Anabilim Dalı Başkanının Mesajı
Doç. Dr. Emel AKIN
Fen Bilimleri Enstitüsünde 2012 yılında açılan Mimarlık Bütünleşik Doktora Programı, lisans ve yüksek lisans mezunları için Mimarlık Doktora derecesine yönelik lisansüstü eğitim ve araştırma çalışmalarını yürütmektedir. Program’ın resmi eğitim dili Türkçe’dir. Program, Mimarlık anabilim dalı tarafından belirlenen uzmanlık alanlarında araştırmacı veya akademisyen olarak yetişmek isteyen farklı disiplinlerden (mimarlık, kentsel tasarım, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık ve peyzaj tasarımı) lisans ve lisansüstü mezunlarının başvurularına açıktır.
Program, Mimari Tasarım, Yapı Bilimleri ve Koruma ve Restorasyon olmak üzere üç ayrı odak alanı içermektedir. Doktora tezi çalışmaları öncesi alınan dersler, bilimsel araştırma ve mimarlık konuları, odak alan konuları ve seçilen doktora konusu ile ilgili olmak üzere üç grupta toplanmaktadır.
Doktora öğrencilerinin, nitelikli bir araştırmacı ve akademisyen tanımının gerekliliği olarak, araştırma konusu tanımlama ve araştırma etkinlikleri üstlenme, bilimsel akıl yürütme, araştırmalarında var olan veya özgün teknoloji ve yöntemleri kullanma gibi becerileri edinmeleri beklenmektedir. Program, araştırmanın ve üretilen bilginin özgünlüğü ve uluslararası niteliği üzerinde durmaktadır. Üretilen bilginin tez araştırmaları sırasında ve sonrasında toplumla değişik yollarla paylaşılmasına önem verilmektedir. Üniversite ile uygulama alanının etkileşimine ve işbirliğine katkıların geliştirilmesi istenmektedir.
Mimarlık Yüksek Lisans Programları (Teze yönelik & Projeye yönelik) 2018 yılında başlatılmıştır. Programlar’ın resmi eğitim dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere karmadır. Programlar, mimarlık lisans derecesi olan adayların başvurularına açıktır.
Haberler
Etkinlikler
SÜRDÜRÜLEBİLİR SU İÇİN YENİ UFUKLAR: DENİZ SUYU ARITMA
Şehrin Tipografisi: 17 Eylül Üni. Grafik Tasarım Bölümü Araş. Gör. Şule Bayrak'ın Sunumu
mimarlık top.
mimarlık top.
Panel: 5 Aralık 2024 Perşembe 14:00 Ankara Lojistik Üssü
Çocuk Gelişimciler Topluluğu
Atılım Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü ile Gazi Üniversitesi Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortak bir çalışma şeklinde "Geçici Afet Konuları ve Dezavantajlı Gruplar" çalıştayı gerçekleştirilmiştir.
Dekanlık - Öğrenci Buluşması / Dean - Student Meeting
Dekanımız, tüm öğretim elemanlarımız aramıza yeni katılan öğrencilerimizle bir arada olacaktır.
Dil-Edebiyat Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi