AKAUM Geleneksel Mücendre Günü
28.10.2011

2011 yılının Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yılı ilan edilmesi dolayısıyla 24-28 Ekim 2011 tarihinde Atılım Üniversitesi Atılım Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (AKAUM) tarafından bir dizi kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyeti içeren Kıbrıs Haftası düzenlenmiştir. Kıbrıs Haftası çerçevesinde 26 Ekim 2011 tarihinde Atılım Üniversitesi rektörlük binası önündeki bahçede Mücendre Günü düzenlenmiştir. Kıbrıs Türklerinin özellikle son yüzyılda Kıbrıs adasında yaşadıkları esaret, baskı, ambargo, mahrumiyet, tecrit ve izolasyonların da bir sembolü olan ve Anadolu’da da çeşitli şekillerde yapılan Mücendre yeşil mercimek, kuru soğan ve pirinçle genellikle lapa şeklinde yapılan bir yemektir. Kolay bulunan ve yapımı son derece basit ve doyurucu bir yemek olan Mücendre Kıbrıs Türk toplumunun yıllarca katığı olmuş ve onunla simgeleşmiş bir yokluk yemeğidir.