'FAT CHEF 1' Liselerarası Yemek Yarışması
17.04.2012

 

Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ve sektör işbirliğinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı tarafından bu yıl ilki düzenlenecek “FAT CHEF 1” Liselerarası yemek yarışmasına Ankara’da bulunan Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri ile Kız Meslek Liselerinin Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri katılacaktır. FAT CHEF 1’in amacı; üniversitelerde verilen gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine dikkat çekmek ve öğrencileri bu konuda bilinçlendirmektir. 13 Nisan’da düzenlenecek yemek yarışmasının amacı; gençlerde, üniversitelerde verilen gastronomi ve mutfak sanatları eğitimiyle ilgili bir bilinç oluşturmak, geleceğin profesyonel aşçılarını sektörle bir araya getirmektir. “FAT CHEF 1”i destekleyen kuruluşlar arasında ; İL TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ, TAFED, BASATDER, TUROFED, TÜRSAB yer almaktadır.

Ankara’da bir ilki gerçekleştiren Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından düzenlenen yarışmada öğrenciler sepetlerden çıkan süpriz malzemelerle yemeklerini hazırladılar. TAFED Başkanı Zeki Açıközün jüri başkanlığı yaptığı ve gastronomi alanında uzmanlardan oluşan jüri üyeleri tarafından yemeklerin değerlendirildiği yarışmada “FAT CHEF 1” birincisi “ Patatesli Kek Eşliğinde Faslı Tavuk Sarma” isimli yemekleriyle Nevzat Ayas Kız Meslek Lisesi oldu. FAT CHEF, önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımla gerçekleşecektir.