Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’na gezi
25.04.2025
24.04.2025 tarihinde NUT204 ve NUT206 dersleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’na gezi gerçekleştirilmiştir. Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri olarak gerçekleştirilen bu teknik gezi kapsamında, ülkemizde besin güvenliğinin sağlanmasında kritik rol oynayan analiz yöntemleri, laboratuvar altyapısı ve kalite kontrol süreçleri yerinde gözlemlenmiştir. Öğrenciler, Nükleer Manyetik Rezonans, Pestisit: Ekstraksiyon, Sıvı Kromatografi, Histoloji, Dioksin Laboratuvarı: Ekstraksiyon, Katkı Tağşiş Orijin, Biyoteknoloji ve GDO, Mikrobiyoloji, Mineral: Ekstraksiyon Laboratuvarlarını gezerek mikrobiyolojik analizlerden pestisit kalıntı testlerine, gıda katkı maddesi denetiminden numune alma prosedürlerine kadar pek çok konuda bilgi edinme fırsatı bulmuştur. Öğrenciler, besin güvenliği, halk sağlığı ve ilgili mevzuat arasındaki ilişki konusunda farkındalık kazanırken; aynı zamanda mesleki vizyonlarını geliştirmelerine katkı sağlayacak değerli bir deneyim edinmişlerdir.












