Atılım Üniversitesi'nden Teknoloji Atılımı: Üniversitede Üretilen Bilgi Sanayide Ürüne Dönüşüyor
20.01.2016
Atılım Üniversitesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celalettin Karadoğan’ın, Üniversite bünyesindeki Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nde yürüttüğü bilimsel araştırmalar sırasında geliştirdiği Test Aparatı buluşu, üniversite ile sanayiyi bir araya getirdi.
Ankara’da, İvedik Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve laboratuvar test cihazları imalatı konusunda deneyime sahip “Grafsan Makine İnşaat San. Tic. Ltd. Şti.” ile Atılım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ARGEDA-TTO) arasında yapılan görüşmeler sonrasında varılan mutabakat çerçevesinde Atılım Üniversitesi ile Grafsan Makine arasında patentin ticarileştirilmesine yönelik lisans sözleşmesi imzalandı ve imza töreni 19 Ocak 2016 günü gerçekleşti.
İmza törenine Atılım Üniversitesi’nden Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Akay ve Prof. Dr. İsmail Bircan, ARGEDA Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Alper Ünler, Fakülte Dekanları ve Bölüm Yöneticileri, İvedik Organize Sanayi’nden Başkan Hasan Gültekin, Başkan Danışmanı İlyas Yılmazyıldız, Ankara Teknopark Müdürü Fatih Mutlu, Grafsan Makine Kurucusu ve Genel Müdürü İsmail Murat, TÜBİTAK TEYDEB Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım ve Atılım Üniversitesi Fikri Haklar Danışmanı Prof. Dr. Güven Yalçıntaş da katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Üçtuğ konuşmasına “Bugün Atılım Üniversitesi’nde üretilen bilginin sanayiyle buluşarak ülke ekonomisine katma değer yarattığı önemli ve mutlu bir gün” diyerek başladı ve bugüne gelinmesinde katkıları olan herkese Üniversite adına şükranlarını sundu. Rektörün ardından söz alan buluş sahibi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celalettin Karadoğan buluşuyla ilgili özet teknik bilgiler sundu. Grafsan Makine Genel Müdürü İsmail Murat “Öğrencilik yıllarımda üniversitede üretilen bilginin nasıl üretime dönüşeceğini hep merak ederdim, bugün bu amaçla bir sözleşmeye imza atıyor olmak beni fazlasıyla heyecanlandırıyor.” dedi. Daha sonra söz alan İvedik OSB Başkanı Sayın Gültekin ve diğer katılımcılar Üniversite-Sanayi işbirliğinin ve teknolojinin ticarileştirilmesinden duydukları mutluluğu belirttiler ve bu konularda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından Lisans Sözleşmesi, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve Grafsan Makine Genel Müdürü İsmail Murat tarafından imzalandı.