Universiade 2013 Aşcılık Yarışması
06.11.2013
2-3 Kasım 2013 tarihinde, Adnan Menderes Üniversitesi ve WACS ( Dünya Şefler Birliği) işbirliği ile düzenlenen “I.Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası”na Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden 6 öğrencimiz katılmıştır. 11 üniversitenin katıldığı “Universiade 2013- Aşçılık Yarışması” organizasyonunda aldığımız dereceler;
• Restoran Başlangıç tabağında “Keçi Peynirli Yengeç Salatası” ile Oğuzhan
Parlak, Bronz Madalya
• Restoran Makarna tabağında “Fesleğen Sos Eşliğinde Karides Taneli
Makarna Dolması” ile Ural Feyzullahoğlu, Bronz Madalya
• Restoran Kanatlı Kümes Hayvanları tabağında “Kurutulmuş Meyve Eşliğinde
Tavuk Kapama” ile Nazım Mert Canca, Bronz Madalya
• Restoran Balık tabağında “Boğaziçi Levrek” ile Buğra Yılmaz, Merit
(Dördüncülük)
• Restoran Et Yemeği tabağında “Ekşi Sos eşliğinde Domatesli Et Sarma” ile
Ural Feyzullahoğlu, Bronz Madalya
• Türk Tencere Yemeği tabağında “ Ayva Aşı” ile Büşra Karanfil, Bronz Madalya
• Restoran Tatlı tabağında “ Kestaneli Kabak Piramit ( Orman Meyvesi Sosu
Eşliğinde)” ile Esra Orhan , Bronz Madalya
• Grand Prix( Kapalı Kutu) yarışmasında ile Ural Feyzullahoğlu, Buğra
Yılmaz ve Mert Canca dan oluşan ekibimiz Bronz Madalyaları almıştır.
Ayrıca; Universiade 2013 Aydın Aşçılık Şampiyonasında, Yarışmaya katılan ve Üniversitelerimizin yetkilendirdiği ekiplerin 8 dalda yarışmasının ardından Genel Klasman da Afyon Kocatepe Üniversitesi 1., Nevşehir Üniversitesi 2., Şanlıurfa Harran Üniversitesi 3.’lük elde ettiler.
Atılım Üniversitesi genel klasmanda 6. sırada yer almıştır.