Universiade 2013 Aşcılık Yarışması
06.11.2013

2-3 Kasım 2013 tarihinde, Adnan Menderes Üniversitesi ve WACS ( Dünya Şefler Birliği) işbirliği ile düzenlenen “I.Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası”na Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden 6 öğrencimiz katılmıştır. 11 üniversitenin katıldığı  “Universiade 2013- Aşçılık Yarışması” organizasyonunda aldığımız dereceler;

•     Restoran Başlangıç tabağında “Keçi Peynirli Yengeç Salatası” ile Oğuzhan

Parlak,  Bronz Madalya

•     Restoran Makarna tabağında “Fesleğen Sos Eşliğinde Karides Taneli

Makarna Dolması” ile Ural Feyzullahoğlu, Bronz Madalya

•     Restoran Kanatlı Kümes Hayvanları tabağında “Kurutulmuş Meyve Eşliğinde

Tavuk Kapama” ile Nazım Mert Canca, Bronz Madalya

•     Restoran Balık tabağında “Boğaziçi Levrek” ile Buğra Yılmaz, Merit

(Dördüncülük)

•     Restoran Et Yemeği tabağında “Ekşi Sos eşliğinde Domatesli Et Sarma” ile

Ural Feyzullahoğlu, Bronz Madalya

•     Türk Tencere Yemeği tabağında “ Ayva Aşı” ile Büşra Karanfil, Bronz Madalya

•     Restoran Tatlı tabağında “ Kestaneli Kabak Piramit ( Orman Meyvesi Sosu

Eşliğinde)” ile Esra Orhan , Bronz Madalya

•     Grand Prix( Kapalı Kutu) yarışmasında ile Ural Feyzullahoğlu, Buğra

Yılmaz ve  Mert Canca dan oluşan ekibimiz Bronz Madalyaları almıştır.

 

Ayrıca; Universiade 2013 Aydın Aşçılık Şampiyonasında, Yarışmaya katılan ve Üniversitelerimizin yetkilendirdiği ekiplerin  8 dalda yarışmasının ardından Genel Klasman da Afyon Kocatepe Üniversitesi 1., Nevşehir Üniversitesi 2., Şanlıurfa Harran Üniversitesi 3.’lük elde ettiler.

 

Atılım Üniversitesi genel klasmanda 6. sırada yer almıştır.