Program Koordinatörünün Mesajı
Sevgili Öğrenciler,
Fizyoterapi programımızda amaç; etik değerleri benimsemiş, fizik tedavi ve temel tıbbi egzersizlerin uygulanmasında yardımcı olan, fizyoterapi tedavi yöntemlerini uygulayan, fizik tedavi hekimleri, fizyoterapistler ve pek çok sağlık profesyoneli ile iş birliğiyle çalışabilme becerisine sahip “fizyoterapi teknikerleri” yetiştirmektir.
Sağlığın geliştirilmesinde ilgili programlara yardımcı olacak kalifiye elemanlara olan ihtiyacın artması sonucu ülkemizde ve dünyada fizyoterapi ön lisan programı mezunlarına olan ihtiyaç da paralel olarak artmaktadır. Fizyoterapi teknikerleri uygulanan tedavi sırasında hastayı gözlemleyerek istenmeyen durumların önüne geçer veya oluşması halinde ilgili kayıtları tutar.
Kamu birimlerinde veya yataklı tedavi merkezlerinde, profesyonel ve amatör spor kulüplerinde, huzur evlerinde, kaplıca merkezleri ve evde bakım merkezleri gibi bir çok özel birimde çalışabilirler. Eğer isterlerse de, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilme hakkına sahiplerdir.
Yeniliklere açık, dinamik ve alanında tecrübe sahibi eğitim kadromuzla okulumuzun bünyesinde bulunan pratik uygulamalar kapsamında kullanılan son teknoloji cihazlar, materyaller ve uygulama laboratuvarları kullanılarak teorik ve pratik dersler verilmektedir. İki yıllık eğitim süreci boyunca tıbbi terminoloji, cerrahi bilimler, temel mikrobiyoloji, anatomi, fizyoloji, kinezyoloji, biyomekani, fizyoterapi uygulamaları, hidroterapi-balneoterapi, ortez-protez uygulamaları, elektroterapi gibi dersler hem teorik hem de pratik olarak gösterilmektedir.
Ülkemizde pek çok alanda istihdam edilebilen nitelikli birer fizyoterapi teknikeri olmak isterseniz siz üniversite öğrencisi adaylarımızı, eğitim kadromuzla tanışmaya, kapsümüzün içinde bulunan sosyal alanlarla ve uygulama yapma fırsatına sahip olacağınız tıbbi bilimlere ve fizyoterapi alanına yönelik uygulama laboratuvarlarını ve dersliklerimizi görmeye ve hedeflerinize ulaşabilmeniz için de programımıza davet ediyoruz.
Haberler
Etkinlikler
Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2024-2025 Güz dönemi MMR 402 Mimari Tasarım VI dersi Final Projesi Sunumları ve Kolokyumu 17 Ocak 2025 Cuma günü Atılım Üniversitesi Cevdet Kösemen Amfisi’nde gerçekleştirilecektir.
ART267 Tiyatro Dersi: Anton Çehov'un "Bir Evlenme Teklifi ve Ayı" Tiyatro Oyunu (2. Gösterim: 10 Ocak 2025 Saat:15.00-16.00)
ART267 Tiyatro Dersi: Anton Çehov'un "Bir Evlenme Teklifi ve Ayı" Tiyatro Oyunu (1. Gösterim: 9 Ocak 2025 Saat:12.00-13.00)
Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2024-2025 Güz dönemi tasarım dersleri final jürileri 08-17 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekler, tüm öğrencilerimize başarılar dileriz ✨
Kariyer ve Yetkinlik Buluşmaları
Hukuk ve Etik Topluluğu
Hayata Atılım Topluluğu
Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu
Akademik Tema: Su
Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu