme bilgisayarlarına hangi port üzerinden bağlanılabileceği ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, kullanılan diskin yüzde kaçının kayıt için ayrılabileceği ayarlanmalıdır.
-
Yönetim yazılımının multicast desteği olmalıdır
-
Yönetim yazılımından, sistem konfigürasyon yedeği manuel olarak alınabilmelidir.
-
Yönetim yazılımının SMTP desteği olmalıdır.
-
Yönetim yazılımından, sistemde kullanılan tüm diskler için disk limiti ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımına, network kayıt cihazları ( NAS vb) eklenebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, web sunucu portu ayarlanabilmeli, bu özellik aktifleştirip pasifleştirilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımının RTSP Server desteği olmalıdır. Bu sayede istenilen kamera görüntüleri sunucu üzerinden RTSP protokolü ile 3. Parti yazılımlara gönderilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımında, lisans dosyaları file olarak eklenebilir ya da online lisanslar kısmından online olarak yüklenebilmelidir
-
Yönetim yazılımından, sunucu versiyonu, sunucunun ne kadar süredir çalıştığı, CPU kullanım yüzdesi, RAM kullanım yüzdesi, bağlı olan kullanıcı sayısı, sunucuya gelen toplam trafik ( mbit/s cinsinden), sunucudan çıkan trafik ( mbit / s cinsinden ) hem text hemde grafiksel olarak görüntülenebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, logların nereye kaydedileceği ve ne kadar süre ile kaydedileceği ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımı, 200 marka ve 6000 model kamera desteğine sahip olmalıdır.
-
Yönetim yazılımı NVR/DVR desteği olmalıdır.
-
Yönetim yazılımından, her bir kamera için time out süreleri ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, her kameranın hangi sürücü ya da klasöre kaydedileceği ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımı, panoramik lens desteğine sahip olmalıdır
-
Yönetim yazılımından, her bir kamera için ayrı ayrı sınırsız hareket algılama bölgeleri oluşturulabilmeli ve hassasiyeti ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımının ses desteği olmalıdır.
-
Yönetim yazılımı, JPEG2000, MJPEG, MPEG4, MxPEG, H.264 ve H.265 desteğine sahip olmalıdır.
-
Yönetim yazılımında dahili disk kapasite hesaplayıcısı olmalıdır. Bu sayede hangi kamera ne kadar süre ile kayıt yapabilir, online olarak görülebilmelidir.
-
Yönetim yazılımına, kameralardaki streamlerin eklenebilmesi için sınırsız stream desteği olmalıdır.
-
Yönetim yazılımı, harekete duyarlı ya da sürekli kayıt yapabilmelidir
-
Yönetim yazılımından, kayıt süresi gün bazında ayarlanabilmelidir
-
Yönetim yazılımından, kayıt hatası olduğunda e-mail gönderme, operatör ekranında sesli ikaz ve operatör ekranına uyarı mesajı gönderebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, sınırsız maskeleme bölgesi oluşturulabilmelidir.
-
Yönetim yazılımında megapiksel sınırı olmamalıdır.
-
Yönetim yazılımından, her kameradan ne kadar boyutta veri kaydedildiği, kaç gündür kayıt edildiği, tahmini kaç gün daha kayıt edebileceği bilgileri görülebilmelidir.
-
Yönetim yazılımının ONVIF desteği olmalıdır
-
Yönetim yazılımında, işletim sisteminin getirdiği kısıtlamalar hariç kayıt kapasitesi olarak herhangi bir sınır olmamalıdır
-
Yönetim yazılımı, sınırsız adet I/O box modülünü desteklemelidir
-
Yönetim yazılımına, Plaka tanıma sistemi yazılımı eklenip yönetimi yapılabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, olay anında kameraların preset konumlandırılması yapılabilmelidir.
-
Yönetim yazılımı, belli kameraların Alarm giriş ve Çıkışlarını kontrol edebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, eşzamanlı olarak kaç adet kameranın yayın yapacağı ayarlanabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, joystick ile ilgili gelişmiş ayarlar yapılabilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, gerekli lisanslar alınmak suretiyle video analitik özellikleri aktifleştirilebilmeli. Bu video analitik özellikler;
-
İnsanların, nesnelerin ve araçların sayımı, filtrelenmesi.
-
Terkedilmiş ve yabancı nesnelerin alarmı
-
İnsanların ve araçların yönü
-
Gezinme ve Beklemeler (Yasak alanlar)
-
Kamera engelleme, yönünün değişimi ve görüntüsünün kapatılması
-
Sanal bariyerler ve çitler
-
Hız analizi
-
Yüz algılama
-
Risk alanı kontrolü,
-
Çevre kontrolü,
-
Şüpheli davranış ve Silah kontrolü,
-
Kişisel koruyucu ekipman kontrolü (Baret, Maske, Ayakkabı, Gözlük vb.)
-
Nesne sayım kontrolü,
-
Şüpheli kişi algılama
-
Nesne yönelimi ve Düşme kontrolü,
-
Sıcaklık haritası,
-
Sosyal mesafe,
-
Yönetim yazılımında gerekli lisanslar alınmak suretiyle, Yapay zeka kullanarak Yüz tanıma analizleri yapabilmelidir. Bu analizler;
-
Kişilerin kamera önünde bekleyip kişilerin sisteme kaydedilmesine gerek bırakmadan, kişilerin doğrudan geçişleri anında yüzleri algılayıp sisteme kaydedebilmelidir.
-
Yasak listesi oluşturmaya imkan sağlayıp, bu sayede listede olan kişilerin giriş yapması durumunda sistem alarm aksiyonları aksiyonları alabilmelidir.
-
Yüz Eşleşmesi: Yüz algılama ve veritabanında kayıtlı olan yüz ile biyometrik eşleşme,
-
Kişilerin yüzlerini algılayıp veri tabanı üzerinden karşılaştırarak, kişilerin kim olduğunun bilgisini vermelidir.
-
Yaklaşık Yaş: Yüz tanıma algoritması aracılığıyla kişinin ortalama yaşını söyleyebilir.
-
Cinsiyet: Tanımlanan yüz aracılığıyla kişinin hangi cinsiyete ait olduğunu söyleyebilir
-
Duygu Durumu: Kişinin duygusal olarak hangi durumda olduğunu belirleyebilir. Bu durumlar şunlar olabilir: Üzgün, Gergin, Nötr, Mutlu
-
Ziyaretçilerin % kaçının erkek, % kaçının kadın olduğunu raporlayabilme.
-
Birden fazla sunucuda çalışıp tek bir veri tabanı kullanabilmelidir.
-
Alarm öncesi ve sonrası video kaydı.
-
Yerel veya uzaktan yüz veritabanı
-
Mevcut fotoğraflar veya harici fotoğraflar ile sisteme kişileri kaydetme
-
Tanımlı kişileri algıladığında, gerekli donanımlar kullanılması şartı ile bariyer, turnike vb giriş ünitelerini açabilmelidir.
-
Her profil için izin verilen ve kısıtlanan erişim alanlarının özelleştirilmesi
-
Kişinin ilgili kamera bölgesindeki giriş ve çıkış saatini hesaplayıp içeride ne kadar süre kaldığını gösterebilmelidir.
-
E-posta yoluyla uyarı ve bildirim gönderme
-
Üçüncü taraf veritabanlarını sorgulamak için ara yüzler
-
“.csv”, “.pdf” ve “.xls” uzantılarında detaylı raporlar çıkarma
-
Mobil erişim üzerinden kullanım
-
Yazılımın harici lisanslanarak kullanılan bir web arayüzü üzerinden, bir ya da seçilen birden fazla sunucu üzerindeki kameraların;
-
*%'de kaçının çalıştığını
-
*%de kaçının çalışmadığını
-
*%de kaçının bakımda olduğunun bilgisini
-
* Toplam kaç kameranın aktif, kaç kameranın pasif, kaç kameranın çalışmadığını,
-
Toplam kullanıcı sayısı
-
Seçilen sunucu ya da sunucuların ortalama kayıt gün sayısını, toplam fps sayısını ve toplam disk kullanımının değerini,
-
Seçilen sunucu ya da sunucuların kameralardan toplam kaç adet akış çektiğinin bilgisini,
-
Seçilen sunucu ya da sunuculara login olmuş toplam kullanıcı sayısını,
-
Seçilen sunucu ya da sunuculardaki toplam global olayların sayısını
-
Seçilen sunucudaki CPU kullanımını
-
Seçilen sunucu ya da sunuculardaki toplam giriş çıkış trafik değerleri
-
Seçilen sunucu ya da sunuculara toplam frame hızları
-
Seçilen sunucunun Ram kullanım durumu
-
Seçilen sunucu ya da sunucularda kaç adet analiz özelliğinin aktif ya da pasif olduğunun bilgisi
-
Seçilen sunucu ya da sunucularda kaç adet analiz özelliğinin çalışır olduğunun yüzdelik bilgisi gibi bilgiler tek bir web sayfası içerinde bir dashboard gibi görüntülenebilmelidir.
-
Yönetim yazılımında, gerekli lisanslar alınmak suretiyle canlı ve kayıtlı görüntü üzerinde renk, yaş, obje sınıflandırma, Boyut, hız (Örnek 40 km den hızlı giden araçları göster.) filtreleri aktifleştirilebilmelidir.
-
Yönetim yazılımı alarm anında cep telefonuna bilgilendirme gönderebilmelidir.
-
Yönetim yazılımı Video analiz yaparken ekran kartının GPU sunu kullanıp işlem yapabilmeli, bu sayede çok daha başarı oranı yüksek analizler gerçekleştirebilmelidir.
-
Yönetim yazılımından, kamera için pre/post alarm süreleri ayarlanabilmelidir. Bu süre 60sn ye kadar ayarlanabilir olmalıdır.
-
Yönetim yazılımında, birden fazla yönetim yazılımının aynı lokasyonda kullanıldığı durumlarda, her bir yönetim yazılımının kullanıcı ayarları, haritalar, ekran stilleri ayarlarını tek tek girmek yerine, master olarak tanımlanan yönetim yazılımına eklenip, diğer yönetim yazılımlarının bu master yönetim yazılımından bu bahsedilen ayarları çekebiliyor ve bu ayarları kullanabiliyor olmalıdır.
-
Yönetim yazılımı, active directory desteğine sahip olmalıdır.
-
Yönetim yazılımının yedekli veri tabanı sunucu altyapısına uygun hata – toleranslı (fail-over) yapıda olmalıdır. Failover VCA, LPR ve Alarmları da kapsamalıdır.
-
Yönetim yazılımda, manual eventler eklenebilmeli, bu sayede günün belli saatlerinde belli olaylar yazılıma yaptırılabilmelidir.
-
Yazılım, beraberin de USB Dongle ile teslim edilecektir. Sadece lisans key yeterli olmayacaktır.
-
Yazılımın lisanslama anahtarı USB dongle ile olmalı. USB dongle doğru yapılandırılması, yazılımın tam fonksiyonelliğini sürdürebilmesi için şart olmalı.
-
Sunucu sistemi en fazla 2U yüksekliğinde olmalıdır.
-
Sunucu sistemi anakartı en az 2 adet işlemci desteklemelidir.
-
Sunucu sistemi üzerinde en az 1 adet en az 16 çekirdekli ve 2.1 HZ frekans hızında xeon işlemci bulunmalıdır.
-
Sunucu işlemcisinin ön belleği en az 22 MB olmalıdır.
-
Sunucu sistemi üzerinde en az 2 adet 16 GB DDR4 3200 MHz bellek olmalıdır. Kullanılan bellek modülleri hata ayıklama özelliklerine sahip olmalıdır.
-
Sunucu sistemi üzerinde 16 adet bellek yuvası olmalıdır ve ilerde ihtiyaç duyulması durumunda en az 4TB bellek genişleme özelliğine sahip olmalıdır.
-
Sunucu sisteminde işletim sistemi diski olarak en az 2 adet 480GB SSD disk bulunmalı ve işletim sistemi bu diskin üzerinde kurulu olarak gelmelidir.
-
Sunucu sisteminde depolama diski olarak en az 8 adet 22TB SATA Enterprise disk bulunmalıdır.
-
Sunucu sistemi üzerinde çalışırken değiştirilebilir en az 8 adet 3.5” veya 2,5’’ sabit disk yuvası bulunmalıdır. Bütün disk kızakları sistem ile beraber teslim edilecektir.
-
Sunucusu dahili olarak maksimum 192TB kapasiteyi desteklemelidir.
-
Sunucu sistemi disk yuvaları SSD teknolojilerini destekliyor olmalıdır.
-
Sunucu sistemi üzerinde bulunan raid kartı en az 1866Mhz hızında olmalı raid 0,1,5,50,6,60 özelliklerini desteklemeli ve en 2GB önbellek desteği sunmalıdır. Elektrik kesintileri veri kaybını önlemek adına pile sahip olmalıdır.
-
Sunucu sistemi ana bileşenleri (anakart, şase ve güç kaynağı) aynı sistem üreticisinin ürünleri olmalıdır.
-
Sunucu sistemi 2 port 10 gigabit Base-T ve 2 port 10 gigabit SFP+ çalışabilen ağ bağlantısı yuvasına sahip olmalıdır.
-
Sunucu sistemi üzerindeki ağ adaptörü, sanal makinelerin cihaz kuyruğundaki giriş çıkış yükünü azaltabilme özelliğine sahip olmalıdır.
-
Sunucu sisteminde SAS3 desteği verebilen donanımsal raid kontrolcü bulunmalıdır.
-
Sunucu Sistemi raid kontrol birimi, ssd ön bellekleme (SSD caching) teknolojisini desteklemelidir.
-
Sunucu sistemi anakartı üzerinde USB yazılım kilidi için dahili USB çıkışı bulunmalıdır.
-
Sunucu sistemi anakartı üzerinde 8 adet sata port bulunmalıdır.
-
Sunucu sistemi üzerinde çalışırken değiştirilebilir fan sistemi bulunmalıdır.
-
Sunucu sistemi güç kaynağı yedekli, Titanyum Seviye setifikalı, %96 verimliliğe sahip ve en az 1000W değerinde olmalıdır.
-
Sunucu sistemi üzerinde donanımsal uzaktan yönetim portu bulunmalıdır. Yönetim için kullanılacak yazılımlar ve donanımlar Sunucu sistemi ile aynı marka olacaktır. Bu özellik için ayrıca bir lisans bedeli varsa bu lisans süresi olarak teklif edilecektir.
-
Sunucu sistemi donanımsal uzak yönetim özelliği, uzaktan açılması, kapanması, bios ayarlarının yapılması, sanal medya, işletim sisteminin uzaktan kurulabilmesi, sıcaklık, donanım hataları gibi bilgileri mail aracılığıyla ulaştırabilmesi gibi özellikleri desteklemelidir.
-
Sunucu sistemi üzerinde Microsoft Windows Server 2022 Standart 16 Core lisans etiketi bulunmalı ve sistem üzerinde aktif edilmiş şekilde kurulu gelmelidir.
-
İzleme Yönetim Yazılımı
-
İzleme yazılımı üzerinden CPU kullanım durumu grafiksel olarak gösterilmelidir
-
İzleme yazılımında, o anda izlenilen tüm kameralardan gelen toplam frame sayısı gösterilebilmelidir.
-
İzleme yazılımında, PTZ kontrolü için kontrol tuş takımı görüntü ekranlarına yakın konumda olmalı ve PTZ hassasiyeti ayarlanabilir olmalıdır
-
İzleme yazılımında, PTZ kameralar seçildiğinde, eğer o kamerada presetler var ise, presetler listede gösterilmeli üzerine tıklandığında ilgili presete gidilebilmelidir
-
İzleme yazılımında, kameralar, haritalar, ekran stilleri ağaç yapısı şeklinde sıralanmış olmalı
İzleme yazılımında kamera listelerinin olduğu ağaç yapısında istenilen kamerayı daha kolay ve hızlı bir şekilde bulmak için kamera ismine göre arama yapılabilmelidir. -
İzleme yazılımına ekli olan tüm sunucular ağaç yapısında gösterilebilmelidir
-
İzleme yazılımına ekli olan sunuculardan hangilerinden görüntü alınmak isteniyorsa o sunucular seçilebilmelidir.
-
İzleme yazılımında, 1, 2x2, 5+1, 7+1, 9, 8+2, 12+1, 4x4 ekran stilleri varsayılan olarak bulunmalıdır.
-
İzleme yazılımında, her bir ekran stili için farklı farklı kameralar kullanılıp, bu haliyle yeni bir ekran stili olarak kaydedilebilmelidir.
-
İzleme yazılımında, 30 saniye, 1 dakika, 5 dakika, 15 dakika gibi hazır şablonlar olup, bunlara tıklandığında ilgili kayıt anlarına hızlı geçiş sağlanabilmelidir
-
İzleme yazılımında, kamera üzerinde bulunan streamler arası geçiş sağlanabilmelidir
-
İzleme yazılımında, PTZ kamera kontrolü için görüntü üzerinde sanal PTZ tuşları çıkıp, görüntü üzerine tıklanarak PTZ kontrolü sağlanabilmelidir.
-
İzleme yazılımı, çift yön ses iletimi desteğine sahip olmalıdır
-
İzleme yazılımı, kapatılıp tekrar açıldığında otomatik olarak en son bırakılan ekranı hatırlayıp, bu ekran stilini ekrana getirebilmelidir.
-
İzleme yazılımı, Windows başladığında otomatik olarak başlayabilmelidir. Bu özellik Windows başlangıç ekranından değil, izleme yazılımı üzerinden ayarlanmalıdır.
-
İzleme yazılımından, ekran görüntülerinin nereye kayıt olacağı ayarlanabilmelidir
-
İzleme yazılımına sınırsız sunucu eklenebilmelidir
-
İzleme yazılımına eklenen sunucunun, multicast veya unicast durumu seçilebilmelidir.
-
İzleme yazılımı, networkteki tüm yönetim sunucularının bilgilerini otomatik olarak bulabilmelidir
-
İzleme yazılımı, olası enerji kesintisinden sonra otomatik olarak kullanıcı adı şifre sormadan başlayabilmelidir.
-
İzleme ekranında, kameraların isimleri, tarih ve zaman bilgisi, frame hızları, resim çözünürlüğü, video kodek bilgisi, bağlantı durumu bilgileri yer almalıdır.
-
İzleme yazılımında görüntüleme metodu GDI ya da DirectDraw 7 olmalıdır
-
İzleme yazılımı 8 adet monitör desteğine sahip olmalıdır
-
İzleme yazılımının hem canlı izlemede hem de kayıtları izlemede dijital zoom desteği olmalıdır
-
İzleme yazılımı, AVI ve kendi formatında video görüntüleri dışarı aktarılabilmelidir.
-
İzleme yazılımı, kayıtları izletirken 512x hızında ileri oynatma, 512x hızında geri oynatma yapabilmelidir
-
İzleme yazılımında, dışarı aktarılacak video boyutu sınırlandırılabilir olmalıdır.
-
İzleme yazılımının sanal klavye desteği olmalıdır
-
İzleme yazılımından, olay logları tarih bazlı, iletişim hatasına göre ve kayıt hatasına göre 3 farklı şekilde listelenebilmeli ve PDF ya da Excel tablosu olarak bu bilgiler export edilebilmelidir.
-
İzleme yazılımında, kayıttan izleme yaparken kayıtlar arasında daha hızlı hareket edebilmek için timeline özelliği olmalı. Bu zaman çizelgesi üzerinde istenilen tarihe tıklanıp, ilgili tarihe hızlı bir şekilde ulaşılabilmelidir.
-
İzleme yazılımına giriş yapmak için donanımsal parmak izi okuyucu kullanılabilmelidir.
-
İzleme yazılımının iOS ve Android uygulaması yazılımı olmalı ve bu yazılım üzerinden hem canlı görüntü hem de kayıtlı görüntüler izlenebilmelidir
-
İzleme yazılımından kaydedilmiş görüntülere tarih saat, kamera adı belirterek erişmek mümkün olacaktır
-
İzleme yazılımından, operatör, canlı izlediği bir görüntüyü, geriye doğru oynatabilmeli ve bir loop oluşturarak, kuşkulu bulduğu bir hareketi birkaç defa izlemek suretiyle, anında ve hızlı bir şekilde karar verebilmelidir.
-
İzleme yazılımı, izlenen görüntüden titreşimsiz JPEG çıktılar almaya imkan sağlamalıdır.
-
İzleme yazılımı, bir olay anında pop-up görüntü açıp kameranın canlı görüntüsünü ekrana taşıyabilmelidir
-
İzleme yazılımından canlı kamera görüntülerinin ekran görüntüleri JPEG olarak kaydedilebilmelidir.
-
İzleme yazılımında, yönetim panelinden oluşturulan ekran stilleri belli süreler verilerek sıra ile ekranda görüntülenebilmelidir.
-
İzleme yazılımında, bant genişliği ve izleyici bilgisayarın CPU’sunu daha efektif kullanabilmek için media changing özelliği olmalıdır. Bu sayede düşük çözünürlükte çok daha fazla kamerayı aynı ekranda izleyebilmeli ve detay istenen kameraya tıklanmak suretiyle yüksek çözünürlüğe otomatik geçiş sağlanabilmelidir.
-
İzleme yazılımında, kamera görüntüsünün üzerine tıklanarak PTZ kontrolü sağlanabilmelidir.
-
İzleme yazılımını, donanımsal Joystick desteğine sahip olmalıdır.
-
İzleme yazılımı üzerinden kameraların görüntüleri ters çevrilebilir, siyah beyaza dönüştürülebilir, keskinlik ayarı yapılabilir olmalıdır.
-
Yüksek çözünürlüklü sabit lens bullet kamera
-
Teklif edilecek kamera darbeye dayanıklı, kompakt yapıda (lens, Muhafaza ve IR ışık kaynağı ile bütünleşik) IP kamera olacaktır.
-
Kamera üzerinde en az 1/ 2.8” Progressive tarama CMOS görüntü sensörü olmalıdır.
-
Kamera, H.264/H.264+/H.265/H.265+/JPEG/MJPEG desteği olmalıdır.
-
Kameranın video çözünürlüğü, 5 Megapiksel en az 2560x1920 olmalıdır.
-
Kameranın görüntü iletim hızı, 5 Megapiksel de 20 fps, diğer çözünürlüklerde 30 fps olmalıdır.
-
Kamera, gece&gündüz özellikli olmalıdır.
-
Kamera, gündüz modunda 0,01 lux ışıkta net görüntü verebilmelidir.
-
Kamera üzerinde 4 adet gizli IR LED bulunmalıdır.
-
Kameranın gece görüş mesafesi 30 metreden az olmamalıdır.
-
Kamera, dahili IR LED ler açıkken 0 lux ışıkta net görüntü vermelidir.
-
Kamera, gece&gündüz fonksiyonu için IR aydınlatıcı kullanmaya uygun mekanik IR kesme filtresine sahip olmalıdır.
-
Kameranın gece&gündüz ayarı, elle, otomatik veya zaman ayarlı olmalıdır.
-
Kameranın üzerinde 3.6 mm 6 megapiksel sabit iris lens olmalıdır.
-
Kameranın hareket algılama özelliği olmalıdır.
-
Kamera TCP/IP, ICMP, HTTP, HTTPS, FTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, NTP, SMTP protokollerini desteklemelidir.
-
Kamera ethernet portu RJ45 10M/100M olmalıdır.
-
Kamera üzerinde dahili mikrofon bulunmalıdır.
-
Kamera üzerinde maskeleme özelliği olmalıdır.
-
Kamera üzerinden Parlaklık, Kontrast, Doygunluk, Netlik ayarları yapılabilmelidir.
-
Kamera server erişimi için şifreleme ve güvenlik fonksiyonlarına sahip olmalıdır.
-
Kamera, darbeye dayanıklı olmalı ve en az IP66 koruma sınıfında olmalıdır.
-
Yazılım olmadan Internet Explorer, internet tarayıcılarından izlenebilmelidir.
-
Kamera 1/25 ~ 1/10000 arasında pozlama değerine sahip olmalıdır.
-
Kamera BLC ( Back Ligth Compensation ) özelliğine sahip olmalıdır.
-
Kamera, QR Code özelliğine sahip olmalıdır.
-
Kameranın bitratesi 512Kbps~8Mbps arasında ayarlanabilir olmalıdır.
-
Kamera dış ortam kullanımına uygun muhafaza içerisinde olmalıdır.
-
Kamera, -20˚C - 60˚C arasında ve %0 - %90 bağıl nem ortamında çalışabilmelidir.
-
Kamera, 12V DC veya 802.3af Power Over Ethernet (PoE) desteği olmalıdır.
-
Yüksek çözünürlüklü sabit lens dome kamera
-
Kamera üzerinde en az 1/ 2.8” Progressive tarama CMOS görüntü sensörü olmalıdır.
-
eklif edilecek kamera darbeye dayanıklı, kompakt ve kubbe yapıda (lens, Muhafaza ve IR ışık kaynağı ile bütünleşik) IP kamera olacaktır.
-
Kamera, H.264/H.264+/H.265/H.265+/JPEG/MJPEG desteği olmalıdır.
-
Kameranın video çözünürlüğü, 5 Megapiksel en az 2560x1920 olmalıdır.
-
Kameranın görüntü iletim hızı, 5 Megapiksel de 20 fps, diğer çözünürlüklerde 30 fps olmalıdır.
-
Kamera, gece&gündüz özellikli olmalıdır.
-
Kamera, gündüz modunda 0,01 lux ışıkta net görüntü verebilmelidir.
-
Kamera üzerinde 4 adet gizli IR LED bulunmalıdır.
-
Kameranın gece görüş mesafesi 30 metreden az olmamalıdır.
-
Kamera, dahili IR LED ler açıkken 0 lux ışıkta net görüntü vermelidir.
-
Kamera, gece&gündüz fonksiyonu için IR aydınlatıcı kullanmaya uygun mekanik IR kesme filtresine sahip olmalıdır.
-
Kameranın gece&gündüz ayarı, elle, otomatik veya zaman ayarlı olmalıdır.
-
Kameranın üzerinde 3.6 mm 6 megapiksel sabit iris lens olmalıdır.
-
Kameranın hareket algılama özelliği olmalıdır.
-
Kamera TCP/IP, ICMP, HTTP, HTTPS, FTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, NTP, SMTP protokollerini desteklemelidir.
-
Kamera ethernet portu RJ45 10M/100M olmalıdır.
-
Kamera üzerinde dahili mikrofon bulunmalıdır.
-
Kamera üzerinde maskeleme özelliği olmalıdır.
-
Kamera üzerinden Parlaklık, Kontrast, Doygunluk, Netlik ayarları yapılabilmelidir.
-
Kamera server erişimi için şifreleme ve güvenlik fonksiyonlarına sahip olmalıdır.
-
Kamera, darbeye dayanıklı olmalı ve en az IP66 koruma sınıfında olmalıdır.
-
Yazılım olmadan Internet Explorer, internet tarayıcılarından izlenebilmelidir.
-
Kamera 1/25 ~ 1/10000 arasında pozlama değerine sahip olmalıdır.
-
Kamera BLC ( Back Ligth Compensation ) özelliğine sahip olmalıdır.
-
Kamera, QR Code özelliğine sahip olmalıdır.
-
Kameranın bitratesi 512Kbps~8Mbps arasında ayarlanabilir olmalıdır.
-
Kamera dış ortam kullanımına uygun muhafaza içerisinde olmalıdır.
-
Kamera, -20˚C - 60˚C arasında ve %0 - %90 bağıl nem ortamında çalışabilmelidir.
-
Kamera, 12V DC veya 802.3af Power Over Ethernet (PoE) desteği olmalıdır.
-
Yüksek çözünürlüklü Balıkgözü kamera
-
Teklif edilecek kamera darbeye dayanıklı, kompakt ve kubbe yapıda (lens, Muhafaza ve IR ışık kaynağı ile bütünleşik) IP kamera olacaktır.
-
Kamera üzerinde en az 1/1.7” Progressive tarama CMOS görüntü sensörü olmalıdır.
-
Kamera, H.264/H.265/JPEG/MJPEG desteği olmalıdır.
-
Kameranın video çözünürlüğü, 12 Megapiksel en az 4000x3000 olmalıdır.
-
Kameranın görüntü iletim hızı, 12 Megapiksel de 25 fps olmalıdır.
-
Kamera, gece&gündüz özellikli olmalıdır.
-
Kamera, gündüz modunda 0,01 lux ışıkta net görüntü verebilmelidir.
-
Kameranın gece görüş mesafesi 15 metreden az olmamalıdır.
-
Kamera, dahili IR LED ler açıkken 0 lux ışıkta net görüntü vermelidir.
-
Kamera, gece&gündüz fonksiyonu için IR aydınlatıcı kullanmaya uygun mekanik IR kesme filtresine sahip olmalıdır.
-
Kameranın gece&gündüz ayarı, elle, otomatik veya zaman ayarlı olmalıdır.
-
Kameranın üzerinde 1.8 mm balıkgözü lens olmalıdır.
-
Kameranın görüş açısı 180° × 180° olmalıdır.
-
Kameranın 12 adet görüntüleme modu olmalıdır. Bunlar ;
Balıkgözü görünümü
Balıkgözü görünümü + 3 PTZ
Balıkgözü görünümü + 8 PTZ
4 PTZ
Silindirik görünüm
180 derece panorama görünümü
360 derece panorama görünümü
360 derece panorama + PTZ
360 derece panorama + 3 PTZ
360 derece panorama + 6 PTZ
360 derece panorama + 8 PTZ
Yarım küre görünümü
-
Kameranın hareket algılama özelliği olmalıdır.
-
Kamera IPv4/IPv6, TCP/IP, HTTP, HTTPS, RTSP/RTCP/RTP, IGMP, SMTP, DHCP, UPnP, UDP/IP, NTP, DNS, QoS, SNMP, 802.1x, UDP, ICMP, ARP, TLS, Multicast protokollerini desteklemelidir.
-
Kameranın çoklu nesne algılama desteği olmalıdır. Kişi ve araç tespiti yapabilmelidir.
-
Kamera üzerinde gömülü video analizler olmalıdır. Bunlar ;
Çevre güvenliği,
Sınır algılama
Yüz Algılama,
Akıllı hareket algılama
Kişi Sayma
-
Kamera ethernet portu RJ45 10M/100M olmalıdır.
-
Kamera üzerinde dahili mikrofon bulunmalıdır.
-
Kamera üzerinde maskeleme özelliği olmalıdır.
-
Kamera üzerinden Parlaklık, Kontrast, Doygunluk, Netlik ayarları yapılabilmelidir.
-
Kamera server erişimi için şifreleme ve güvenlik fonksiyonlarına sahip olmalıdır.
-
Kamera, darbeye dayanıklı olmalı ve en az IP66 koruma sınıfında olmalıdır.
-
Yazılım olmadan Internet Explorer, internet tarayıcılarından izlenebilmelidir.
-
Kamera 1/5 ~ 1/20000 arasında pozlama değerine sahip olmalıdır.
-
Kamera BLC ( Back Ligth Compensation ) özelliğine sahip olmalıdır.
-
Kamera, QR Code özelliğine sahip olmalıdır.
-
Kameranın bitratesi 500Kbps~16Mbps arasında ayarlanabilir olmalıdır.
-
Kamera dış ortam kullanımına uygun muhafaza içerisinde olmalıdır.
-
Kamera, -30˚C - 60˚C arasında ve %0 - %90 bağıl nem ortamında çalışabilmelidir.
-
Kamera, 12V DC veya 802.3af Power Over Ethernet (PoE) desteği olmalıdır.
------------------------------------------------------------------------------------
IPCCTV KAMERA SİSTEMLERİ ALIM VE KAMERA KAYIT YÖNETİM SİSTEMİ KURULUMU İŞİ
İDARİ ŞARTNAMESİ
I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler
1.1. İdarenin;
a) Adı: Atılım Üniversitesi
b) Adresi: Kızılcaşar Mahallesi 06836 / İncek / Ankara
c) Telefon numarası: 0 312 5868168
d) İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Levent DOĞMUŞÖZ (Satınalma Müdür Yrd.)
1.2. İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.
Madde 2 - İhale konusu alıma ilişkin bilgiler
2.1. İhale konusu malın;
a) Adı: IPCCTV Kamera Sistemleri Alım ve Kamera Kayıt Yönetim Sistemi Kurulumu İşi
b) Miktarı ve türü: Özellikleri ihale dokümanı Teknik Şartnamede belirtilen IPCCTV Kamera Sistemleri Alım - Kurulum ve Kamera Kayıt Yönetim Sistemi Kurulum İşi
c) Teslim edileceği yer: Atılım Üniversitesi Kampüsü / Güvenlik Koordinatörlüğü / Kızılcaşar Mahallesi / İncek / Ankara
d) Alıma ait (varsa) diğer bilgiler:
Madde 3 - İhaleye ilişkin bilgiler ile ihale ve son teklif verme tarih ve saati
3.1. a) İhale kayıt numarası: 2025/001
b) İhale usulü: Açık ihale.
c) Tekliflerin sunulacağı adres: Atılım Üniversitesi Satınalma Direktörlüğü – Kızılcaşar Mahallesi/İncek/Ankara
ç) İhalenin yapılacağı adres: Atılım Üniversitesi Atılım Kampüsü İdari Bina Toplantı Salonu Kızılcaşar Mahallesi 06836 Gölbaşı/ANKARA
d) İhale (son teklif verme) tarihi: 10/01/2025
e) İhale (son teklif verme) saati: 14:30
f) İhale komisyonunun toplantı yeri: Atılım Üniversitesi Atılım Kampüsü İdari Bina Toplantı Salonu Kızılcaşar Mahallesi 06836 Gölbaşı/ANKARA
3.2. Teklifler ihale (son teklif verme) tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebilir.
3.3. Verilen teklifler, zeyilname düzenlenmesi hali hariç, herhangi bir sebeple geri alınamaz.
3.4. İhale tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen yer ve saatte yapılır ve bu saate kadar verilen teklifler kabul edilir.
3.5. İlan tarihinden sonra çalışma saatlerinin değişmesi halinde de ihale yukarıda belirtilen saatte yapılır.
3.6. Saat ayarlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) ulusal saat ayarı esas alınır.
Madde 4 –İhale dokümanının görülmesi ve temini
4.1. İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını İhale gününden bir gün öncesine kadar satın alması zorunludur.
a) İhale dokümanının görülebileceği yer: Atılım Üniversitesi Satınalma Direktörlüğü – Kızılcaşar Mahallesi/İncek/Ankara
b) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi: https://www.atilim.edu.tr/tr/satinalmadirektorlugu
c) İhale dokümanının satın alınabileceği yer: Atılım Üniversitesi Satınalma Direktörlüğü – Kızılcaşar Mahallesi/İncek/Ankara
ç) İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dâhil): 1.000,00.-TL (BinTürklirası)
4.2. İhale dokümanını satın almak isteyenler, ihale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını kontrol eder. Bu incelemeden sonra, ihale dokümanını oluşturan belgelerin tamamının aslına uygun olarak teslim alındığına dair standart form biri satın alana verilmek üzere iki nüsha olarak imzalanır.
4.4. İhale dokümanının tamamını veya bir kısmını oluşturan belgelerin, Türkçe yanında başka dillerde de hazırlanıp isteklilere verilmesi halinde, ihale dokümanının anlaşılmasında, yorumlanmasında ve anlaşmazlıkların çözümünde Türkçe metin esas alınır.
Madde 5 - İhale dokümanının kapsamı
5.1. İhale dokümanı aşağıdaki belgelerden oluşmaktadır:
a) İdari Şartname.
b) Sözleşme Tasarısı.
c) Teknik Şartname.
d) Standart formlar:
1) Teklif Zarfı Evrak Sıralama Listesi
2) Tebligat Adres Beyanı
3) Teklif Mektubu
4) Teklif Cetveli
5) Geçici Teminat Mektubu
6) Kesin Teminat Mektubu
7) İş Deneyim Belgesi
8) Yasaklı Olunmadığına dair Taahhütname
5.2. Ayrıca, bu Şartnamenin ilgili hükümleri gereğince İdarenin düzenleyeceği zeyilnameler ile isteklilerin yazılı talebi üzerine İdare tarafından yapılan yazılı açıklamalar, ihale dokümanının bağlayıcı bir parçasıdır.
5.3. İstekli tarafından, ihale dokümanının içeriği dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Teklifin verilmesine ilişkin şartların yerine getirilmemesinden kaynaklanan sorumluluk teklif verene aittir. İhale dokümanında öngörülen kriterlere ve şekil kurallarına uygun olmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz.
Madde 6- Bildirim ve tebligat esasları
6.1. Üniversite tarafından aday, istekli ve istekli olabileceklere tebligat öncelikli olarak imza karşılığı elden, İadeli taahhütlü mektupla, Elektronik ortamda veya Faksla yapılır.
6.2. Yerli ve yabancı aday, istekli ve istekli olabileceklerin Türkiye’de tebligata elverişli bir yerleşim yeri adresi ile iletişime elverişli telefon ve faks numarası adresi bildirmeleri zorunludur. Aksi halde işlemleri dikkate alınmaz.
6.3. İadeli taahhütlü mektupla yapılan tebligatta, mektubun teslim edildiği tarih tebliğ tarihi sayılır. Tebligatın bu tarihten önce muhataba ulaşması halinde ise fiili tebliğ tarihi esas alınır. Faks ile yapılan tebligatta, tebligatın aynı gün muhatap tarafından alındığı teyit edilmelidir. Faksla yapılan bildirimler, bildirim tarihi ve içeriğini de kapsayacak şekilde ayrıca belgelenir.
6.4. Üniversite tarafından ortak girişimlere yapılacak bildirim ve tebligat, belirtilen esaslar çerçevesinde pilot veya koordinatör ortağa yapılır. Ancak pilot veya koordinatör ortağın yabancı istekli olduğu ortak girişimlerde tebligatın imza karşılığı elden yapılamaması halinde;
a) Yerli isteklilerden hisse oranı en fazla olana,
b) En fazla hisse oranına sahip birden çok yerli isteklinin bulunması durumunda ise bu isteklilerden herhangi birine, tebligat yapılır.
6.5. Aday, istekli ve istekli olabilecekler tarafından Üniversite ile yapılacak yazışmalarda elektronik ortam ve faks kullanılamaz.
6.6. Bu Şartnamede hüküm bulunmayan hallerde yapılacak tebliğler hakkında 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uygulanır.
II - İHALEYE KATILMAYA İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 7- İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri
7.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
a) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
b) Bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun teklif mektubu,
c) Bu Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin standart forma uygun geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Denizbank Ankara Ticari Merkez Şubesi Atılım Üniversitesi Hesabı / İban No: TR06 0013 4000 0028 0383 2005 34 No’lu hesabına - Firma Bilgileri ve Teminata ilişkin İhale Konusu işin adı ve İhale kayıt numarası yazılarak- yatırıldığını gösteren dekont aslı,
d) Bu Şartnamenin 7.4 ve 7.5 inci maddelerinde belirtilen, şekli ve içeriği Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde düzenlenen yeterlik belgeleri,
e) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
f) Yerli malı teklif edenler lehine fiyat avantajı tanınması durumunda, bu avantajdan yararlanmak isteyenlerce sunulacak yerli malı belgesi,
g) Alt yüklenici çalıştırılmasına izin verilmesi halinde, alt yüklenici kullanacak olan isteklinin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündüğü işlerin listesi,
h) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,
ı) Teknik Şartnameye cevaplar: “Teknik Şartnamenin tam olarak okunup, anlaşıldığı ve kabul edildiğine” dair ibare yazılıp teklif ekinde kaşeli imzalı olarak sunulacaktır.
7.4. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
7.4.1. Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim ve/veya vergi borcu olmadığına dair belgeler.
Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim ve/veya vergi borcu olmadığına dair belgeler: Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olup olmadığı hususunda 27 Eylül 2020 Tarih ve 31257 Saylı Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğinin 55’nci maddesi ile 16.11.2018 Tarih ve 30597 Sayılı Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliğinin 44’ncü maddesi gereğince Kamu İhale Genel Tebliği mad. 17.3, kesinleşmiş vergi borcu olup olmadığı hususunda Kamu İhale Genel Tebliği mad. 17.4 uygulanacaktır.
7.5. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
7.5.1. İsteklinin ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son 2 (İki) yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan 5.000.000.-TL ‘den az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgenin sunulması gerekir. [Özel sektöre gerçekleştirilen işlerde; işe ilişkin sözleşme ve bu sözleşmenin uygulanmasına yönelik olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde düzenlenen fatura örnekleri veya bu örneklerin noter, serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı suretleri ile serbest meslek makbuzu nüshaları veya bu nüshaların noter, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı suretleri, iş deneyimini gösteren belgelerdir. Aday veya istekli, iş deneyimini gösteren bu belgeleri (Fatura ve fatura kesilen işe ilişkin sözleşme ile birlikte) başvuru veya teklifleriyle birlikte sunar.]
7.5.2. Garanti Şartları:
a) Tüm Ürünlerin 2 Yıl Garanti süresi olmalıdır.
b) Tüm ürünlerin Garanti belgeleri üretici firmalar tarafından verilmiş olmalı ve Türkiye’de Yetkili servisleri bulunmalıdır.
c) İstekliler söz konusu proje içerisindeki ürünlerde meydana gelebilecek arızalara karşın ilgili ürünlerin garanti paketinin Türkiye sınırlarında yetkiye sahip üretici ya da yetkili distribütör tarafından sağlandığını gösteren "Garanti Taahhütnamesi" dokümanını teklif dosyasında sunacaktır. Bu şartı yerine getiremeyen İstekliler İhale dışı bırakılacaktır.
d) Yüklenici tarafından en az 10 Yıl Süreyle Yedek Parça Temin Garantisi İhale teklif dosyasında yazılı olarak verilmelidir. Bu şartı yerine getiremeyen İstekliler İhale dışı bırakılacaktır.
7.5.3. Son 2 (İki) yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan 5.000.000.-TL ‘den az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belge sunulacaktır.
7.5.4. İstekliler söz konusu proje içerisindeki ürünlerde meydana gelebilecek arızalara karşın ilgili ürünlerin garanti paketinin Türkiye sınırlarında yetkiye sahip üretici ya da yetkili distribütör tarafından sağlandığını gösteren "Garanti Taahhütnamesi" dokümanını teklif dosyasında sunacaktır.
7.5.6. Kameranın, Türkiye distribütöründen veya üreticiden alınmış yetkili satıcı belgesi teklif ile beraber verilecektir.
7.5.7. Firma dahilinde teklif edilen sistem ile bilgisi olan en az 2 adet 10 yıl tecrübeli Bilgisayar Mühendisi ve/veya Elektrik/Elektronik Mühendisi bulunmalıdır.
7.5.8. Teklif edilen Kameralara dair, yüklenici veya Türkiye distribütörünün TÜRKAK onaylı ISO9001:2015 kalite güvence belgesi olmalıdır. Bu belge teklif dosyasında bulunmalıdır.
7.5.9. Kameranın, Türkiye distribütörünün veya üreticinin, T.C. Ticaret Bakanlığından alınmış, SSHYB satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi olmalıdır. Bu belge teklif dosyasında bulunmalıdır.
7.6. Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir:
Devlet veya Özel sektörde her türlü IPCCTV Kamera Sistemleri Alım - Kurulum ve Kamera Kayıt Yönetim Sistemi Kurulum İşleri (İş deneyim belgesi veya Sözleşme aslı ile kesilen fatura asıl nüshaları / noter onaylı suretleri)
7.7. Belgelerin sunuluş şekli:
7.7.1. İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. Ancak, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde; Gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “aslının aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir.
7.7.2. Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.
7.7.3. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından (İhale gününden 1 gün öncesine kadar) “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.
7.7.4. Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancı ülkelerde bulunan temsilcilikleri tarafından düzenlenen belgeler dışında yabancı ülkelerde düzenlenen belgeler ile yabancı ülkelerin Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından düzenlenen belgelerin tasdik işlemi:
7.7.4.1. Yabancı Resmî Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesine taraf ülkelerde düzenlenen ve bu Sözleşmenin 1 inci maddesi kapsamında bulunan resmi belgeler, “apostil tasdik şerhi” taşıması kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden muaftır. Apostil tasdik işleminden, belgedeki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır. Belgedeki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa
üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun; düzenlendiği ülkedeki yetkili diğer mercilerce teselsülen tasdik edilmiş olması ve apostil tasdik şerhinin tasdik silsilesindeki bir önceki merciye ilişkin olması halinde de belgenin usulüne uygun olarak sunulduğu kabul edilecektir.
7.7.4.2. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet veya devletlerarasında, belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemini düzenleyen hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde, bu ülkelerde düzenlenen belgelerin tasdik işlemi, bu anlaşma veya sözleşme hükümlerine göre yaptırılabilir.
7.7.4.3. 7.7.4.1 veya 7.7.4.2 nci madde kapsamında sunulmayan belgeler ise aşağıdaki yöntemlerden biri ile tasdik edilmelidir:
1) Belge, doğrudan düzenlendiği ülkenin Dışişleri Bakanlığı ya da düzenlendiği ülkedeki yetkili diğer mercilerin tasdikini müteakip o ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edildikten sonra o ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından tasdik edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde ise tasdik işlemi bu ülkeyle ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından yapılır. Düzenlendiği ülkedeki yetkili diğer mercilerin tasdiki ile belgenin düzenlendiği ülke Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden; belgedeki bir önceki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tasdik işleminden ise; imzanın doğruluğunun ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.
2) Belge, sırasıyla düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliğinin tasdik işleminden; belgedeki bir önceki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden ise; imzanın doğruluğunun ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.
7.7.4.4. Teselsülen yapılan tasdik işlemlerinde teyit edilecek unsurlara ilişkin eksikliklerin veya hataların sonraki merciler tarafından tasdik kapsamında giderilmesi veya düzeltilmesi halinde de belgenin usulüne uygun olarak sunulduğu kabul edilir.
7.7.4.5. Yabancı ülkenin Türkiye’deki temsilciliği tarafından düzenlenen belgeler, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Bu tasdik işleminden belgedeki imzanın doğruluğunun ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.
7.7.4.6. Fahri konsolosluklarca düzenlenen belgelere dayanılarak işlem tesis edilmez.
7.7.4.7. Tasdik işleminden muaf tutulan resmi niteliği bulunmayan belgeler:
7.7.5. Teklif kapsamında sunulan ve yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin yapılması ve bu tercümelerin tasdik işlemi:
7.7.5.1.Yerli istekliler tarafından sunulan ve yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümeleri ve bu tercümelerin tasdik işlemi, aşağıdaki şekilde yapılır:
7.7.5.2.Yabancı istekliler tarafından sunulan ve yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümeleri ve bu tercümelerin tasdik işlemi, aşağıdaki şekilde yapılır:
7.7.5.2.1. Tercümelerin tasdik işleminden tercümeyi gerçekleştiren yeminli tercümanın imzası ve varsa belge üzerindeki mührün ya da damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.
7.7.5.2.2. Belgelerin tercümelerinin, düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümesinde “apostil tasdik şerhi” taşıması halinde bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz. Bu tercümelerin “apostil tasdik şerhi” taşımaması durumunda ise tercümelerdeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damga, bu ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
7.7.5.2.3. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet veya devletlerarasında belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemini düzenleyen hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde belgelerin tercümelerinin tasdik işlemi de bu anlaşma veya sözleşme hükümlerine göre yaptırılabilir.
7.7.5.2.4. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgelerin tercümelerinin, düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümenin de “apostil
tasdik şerhi” taşımaması durumunda ise söz konusu tercümedeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damganın sırasıyla bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülkeyle ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
7.7.5.2.5. Yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması halinde, bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz.
7.7.6. Kalite ve standarda ilişkin belgelerin sunuluş şekli:
7.7.6.1. Bu madde boş bırakılmıştır.
7.8. Yabancı istekli tarafından ihaleye teklif verilmesi halinde, bu Şartname ve eklerinde istenilen belgelerin, isteklinin kendi ülkesindeki mevzuat uyarınca düzenlenmiş olan dengi belgelerin sunulması gerekir.
7.9. Tekliflerin dili:
7.9.1. Teklifi oluşturan bütün belgeler ve ekleri ile diğer doküman Türkçe olacaktır. Başka bir dilde sunulan belgeler, Türkçe onaylı tercümesi ile birlikte verilmesi halinde geçerli sayılacaktır. Bu durumda teklifin veya belgenin yorumlanmasında Türkçe tercüme esas alınır. Tercümelerin yapılması ve tercümelerin tasdiki işleminde ilgili maddedeki düzenlemeler esas alınacaktır.
Madde 8 - İhalenin yabancı isteklilere açıklığı
8.1. İhale, yeterlik kriterlerini taşıyan yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.
Madde 9 - İhaleye katılamayacak olanlar
9.1. (1) Aşağıda belirtilen kimseler doğrudan veya dolaylı ya da alt yüklenici olarak kendileri veya başkaları adına Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliği kapsamındaki ihalelere katılamazlar:
a) Bahse konu yönetmelik kapsamındaki iş ve işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar.
b) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile bahse konu yönetmelik ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak vakıf yükseköğretim kurumlarınca veya mahkeme kararıyla kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan yahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar.
c) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.
ç) Daha önce kendisine üniversitede iş verildiği halde, usulüne göre sözleşme yapmak istemeyenler, sözleşme yapıldıktan sonra taahhüdünden vazgeçen ve mücbir sebepler dışında taahhütlerini, sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmediği tespit edilenler.
(2) İhale konusu işin danışmanlık hizmetlerini yapan yükleniciler bu işin ihalesine katılamazlar. Aynı şekilde, ihale konusu işin yüklenicileri de o işin danışmanlık hizmeti ihalelerine katılamazlar.
(3) Birinci ve ikinci fıkrada sayılan yasaklar bu kişilerin ortakları, ortaklık payı %10’dan az olan anonim şirketler ile vakıf yükseköğretim kurumunun 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca hâkim ortağı olduğu şirketler hariç, ortaklık ve yönetim ilişkisi olan şirketleri ile bu şirketlerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketleri için de geçerlidir.
(4) Bu maddede belirtilen yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılır. Geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca bu durumun tekliflerin değerlendirmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.
Madde 10- İhale dışı bırakılma ve yasak fiil veya davranışlar
10.1. İsteklilerin, ihale tarihinde Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğinin 15 inci maddesinde belirtilen durumlarda olmaması gerekmektedir. İhale üzerinde kalan istekli sözleşmenin imzalanmasından önce, ihale tarihinde belirtilen durumlarda olmadığına ilişkin belgeleri verecektir.
10.2. Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğinin 14’ncü maddesi uyarınca ihaleye katılamayacak olanlar ile aynı Yönetmeliğin 45’nci maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunan istekliler değerlendirme dışı bırakılır.
10.3. İsteklinin yasak fiil ve davranışta bulunulduğu sözleşme imzalandıktan sonra tespit edilirse kesin teminat gelir kaydedilir ve genel hükümlere göre ihale tasfiye edilir. İdare Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliği’nin 43’ncü maddesi gereğince, yasak fiil veya davranışlarda bulunanlar hakkında uygulayacağı yaptırımlara ilişkin olarak karar alır. Alınan bu kararlar İdare tarafından ilan edilir.
Madde 11 - Teklif hazırlama giderleri ile teklif ve ödemelerde geçerli para birimi
11.1. Tekliflerin hazırlanması ve sunulması ile ilgili bütün masraflar isteklilere aittir. İstekli, teklifini hazırlamak için yapmış olduğu hiçbir masrafı İdareden isteyemez.
11.2. İstekliler, teklifini gösteren fiyatları ve bunların toplam tutarlarını Türk Lirası olarak verecektir. Sözleşme konusu işin ödemelerinde Türk Lirası kullanılacaktır.
Madde 12 - İhale dokümanına ilişkin açıklama yapılması
12.1. Aday veya istekliler, tekliflerini hazırlarken ihale dokümanında açıklanmasına ihtiyaç duyulan hususlarla ilgili olarak son teklif verme gününden üç gün öncesine kadar yazılı olarak açıklama talep edebilir. Bu tarihten sonra yapılacak açıklama talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
12.2. Talebin İdarece uygun görülmesi halinde yapılacak açıklama, bu tarihe kadar ön yeterlik/ihale dokümanı alan bütün isteklilere son teklif verme gününden önce bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde İdarenin resmi internet sitesinde işe ait ön yeterlik/ihale ilanının bulunduğu yer ve konumda gerekli açıklama yapılarak bildirimde bulunulur.
12.3. Açıklamada, sorular ile İdarenin ayrıntılı cevabı yer alır, açıklama talebinde bulunanın kimliği belirtilmez.
12.4. Açıklamalar, açıklamanın yapıldığı tarihten sonra dokümanı satın alanlara ihale dokümanının bir parçası olarak verilir.
Madde 13 - İhale dokümanında değişiklik yapılması
13.1. İlan yapıldıktan sonra ihale dokümanında değişiklik yapılmaması esastır. Ancak, tekliflerin hazırlanmasını veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hatalar veya eksikliklerin İdarece tespit edilmesi veya İdareye yazılı olarak bildirilmesi halinde, zeyilname düzenlenmek suretiyle ihale dokümanında değişiklik yapılabilir. Zeyilname, ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olarak ihale dokümanına eklenir.
13.2. Zeyilname, ihale tarihinden en az 3 (Üç) iş günü öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale dokümanı alanların tamamına İdarenin İhale Yönetmeliğinde belirtilen usullere göre tebliğ edilir.
13.3. Zeyilname düzenlenmesi nedeniyle tekliflerin hazırlanabilmesi için ek süreye ihtiyaç duyulması halinde İdare, ihale tarihini bir defaya mahsus olmak üzere en fazla yirmi gün süreyle zeyilname ile erteleyebilir. Erteleme süresince, ihale dokümanının satılmasına ve teklif alınmasına devam edilecektir.
13.4. Zeyilname düzenlenmesi halinde, tekliflerini bu düzenlemeden önce vermiş olan istekliler tekliflerini geri çekerek, yeniden teklif verebilirler.
Madde 14 - İhale saatinden önce ihalenin iptal edilmesi
14.1. İdare tarafından gerekli görülen veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde, Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğinin 44’ncü maddesi hükümlerine göre ihale saatinden önce ihale iptal edilebilir.
14.2. Bu durumda, iptal nedeni belirtilmek suretiyle ihalenin iptal edildiği ilan edilerek duyurulur. Bu aşamaya kadar teklif vermiş olanlara ihalenin iptal edildiği ayrıca tebliğ edilir.
14.3. İhalenin iptal edilmesi halinde, verilmiş olan bütün teklifler reddedilmiş sayılır ve bu teklifler açılmaksızın isteklilere iade edilir.
14.4. İhalenin herhangi bir nedenle iptal edilmesi halinde Üniversitenin, ihale komisyonunun veya ihale yetkilisinin istekli olabileceklere veya isteklilere karşı herhangi bir yükümlülüğü doğmaz ve istekli olabilecekler veya istekliler Üniversiteden herhangi bir hak veya tazminat talebinde bulunamaz.
Madde 15 - İş ortaklığı
15.1. İş ortaklıkları/Adi ortaklıklar ihaleye teklif veremez.
Madde 16 - Konsorsiyum
16.1. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremez.
Madde 17 - Alt yükleniciler
17.1. İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
III. TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 18 - Teklif ve sözleşme türü
18.1. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarının çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden vereceklerdir; ihale sonucu, ihale üzerine bırakılan istekliyle her bir iş kaleminin miktarı ile iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Madde 19 - Kısmi teklif verilmesi
19.1. Bu ihalede kısmi teklif verilemez..
Madde 20 - Alternatif teklifler
20.1. Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 21 - Teklif ve ödemelerde geçerli para birimi
21.1. İstekliler teklifini gösteren fiyatlar ve bunların toplam tutarlarını Türk Lirası olarak verecektir. Sözleşme konusu işin ödemelerinde Türk Lirası kullanılacaktır.
Madde 22 - Tekliflerin sunulma şekli
22.1. Teklif mektubu ve geçici teminat da dâhil olmak üzere ihaleye katılabilme şartı olarak bu Şartnamede istenilen bütün belgeler bir zarfa veya pakete konulur. Zarfın veya paketin üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu ve ihaleyi yapan İdarenin açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanarak, mühürlenir veya kaşelenir.
22.2. Teklifler ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar sıra numaralı alındılar karşılığında İdareye (tekliflerin sunulacağı yere) teslim edilir. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmadan istekliye iade edilir. Bu durum bir tutanakla tespit edilir.
22.4. Zeyilname ile teklif verme süresinin uzatılması halinde, İdare ve isteklilerin ilk teklif verme tarih ve saatine bağlı tüm hak ve yükümlülükleri süre açısından, tespit edilen yeni teklif verme tarih ve saatine kadar uzatılmış sayılır.
Madde 23 - Teklif mektubunun şekli ve içeriği
23.1. Teklif mektupları, ekteki form örneğine uygun şekilde yazılı ve imzalı olarak sunulur.
23.2. Teklif mektubunda;
a) İhale dokümanının tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi,
-
Teklif edilen bedelin rakam ve yazı ile birbirine uygun olarak açıkça yazılması,
c) Kazıntı, silinti, düzeltme bulunmaması,
ç) Türk vatandaşı gerçek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının, Türkiye’de faaliyet gösteren tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasının belirtilmesi,
d) Teklif mektubunun ad, soyad veya ticaret unvanı yazılmak suretiyle yetkili kişilerce imzalanmış olması, zorunludur.
Madde 24 - Tekliflerin geçerlilik süresi
24.1. Tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.
24.2. İhtiyaç duyulması halinde, teklif geçerlilik süresinin en fazla yukarıda belirlenen süre kadar uzatılması istekliden talep edilebilir. İstekli, İdarenin bu talebini kabul veya reddedebilir. İdarenin teklif geçerlilik süresinin uzatılması talebini reddeden isteklinin geçici teminatı iade edilir.
24.3. Teklifinin geçerlilik süresini uzatan istekli, teklif ve sözleşme koşullarını değiştirmeden, geçici teminatını kabul ettiği yeni teklif geçerlilik süresi ile geçici teminata ilişkin hükümlere uygun hale getirir.
24.4. Bu konudaki istek ve cevaplar yazılı olacaktır.
Madde 25 - Teklif fiyata dâhil olan giderler
25.1. İlgili mevzuat gereğince yüklenicinin ödeyeceği her türlü vergi, resim, harç ve benzeri giderler ile ulaşım, nakliye, her türlü sigorta giderleri, numune değerlendirme sırasındaki tüm masraflar ve Teknik şartnamede belirtilen tüm hususlar teklif fiyata dâhildir.
25.2. (25.1) maddede yer alan gider kalemlerinde artış olması ya da benzeri yeni gider kalemlerinin oluşması hallerinde, teklif edilen fiyatın bu tür artış ya da farkları karşılayacak payı içerdiği kabul edilir. Yüklenici, bu artış ve farkları ileri sürerek herhangi bir hak talebinde bulunamaz.
25.3. Ancak, sözleşme konusu işin bedelinin ödenmesi aşamasında doğacak Katma Değer Vergisi (KDV) ilgili mevzuatı çerçevesinde İdare tarafından yükleniciye ayrıca ödenir.
Madde 26 - Geçici teminat
26.1. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere geçici teminat vereceklerdir. Teklif edilen bedelin %3’ünden az oranda geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılır.
26.3. Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, 10/05/2025 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir.
26.4. Kabul edilebilir bir geçici teminat ile birlikte verilmeyen teklifler, istenilen katılma şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle İdare tarafından değerlendirme dışı bırakılacaktır.
Madde 27 - Teminat olarak kabul edilecek değerler
27.1. Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliği 49’ncu maddesi gereğince Teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda sayılmıştır:
a) Tedavüldeki Türk Parası.
b) Teminat mektupları.
c) Hazine ve Maliye Bakanlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler.
(2) İlgili mevzuatına göre Türkiye’de faaliyette bulunmasına izin verilen yabancı bankaların düzenleyecekleri teminat mektupları ile Türkiye dışında faaliyette bulunan banka veya benzeri kredi kuruluşlarının kontrgarantisi üzerine Türkiye’de faaliyette bulunan bankaların veya özel finans kurumlarının düzenleyecekleri teminat mektupları da teminat olarak kabul edilir.
(3) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen senetler ve bu senetler yerine düzenlenen belgelerden nominal değere faiz dahil edilerek ihraç edilenler, anaparaya tekabül eden satış değeri üzerinden teminat olarak kabul edilir.
(4) İhale üzerinde kalan istekli ile ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliye ait teminatlar ihaleden sonra muhasebe direktörlüğüne teslim edilir. Diğer isteklilere ait teminatlar ise hemen iade edilir. İhale üzerinde kalan istekli ile sözleşme imzalanması halinde, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibine ait teminat, sözleşme imzalandıktan hemen sonra iade edilir.
(5) Teminat mektupları dışındaki teminatlar ihale komisyonlarınca teslim alınamaz. Bunlar muhasebe müdürlüklerine yatırılır.
(6) Teminatlar, Üniversitenin kabul etmesi halinde teminat olarak kabul edilen diğer değerlerle değiştirilebilir.
(7) Üniversite tarafından alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
(8) 24 ncü maddenin 1 nci fıkrasına göre belirlenen tekliflerin geçerlilik süresinden en az otuz gün fazla süreli olmak kaydıyla, geçici teminat mektuplarında süre belirtilir. Teklif geçerlilik süresinin uzatılması halinde, geçici teminat mektuplarının süresi de aynı süre ile uzatılır. Kesin teminat mektuplarının süresi ihale konusu işin bitiş tarihi dikkate alınmak suretiyle Üniversite tarafından belirlenir.
(9) İlgili mevzuatına aykırı olarak düzenlenmiş teminat mektupları kabul edilmez.
Madde 28 - Geçici teminatın teslim yeri
28.1. Teminat mektupları, teklifle birlikte zarf içerisinde İdareye sunulur.
28.2. Teminat mektupları dışındaki teminatların İhale konusu İş Adı ve İhale Kayıt numarası belirtilerek Denizbank Ankara Ticari Merkez Şubesi Atılım Üniversitesi Hesabı İban No: TR06 0013 4000 0028 0383 2005 34 No’lu hesabına yatırılması ve yatırıldığına dair dekont aslının teklif zarfının içinde sunulması gerekir.
Madde 29 - Geçici teminatın iadesi
29.1. İhale üzerinde bırakılan istekli ile ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliye ait teminat mektupları hariç, diğer isteklilere ait teminatlar hemen iade edilir.
29.2. İhale üzerinde bırakılan isteklinin geçici teminatı, gerekli kesin teminatın verilip sözleşmeyi imzalaması halinde iade edilir.
29.3. İhale üzerinde bırakılan istekli ile sözleşme imzalanması halinde, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibine ait teminat, sözleşme imzalandıktan hemen sonra iade edilir.
IV-TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLEŞME YAPILMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
Madde 30 - Tekliflerin alınması ve açılması
30.1. Teklifler, İlanda belirtilen ihale saatine kadar İdareye (tekliflerin sunulacağı yere) verilecektir.
30.2. İhale komisyonunca, tekliflerin alınması ve açılmasında aşağıda yer alan usul uygulanır:
30.2.1. İhale komisyonunca İlanda belirtilen ihale saatinde ihaleye başlanır ve bu saate kadar kaç teklif verilmiş olduğu bir tutanakla tespit edilerek, hazır bulunanlara duyurulur.
30.2.2. İhale komisyonu teklif zarflarını alınış sırasına göre inceler. Bu incelemede, zarfın üzerinde isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu, ihaleyi yapan İdarenin açık adresi ve zarfın yapıştırılan yerinin istekli tarafından imzalanıp kaşelenmesi veya mühürlenmesi hususlarına bakılır. Bu hususlara uygun olmayan zarflar bir tutanakla belirlenerek değerlendirmeye alınmaz.
30.2.3. İhale konusu İşe ait teklif zarfları isteklilerle birlikte hazır bulunanlar önünde alınış sırasına göre açılır. İsteklilerin belgelerinin eksik olup olmadığı ve teklif mektubu ile geçici teminatlarının usulüne uygun olup olmadığı kontrol edilir. Belgeleri eksik olan veya teklif mektubu ile geçici teminatı usulüne uygun olmayan istekliler tutanakla tespit edilir. İstekliler ve teklif bedelleri ile yaklaşık maliyeti açıklandıktan sonra tutanağa bağlanır. Düzenlenen bu tutanaklar ihale komisyonunca imzalanır.
30.2.4. Bu aşamada hiçbir teklifin reddine veya kabulüne karar verilmez. Teklifi oluşturan belgeler düzeltilemez ve tamamlanamaz. Teklifler değerlendirilmek üzere ilk oturum kapatılır.
Madde 31 - Tekliflerin değerlendirilmesi
31.1. Tekliflerin değerlendirilmesinde, öncelikle belgeleri eksik olduğu veya teklif mektubu ile geçici teminatı usulüne uygun olmadığı ilk oturumda tespit edilen isteklilerin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilir.
31.2. Teklifin esasını etkilemeyecek nitelikte bilgi ve/veya belge eksikliği bulunması halinde Üniversite tarafından belirlenen sürede isteklilerden, bu eksik bilgi ve/veya belgelerin tamamlanması yazılı olarak istenir. Üniversitece bilgi ve belge eksikliklerinin tamamlatılmasına ilişkin olarak verilen süre içinde aday veya isteklilerce sunulan belgelerin, başvuru veya ihale tarihinden sonraki bir tarihte düzenlenmesi halinde, bu belgeler, aday veya isteklinin başvuru veya ihale tarihi itibarıyla ihaleye katılım şartlarını sağladığını tevsik etmesi halinde kabul edilir. İstenilen bilgi ve belgelerin istekli tarafından bir dilekçe ekinde sunulması gerekir. Belirlenen sürede bilgi ve/veya belgeleri tamamlamayan istekliler değerlendirme dışı bırakılır ve geçici teminatları gelir kaydedilir.
Madde 32 - İsteklilerden tekliflerine açıklık getirmelerinin istenilmesi
32.1. Bu ilk değerlendirme ve işlemler sonucunda belgeleri eksiksiz ve teklif mektubu ile geçici teminatı usulüne uygun olan isteklilerin tekliflerinin ayrıntılı değerlendirilmesine geçilir.
32.2. Bu aşamada, isteklilerin ihale konusu işi yapabilme kapasitelerini belirleyen yeterlik kriterlerine ve tekliflerin ihale/ön yeterlik dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığı incelenir. Uygun olmadığı belirlenen isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılır. Yine birim fiyat teklif cetvellerinde aritmetik hata bulunup bulunmadığı bu aşamada incelenerek teklif edilen fiyatları gösteren teklif mektubu eki cetvelde çarpım ve toplamlarda aritmetik hata bulunması halinde, isteklilerce teklif edilen birim fiyatlar esas alınmak kaydıyla, aritmetik hatalar ihale komisyonu tarafından resen düzeltilir. Yapılan bu düzeltme sonucu bulunan teklif isteklinin esas teklifi olarak kabul edilir ve bu durum hemen istekliye yazı ile bildirilir. İstekli düzeltilmiş teklifi kabul edip etmediğini tebliğ tarihini izleyen üç iş günü içinde yazılı olarak bildirmek zorundadır. İsteklinin düzeltilmiş teklifi kabul etmediğini süresinde bildirmesi veya bu süre içinde herhangi bir cevap vermemesi halinde, teklifi değerlendirme dışı bırakılır ve geçici teminatı gelir kaydedilir.
Madde 33 – Aşırı Düşük Teklif
33.1. İhale, Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliği 29’ncu maddesi 5 inci fıkrasında geçen aşırı düşük fiyat tespiti ve açıklaması istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.
Madde 34 - Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesi
34.1. İhale komisyonu kararı üzerine İdare, verilmiş olan bütün teklifleri reddederek ihaleyi iptal etmekte serbesttir. İdare bütün tekliflerin reddedilmesi nedeniyle herhangi bir yükümlülük altına girmez.
34.2. İhalenin iptal edilmesi halinde bu durum, bütün isteklilere gerekçesiyle birlikte derhal bildirilir.
Madde 35 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi
35.1. Bu İhalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklif edilen fiyatların en düşük olanıdır.
35.2. Yerli malı teklif eden istekliler lehine fiyat avantajı uygulanması:
35.2.1. Bu madde boş bırakılmıştır.
35.3. Tekliflerin eşit olması ve bu tekliflerin ekonomik açıdan en avantajlı teklif olması:
35.3.1. Birden fazla istekli tarafından teklif edilen fiyatın en düşük fiyat olması ve bu fiyatların da birbirine eşit olması durumunda ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sırasıyla;
1) İstekli tarafından sunulan malın yerli malı olmasına,
2) İhale konusu iş veya benzer işe ilişkin olarak istekli tarafından sunulan iş deneyimini gösteren belgedeki belge tutarına, göre belirlenecektir.
Madde 36 - İhalenin karara bağlanması
36.1. Yapılan değerlendirme sonucunda ihale komisyonu tarafından ihale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren istekli üzerinde bırakılır.
36.2. İhale komisyonu, yapacağı değerlendirme sonucunda gerekçeli bir karar alarak ihale yetkilisinin onayına sunar.
Madde 37 - İhale kararının onaylanması veya iptali
37.1. İhale kararı ihale yetkilisince onaylanmadan önce, ihale üzerinde bırakılan istekli ile varsa ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi isteklinin ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı araştırılır ve buna ilişkin belge ihale kararına eklenir.
37.2. Yapılan teyit işlemi sonucunda, her iki isteklinin de yasaklı çıkması durumunda ihale iptal edilir.
37.3. İhale yetkilisi, karar tarihini izleyen en geç 5 (beş) iş günü içinde ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder.
37.4. İhale; kararın ihale yetkilisince onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır.
Madde 38 - Kesinleşen ihale kararının bildirilmesi
38.1. Kesinleşen ihale kararı, ihale yetkilisi tarafından onaylandığı günü izleyen en geç 3 (Üç) iş günü içinde, ihale üzerinde bırakılan dahil, ihaleye teklif veren bütün isteklilere, 36.2’nci maddesi uyarınca alınan ihale komisyonu kararı ile birlikte bildirilir.
38.2. 27 Eylül 2020 Tarih ve 31257 Sayılı Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğinin 30’ncu maddesi 8’nci fıkrası gereğince İhale sonucunun bütün isteklilere bildiriminden itibaren 3 (Üç) iş günü geçmedikçe sözleşme imzalanmayacaktır.
Madde 39 - Sözleşmeye davet
39.1. 38.2. fıkrada belirtilen sürenin bitimini izleyen günden itibaren 3 (Üç) işgünü içinde ihale üzerinde bırakılan istekliye, tebliğ tarihini izleyen on işgünü içinde kesin teminatı vermek suretiyle sözleşmeyi imzalaması hususu bildirilir.
39.2. İsteklinin, bu davet yazısının bildirim tarihini izleyen 10 (on) gün içinde idarece istenilen evrakları sunarak ve yasal yükümlülüklerini yerine getirerek sözleşmeyi imzalaması zorunludur.
Madde 40 - Kesin teminat
40.1. İhale üzerinde bırakılan istekliden, sözleşme imzalanmadan önce, ihale bedelinin %6’sı oranında kesin teminat alınır.
Madde 41 - Sözleşme yapılmasında isteklinin görev ve sorumluluğu
41.1. İhale üzerinde bırakılan istekli, sözleşmeye davet yazısının bildirim tarihini izleyen 10 (On) gün içinde ihale tarihinde Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğin 14’ncü maddesi ile bu şartnamenin 9 uncu maddesi 1 inci fıkrası (b), (c) bentlerinde
b) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile bahse konu yönetmelik ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak vakıf yükseköğretim kurumlarınca veya mahkeme kararıyla kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan yahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar.
c) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler,
sayılan durumlarda olmadığına dair belgeler ile kesin teminatı verip diğer yasal yükümlülüklerini de yerine getirerek sözleşmeyi imzalamak zorundadır. Sözleşme imzalandıktan sonra geçici teminat iade edilecektir.
Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde, protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale üzerinde kalan isteklinin geçici teminatı gelir kaydedilir. Bu durumda İdare, ihale yetkilisince uygun görülmesi kaydıyla ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli ile de Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğinde belirtilen hükümlere göre sözleşme imzalayabilir. Ancak ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli ile sözleşme imzalanabilmesi için yönetmelikte geçen ve 23 üncü maddenin dokuzuncu fıkrasında belirtilen on günlük sürenin bitimini izleyen 3 (Üç) gün içinde ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliye anılan fıkrada belirtilen şekilde tebligat yapılır. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibinin de sözleşmeyi imzalamaması durumunda bu teklif sahibinin de geçici teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.
Madde 42- Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibine bildirim
42.1. İhale üzerinde bırakılan istekliyle sözleşmenin imzalanamaması durumunda, İhale Yetkilisince uygun görülmesi kaydıyla ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliyle sözleşme imzalanabilir. Bu durumda, sözleşmenin imzalanacağı tarihte ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi isteklinin ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı teyit edilir.
42.2. Ancak ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli ile sözleşme imzalanabilmesi için 37 maddenin 2 inci fıkrasında belirtilen 10 (on) günlük sürenin bitimini izleyen 3 (Üç) gün içinde ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliye anılan fıkrada belirtilen şekilde tebligat yapılır.
42.3. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli, sözleşmeye davet yazısının bildirim tarihini izleyen 10 (On) gün içinde, ihale tarihinde Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğin 14’ncü maddesi ile bu şartnamenin 9 uncu maddesi 1 inci fıkrası (b), (c) bentlerinde
b) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile bahse konu yönetmelik ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak vakıf yükseköğretim kurumlarınca veya mahkeme kararıyla kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan yahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar.
c) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler,
sayılan durumlarda olmadığına dair belgeler ile kesin teminatı verip diğer yasal yükümlülüklerini de yerine getirerek sözleşmeyi imzalamak zorundadır. Sözleşme imzalandıktan sonra geçici teminat iade edilecektir.
42.4. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi isteklinin sözleşmeyi imzalamaması durumunda geçici teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.
Madde 43 - Sözleşme yapılmasında idarenin görev ve sorumluluğu
43.1. İdare, Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliğinin 32’nci madde 2’nci fıkrası hükümlerine göre sözleşme yapılması hususunda kendisine düşen görevleri yapmakla yükümlüdür. İdare bu yükümlülüğü yerine getirmemesi halinde istekli, sürenin bitmesini izleyen günden itibaren en geç beş işgünü içinde, on gün süreli bir noter ihbarnamesi ile bildirmek şartıyla taahhüdünden vazgeçebilir.
43.2. Bu takdirde geçici teminat geri verilir ve istekli teminat vermek için yaptığı belgelendirilmiş giderleri istemeye hak kazanır.
Madde 44 - İhalenin sözleşmeye bağlanması
44.1. İdare tarafından ihale dokümanında yer alan şartlara uygun olarak hazırlanan sözleşme, ihale yetkilisi ve yüklenici tarafından imzalanır ve sözleşmenin İdarece onaylı bir örneği yükleniciye verilir.
44.2. Sözleşmenin imzalanmasına ilişkin her türlü vergi, resim ve harçlar ile diğer sözleşme giderleri yükleniciye aittir.
V- SÖZLEŞMENİN UYGULANMASI VE DİĞER HUSUSLAR
Madde 45- Fiyat farkı
45.1. İhale konusu iş için sözleşmenin uygulanması sırasında fiyat farkı hesaplanmayacaktır.
Madde 46- Sözleşmenin uygulanmasına ilişkin hususlar
46.1. Sözleşmenin uygulanmasına ilişkin aşağıdaki hususlar sözleşme tasarısında düzenlenmiştir.
a) Ödeme yeri ve şartları
b) Avans verilip verilmeyeceği, verilecekse şartları ve miktarı
c) İşe başlama ve iş bitirme tarihi
ç) Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları
d) Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi
e) Cezalar ve sözleşmenin feshi
f) Denetim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar
g) Anlaşmazlıkların çözüm şekli
Madde 47- Diğer hususlar
Madde 47.1. Bu İhalede Teknik Şartname Ve İdari Şartnamede Bulunmayan Hususlar ile İhale sürecinin başlangıcından tamamlanmasına veya sona ermesine kadar Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliği ile 16.11.2018 Tarih ve 30597 Sayılı Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliğinde düzenlenmeyen hususlarda ya da doğabilecek tereddütlerde, anılan Yönetmeliğin 44. Maddesine göre amacına ve niteliğine uygun ihale mevzuatı esasları ile ilgili Yönetmelikler Ve Tebliğlere İstinaden Hareket Edilecektir.
------------------------------------------------------------------------------
IPCCTV KAMERA SİSTEMLERİ ALIM VE KAMERA KAYIT YÖNETİM SİSTEMİ KURULUMU İŞİ SÖZLEŞME TASARISI
İhale Kayıt Numarası: 2025/001
Madde 1 - Sözleşmenin tarafları
1.1. Bu sözleşme, bir tarafta Atılım Üniversitesi (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta...........................................(bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.
Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler
2.1. İdarenin
a) Adı: Atılım Üniversitesi
b) Adresi: Kızılcaşar Mahallesi / 06836 / İncek /ANKARA – Ankara
c) Telefon numarası: 0 312 586 81 68
ç) Faks numarası : 0 312 586 81 49
d) Elektronik posta adresi (varsa): satinalma@atilim.edu.tr
2.2. Yüklenicinin
a) Adı ve soyadı/Ticaret unvanı: ………………………………………
b) T.C. Kimlik No: …………………………………………………….
c) Vergi Kimlik No: ……………………………………………………
ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi: ………………………………….
d) Telefon numarası: ……………………………………………………
e) Bildirime esas faks numarası: …………………………………………
f) Bildirime esas elektronik posta adresi (varsa) : ………………………
2.3. Her iki taraf 2.1 ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresleri olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ ilgili tarafa yapılmış sayılır.
2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler.
Madde 3 - Sözleşmenin dili
3.1. Sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Madde 4 - Tanımlar
4.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında; Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliği ile bu Yönetmelikte düzenlenmeyen hususlarda ya da doğabilecek tereddütlerde Yönetmeliğin 55’nci maddesi doğrultusunda Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin 44’ncü maddesi gereğince amacına ve niteliğine uygun ihale mevzuatı esaslarından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki Mal Alımları Denetim Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmelik ve ihale dokümanında yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde 5 - Sözleşmenin konusu işin/alımın tanımı
5.1. Sözleşmenin konusu; İdarenin ihtiyacı olan ve aşağıda miktarı belirtilen ve teknik özellikleri teknik şartnamede düzenlenen IPCCTV Kamera Sistemleri Alım Ve Kamera Kayıt Yönetim Sistemi Kurulumu İşi ihale dokümanı ile bu sözleşmede belirlenen şartlar dâhilinde Yüklenici tarafından temini ve İdareye teslimi işidir.
5.1.1. Sözleşme kapsamında alımı yapılacak [mal / malların] miktarı:
5.1.1.1.
Sıra No |
Ürün Adı |
Ürün Açıklaması |
Miktar |
1 |
Dynacom WQ Series5 Megapiksel Day&Night, IR LED Network |
1/2.8"SONY Starvis Back-illuminated sensor5 Megapiksel (2592x1944) çözünürlük. 5M@20fps, 1080P@30fps video iletim hızı, Çoklu stream (H.265+H.264+MJPEG)18 Adet Power LED 20 metre Gece görüş6MP HD Lens, 3.6mm Sabit Lens |
86 |
2 |
IEEE 802,3af Poe Injektör |
(ihtiyaca göre poe switch ) |
91 |
3 |
Dynacom WQSeries 12 Megapiksel, Day&Night, Panoramik, Network Kamera: |
1/1.7" Prograssive Tarama CMOS Sensor, 12 Megapiksel (4000x3000) çözünürlük. 12MP çözünürlükte 20fps, 1080p@30fps video iletim hızıÇoklu stream (H.265+H.264+MJPEG)Day&Night, Renklide 0,009 lux,IR LED açıkken 0 lux ışıkta net görüntü, 3 Adet Power LED 15 metre Gece görüş1.83mm Fisheye Lens. |
5 |
4 |
Digifort Enterprise Network Video Kayıt Yönetim Yazılımı 160 Kanal : ilave lisans ile sınırsız sayıda kameraya kadar arttırılabilir. |
Client/Server çalışma prensibi. Log desteği. Limitsiz kullanıcı desteği. PTZ desteği, Dijital zoom desteği. Joyistick desteği. Aynı anda 400 kamera izleme ekranı. Sunucu 176 TB HDD ---- Yazılım Entegrasyon ,Mühendislik , Devreye Alma Dahil |
1 |
5.1.1.2. Bu Sözleşme ile temin edilecek mal / malların, sözleşme ve eklerinde yer alan düzenlemelere uygun teslim edilecektir.
Madde 6 - Sözleşmenin türü ve bedeli
6.1 Bu sözleşme birim fiyat sözleşme olup, İdarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için Yüklenici tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamı olan ....................................... (rakam ve yazıyla) bedel üzerinden akdedilmiştir.
Alınan malların ve yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, birim fiyat teklif cetvelinde Yüklenicinin teklif ettiği ve sözleşme bedelinin tespitinde kullanılan birim fiyatlar esas alınır.
Madde 7 - Sözleşme bedeline dahil giderler
7.1. Sözleşme bedeline dahil olan vergi, resim ve harçlar
7.1.1.Taahhüdün yerine getirilmesi (Sözleşmenin uygulanması) sırasında ilgili mevzuat gereğince ödeyeceği her türlü vergi (KDV hariç), resim, harç ve benzeri giderler ile ulaşım, nakliye ve her türlü sigorta, eğitim ve kurulu m giderleri sözleşme bedeline dâhildir.
7.1.2. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp İdare tarafından yükleniciye ödenecektir.
Madde 8 - Sözleşmenin ekleri
8.1. İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılıklar olması halinde ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.
8.2. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir:
1) İdari şartname
2) Teknik şartname
3) Sözleşme tasarısı
4) Yazılı açıklamalar (Varsa)
8.3. Yukarıdaki belgelerin zeyilnameleri, ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir.
Madde 9 - Sözleşmenin süresi
9.1. İhale Konusu mallar ve teknik şartnamede belirtilen tüm hususlar/kurulumlar/devreye alma işlemleri Sözleşme tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günü içinde tamamlanacaktır. Bahse konu süre dahilinde tüm donanımların kurulumları ve sistem çalışır vaziyette teslim edilecektir.
Madde 10-Malın/İşin teslim alma şekil ve şartları ile teslim programı
10.1. Malın teslim edilme/işin yapılma yeri veya yerleri
10.1.1. Atılım Üniversitesi Güvenlik Koordinatörlüğü tarafından Atılım Üniversitesi Yeni Tıp Fakültesi Binası muhtelif mahallerine veya Güvenlik Koordinatörlüğü Yetkililerinin göstereceği diğer yerlere teslim edilecektir.
10.2. İşe başlama tarihi
10.2.1. Sözleşmenin imzalandığı tarih işe başlama tarihi olarak kabul edilecektir. Ayrıca işe başlama yazısı yazılmayacaktır.
10.3. Teslim programı ve teslim tarihi
10.3.1. Sözleşmenin imzalanmasına müteakip teknik şartnamede belirtilen tüm ürünler partiler halinde en geç 9.1. maddedeki süreler dahilinde tamamlanacaktır.
10.4. Teslim programında değişiklik
10.4.1.Yüklenici, İdarece onaylanmış teslim programına uymak zorundadır. Ancak zorunlu hallerde İdarenin uygun görüşü ile teslim programında değişiklik yapılabilir. İdarece onaylanan bir süre uzatımı bulunduğu takdirde, yüklenici bu hususun kendisine tebliği tarihinden başlamak üzere beş iş günü içinde yeni duruma göre bir teslim programı düzenlemek zorundadır.
Madde 11 - Teminata ilişkin hükümler
11.1. Kesin teminatın miktarı ve süresi:
11.1.1. Yüklenici ………….- (…………..) TL tutarında ve aşağıda işaretli cinsten kesin teminat vermiştir.
Banka teminat mektubu
Tedavüldeki Türk Parası,
Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler
11.1.2. (Teminatın Kesin teminat mektubu olması halinde) Teminat mektubunun süresi ../../…. tarihine kadardır. Bu sözleşme hükümleri çerçevesinde yükleniciye süre uzatımı verilmesi halinde kesin teminat mektubunun süresi, uzatılan süre kadar yenilenir.
11.2. Ek kesin teminat:
11.2.1. Fiyat farkı ödenmesinin öngörülmesi halinde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin % 6’sı, iş artışı olması halinde artış tutarının %6’sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek bedel üzerinden hesaplanan ek kesin teminat miktarı, hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de karşılanabilir.
11.2.2. Ek kesin teminatın, teminat mektubu olması halinde, ek kesin teminat mektubunun süresi kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz.
11.2.3. Yüklenici tarafından verilen kesin ve ek kesin teminat, İhale dokümanı İdari Şartnamenin 27 inci maddesinde belirtilen değerlerle değiştirilebilir.
11.3. Kesin teminat ve ek kesin teminatın geri verilmesi:
11.3.1. Taahhüdün, sözleşme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirildiği ve Yüklenicinin bu işten dolayı İdareye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonra sözleşmenin konusunun piyasadan hazır halde alınıp satılan mal alımı olması ve bir garanti süresinin öngörülmesi halinde yarısı, garanti süresi dolduktan sonra kalanı, garanti süresi öngörülmeyen hallerde ise tamamı, Yükleniciye iade edilir.
11.3.2. Yüklenicinin sözleşme konusu iş nedeniyle İdareye ve Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları ile ücret ve ücret sayılan ödemelerden yapılan kanuni vergi kesintilerinin kesin kabul tarihine kadar ödenmemesi halinde, protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın kesin teminatlar paraya çevrilerek borçlarına karşılık mahsup edilir, varsa kalanı yükleniciye iade edilir.
11.3.3. Yukarıdaki hükümlere göre mahsup işlemi yapılmasına gerek bulunmayan hallerde; alım konusu malın veya malların kabul tarihinden veya varsa garanti süresinin bitim tarihinden itibaren iki yıl içinde İdarenin yazılı uyarısına rağmen, talep edilmemesi nedeniyle iade edilmeyen kesin teminat mektupları hükümsüz kalır ve düzenleyen bankaya iade edilir. Teminat mektubu dışındaki teminatlar, sürenin bitiminde Üniversite Bütçesine gelir kaydedilir.
11.3.4. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
Madde 12 - Ödeme yeri ve şartları
12.1. Ödeme yeri
12.1.1. İdare tarafından sözleşmeye ilişkin ödemeler Atılım Üniversitesi Mali İşler ve Bütçe Direktörlüğünce yapılacaktır. Yüklenici tarafından alım konusu malın/malların tamamının, sözleşme ve ihale dokümanına uygun şekilde teslim edilmesi koşuluyla ödemelere ilişkin hususlar ve ödeme zamanı aşağıda düzenlenmiştir.
12.2. Ödeme koşulları ve zamanı
12.2.1. Ödemeye esas para birimi Türk Lirası’dır.
12.2.2.İdare, sözleşme süresi içerisinde Yüklenici tarafından teslimi yapılan tüm mallara dair Muayene ve Kabul Komisyonunca kabul raporu düzenlenmesinden itibaren Yüklenicinin yazılı talebi
üzerine en geç 60 (Altmış) gün içinde Yükleniciye veya vekiline ödemeyi yapacaktır.
Madde 13 - Avans verilmesi şartları ve miktarı
13.1. Yükleniciye taahhüdün gerçekleştirilmesi sırasında avans verilmeyecektir.
Madde 14 - Fiyat Farkı
14.1. Fiyat farkı hesaplanmayacaktır.
14.1.1. Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz.
Madde 15 - Alt yüklenicilere ilişkin bilgiler ve sorumluluklar
15.1. Bu iste alt Yüklenici çalıştırılmayacak ve işlerin tamamı Yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır.
Madde 16 - Yüklenicinin yükümlülükleri
16.1.Yüklenicinin genel yükümlülükleri
16.1.1. Yüklenici, işlere gereken özen ve ihtimamı göstermeyi, sözleşme konusu malı/işi, sözleşme ve ihale dokümanlarına göre belirlenen süre, miktar ve bedel dahilinde gerçekleştirmeyi ve oluşabilecek kusurları sözleşme hükümlerine uygun olarak gidermeyi kabul ve taahhüt eder. Yüklenici, üstlenmiş olduğu iş ve bu işe ilişkin programa uygun olarak, malın süresinde teslim ve montajı için gerekli her türlü makine, araç ve yardımcı tesisleri hazırlamak, her türlü malzemeyi ve personeli sağlamak zorundadır. İdarenin yarı ve talimatlarına uymaması veya sözleşmede belirtilen yükümlülüklerin ihlal edilmesi nedeniyle, İdarenin ve/veya üçüncü şahısların bir zarara uğraması halinde, her türlü zarar ve ziyan yükleniciye tazmin ettirilir.
16.1.2. Yüklenici, işin yapımı sırasında Atılım Üniversitesi İhale Yönetmeliği ile bu Yönetmelikte düzenlenmeyen hususlarda ya da doğabilecek tereddütlerde 55’nci madde doğrultusunda Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin 44’ncü maddesi gereğince yürürlükteki diğer kanun, tüzük, yönetmelik ve benzeri mevzuat hükümlerine de uymakla yükümlüdür. Yüklenicinin bu yükümlülüğünü ihlal etmesi nedeniyle ortaya çıkan zararlar ile üçüncü kişilere, çevreye veya İdare personeline verilen zarar ve ziyandan Yüklenici sorumludur. Bu şekilde meydana gelen zarar ve ziyanın İdarece tazmin edilmesi halinde, tazmin bedeli Yüklenicinin alacaklarından kesilmek suretiyle tahsil edilir. Yükleniciden yapılacak kesintilerin İdare alacağını karşılayamaması durumunda kalan miktar, Yüklenicinin kesin teminatı ile varsa ek kesin teminatı paraya çevrilmek suretiyle karşılanır. İdare alacağının bu şekilde dahi tahsil edilemediği durumlarda, alacak miktarı genel hükümlere göre Yükleniciden tahsil edilir.
16.1.3. Yüklenici, sözleşme konusu malların İdareye teslimine kadar korunmasından sorumludur. Yüklenici, malın İdareye tesliminden önce deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın, hırsızlık, üçüncü kişiler tarafından verilecek zararlar dahil olmak üzere malın zayii, kısmen veya tamamen hasar görmesi gibi durumlarda malı yenisi ile değiştirmek zorundadır.
16.1.4. Yüklenici, yetkili kuruluşlarca alım konusu malın piyasaya arzına ve ürün güvenliğine ilişkin yaptıkları düzenlemelere uygun mal teslim etmek zorundadır.
16.2. Yüklenicinin montaja ilişkin yükümlülükleri
16.2.1. Teknik Şartname şartları geçerlidir.
16.3. İş programı
16.3.1. Yüklenici personeli, teslim programında yapılan düzenlemeye uygun olarak teslim ve montaj işlemini gerçekleştirecektir. Ancak, İdarece yapılacak alımın montaj, yerinde üretim gibi durumları da kapsayan teslim programında bir değişiklik yapılması halinde Yüklenici de bu yeni programa uygun olarak iş saatlerini İdarenin talebi doğrultusunda değiştirecektir. Ancak, İdare tarafından yapılan değişiklik, iş programının uzamasına sebep olmamalıdır.
16.4. Güvenlik önlemleri
16.4.1.Yüklenici;
-
İşle ilgili olarak uyulması gereken tüm güvenlik kurallarına uymak,
-
İşyerinde bulunma yetkisine sahip tüm personelin güvenliğini sağlamak,
-
İşyerinin ve bu iş nedeniyle kendisine tevdi edilen her türlü ekipman, malzeme, araç gereç ile bilgi ve belgelerin güvenliğinin sağlanması için her türlü tedbiri almak,
ç) Malın temini ile sair yükümlülüklerin yerine getirilmesi nedeniyle üçüncü kişilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilgili mevzuat uyarınca her türlü tedbiri almak,
zorundadır.
16.4.2. Yüklenicinin bu zorunluluklara uymaması nedeniyle İdarenin ve/veya üçüncü şahısların bir zarara uğraması halinde, her türlü zarar ve ziyan Yükleniciye tazmin ettirilir.
16.5.Yüklenicinin çalıştırdığı personele ilişkin sorumlulukları
16.5.1. Yüklenici, işin yerine getirilmesi sırasında yasa, yönetmelik ve tüzükler ile belirlenen standartlara uygun iş ve işçi sağlığı ile ilgili tüm güvenlik önlemlerini almakla yükümlüdür.
16.5.2. Yüklenicinin ilgili mevzuata göre gerekli önlemleri almasına rağmen olabilecek kazalarda, Yüklenicinin personelinden kazaya uğrayanların tedavilerine ilişkin giderler ile kendilerine ve/veya hak sahiplerine ödenecek tazminat ve bu sebeple İdarenin ödemek zorunda kalacağı her türlü hak alacak vs. Yükleniciye aittir.
16.5.3. Yüklenicinin teknik ve idari personeli ile Alt Yüklenicileri ve bunların personelinden her ne şekilde olursa olsun, iş başında bulunmasına engel durumları tespit edilenler, İdare tarafından yapılacak bildirim üzerine, Yüklenici tarafından derhal iş başından uzaklaştırılır.
16.5.4. İhale dokümanında Yüklenici tarafından personel çalıştırılması öngörülmüş ise bu personelin çalıştırıldığına ilişkin belgeleri İdareye vermek zorundadır.
16.6. Malların taşınması
16.6.1.Yüklenici, iş için gerekli tüm mal ve malzemenin montajından, ambalajlanmasından, yüklenmesinden, taşınmasından, teslim edilmesinden, boşaltılmasından, depolanmasından ve korunmasından sorumludur. Malzemelerin taşınması sırasında meydana gelebilecek her türlü hasardan Yüklenici sorumludur.
16.7. Garanti ve bakım, onarım
16.7.1. Garanti: Yüklenici tarafından teslim edilecek malların kabulünden sonra
a) bütün Kalemler İçin 2 Yıl Garanti süresi verilecektir.
d) Tüm ürünlerin Garanti belgeleri üretici firmalar tarafından verilmiş olmalı ve Türkiye’de Yetkili servisleri bulunmalıdır.
e) Yüklenici tarafından en az 10 Yıl Süreyle Yedek Parça Temin Garantisi verilecektir.
Yüklenici teslim ettiği mallara ait garanti belgelerini İdare adına düzenletmek ve orijinal nüshalarını İdareye teslim etmekle mükelleftir. Alınan mallara ilişkin İdare adına garanti belgesi düzenlenmesinin mümkün olmaması durumunda yüklenici garantiye ilişkin taahhütleri içeren bir belgeyi İdareye sunmak zorundadır. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içerisinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi veya kuruluş tarafından giderilmesini Yüklenici üstelenecektir. Bu yükümlülüğün Yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde İdare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderleri Yüklenicinin alacağından keserek veya teminatını paraya çevirerek tahsil eder.
16.7.1.1. Yüklenici, malın; garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve isçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde isçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka
herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin arızalanan malı idareden 2 (İki) iş günü- içerisinde alarak tamirini yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.
16.7.1.2. Yüklenici, garanti süresi boyunca, malın kullanım kılavuzu veya diğer dokümantasyonunda belirtilen periyotlarda bakımını (bakım ile ilgili bakım malzemesinin bedeli [kendine] ait olmak üzere) gerçekleştirecektir.
16.7.1.3. Malın arızalanması durumunda tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.
16.7.2. Satış sonrası bakım, onarım ve yedek parça temini
16.7.2.1. Malın tamir süresi en fazla 3 (Üç) iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın yükleniciye veya yetkili servise bildirildiği tarihinden başlar. Malın arızasının 3 (Üç) iş günü içerisinde giderilememesi halinde yüklenici tamir sonuna kadar benzer özelliklere sahip başka bir malı idareye tahsis eder.
16.7.2.2. Malın İdareye teslim edildiği tarihten itibaren, kullanım hataları dışında yukarıda belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; ikinci kez arızalanması halinde İdare malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini, bedel indirimi yahut bedel iadesini talep edebilecek olup, Yüklenici İdarenin talebini seçimi doğrultusunda ve en geç 30 (Otuz) gün içerisinde yerine getirmekle yükümlüdür.
16.7.3. Yüklenicinin sözleşmede hüküm altına alınmış olmasına rağmen; bakım ve onarım yükümlülüğünü yerine getirmekten imtina etmesi veya gecikmeli olarak yerine getirmesi nedeniyle malda oluşacak zarar ve hasarların giderilmesinden Yüklenici sorumludur. Yüklenicinin bakım ve onarım yükümlülüğünü tam veya zamanında yerine getirmemesi sebebiyle malın onarımı imkânsız hale gelmişse ve bu durum garanti kapsamı dışında ise Yüklenici, malın aynısını ücretsiz temin etmekle yükümlü olacaktır.
Madde 17 - Eğitim
17.1. Teknik Şartname şartları geçerlidir.
Madde 18 - Alım konusu mala ilişkin dokümantasyon
18.1. Yüklenici, alım konusu mala ilişkin bakım talimatları, bakım prosedürleri, yeni parçaların montajı için gerekli montaj bilgilerini içeren teknik kılavuzları ve/veya kullanıcı kılavuzunu İdareye sunmak zorundadır.
18.1.1. Yüklenici alım konusu malın teknik kılavuz ve kullanıcı kılavuzlarının orijinal dili dışında, Türkçe iki kopyasını vermek zorundadır.
Madde 19 - Yeni model
19.1. Sözleşme konusu malın özelliği gereği yeni tasarlanan veya üretilen modeline dönüştürülme imkânının mevcut olması halinde; mevcut teknik şartnameye uygun olması, bu değişiklik sebebiyle fiyat farkı veya ek bir maliyet talep edilmemesi ve İdare ile Yüklenicinin mutabakatı halinde, alım konusu mal yeni tasarlanan veya üretilen modeli ile değiştirilebilir.
Madde 20 - Ambalajlama
20.1. Ürünlerin hepsi orijinal, ambalajında, yeni ve hiç kullanılmamış olacaktır.
20.2. Malın uygun şekilde ambalajlanmaması nedeniyle meydana gelebilecek ve sigorta tarafından karşılanmayan hasar, zarar ve eksiklikler Yükleniciye aittir.
Madde 21 - Reklam yasağı
21.1. Yüklenici, İdare tarafından yazılı olarak izin verilmediği sürece, temin ettiği mal ile ilgili olarak İdarenin adını broşür veya herhangi bir tanıtım vasıtasında kullanamaz, ilan edemez.
Madde 22 - Fikri ve sınai mülkiyet hakları
22.1. Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 23 - Sözleşmede değişiklik yapılması
23.1. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, aşağıda belirtilen hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir:
-
Malın montaj veya teslim yeri.