Uçuş Eğitim Yetkisi, Uçakları ve Uçuş Okulu Olan Türkiye'nin İlk ve Tek Vakıf Üniversitesiyiz
10.12.2018
UÇUŞ YETKİLERİNE SAHİP UÇUŞ OKULU ve UÇAĞI OLAN TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK VAKIF ÜNİVERSİTESİYİZ…
Dünyada ve ülkemizde hızla gelişen havacılık sektörüne, nitelikli insan gücü kaynağı sunmak üzere kurulan Sivil Havacılık Yüksek Okulumuz güçlü adımlarla ilerliyor.
Üniversitemiz Yetkili Eğitim Organizasyonu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden- SHGM yeni uçuş eğitim yetkileri aldı. Atılım Üniversitesi TR.ATO.038 numaralı Yetki Belgesi ile mevcut ATPL(A) - Teorik Eğitim Yetkisine, "LAPL(A) - Hafif Hava Aracı Pilot Lisansı , PPL(A)- Hususi Pilot Lisansı, NR - Gece Uçuş Yetkisi ve FI(A) - Uçuş Öğretmeni Yetiştirme" yetkilerini ekledi.
Alınan bu ilave uçuş eğitim yetkileriyle üniversitemiz, kendi uçağına ve kendi uçuş okuluna sahip ülkemizin ilk vakıf üniversitesi oldu. Atılım Üniversitesi Yetkili Eğitim Organizasyonu Pilot Adayı Öğrencileri, uygulamalı eğitimlerini Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi (SUSHM) ile Nevşehir Kapadokya’da yapacak.
AMATÖRLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR LİSANS
Üniversitemiz Yetkili Eğitim Organizasyonuna verilen yetkilerden biri de LAPL. Özellikle amatör pilotlar için PPL’den farklı olan LAPL ile bir kategori değişikliğine gidilecek. Açılımı Light Aircraft Pilot Licence - Hafif Hava Aracı Pilot Lisansı olan LAPL’de kurallara göre maksimum kalkış ağırlığı 2000 kilogram ve altı olan, maksimum 4 kişi kapasiteli hava araçlarını kullanma yeterliliği sunuluyor. Bu lisansı, profesyonel olarak havacılığa devam etmeyecek, amatör olarak uçacak pilotlar kullanabilecek. Normal koşullarda PPL olarak adlandırılan Hususi Pilot Lisans Eğitimi 100 saatlik yer dersine ilave olarak, 40 saat uçak uçuşunu, 5 saat simülatör uçuşunu kapsamakla beraber, LAPL Eğitiminde 100 saatlik yer dersine ilave olarak 30 saatlik uçak uçuş eğitimi yeterli olacak.
Onaylı Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesini İndirmek için Tıklayınız