Güzel Sanatlar Ortak Dersler Öğrenci Çalışmaları Sergisi
17.03.2025
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü, Kadriye Zaim Kütüphanesi ve Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü Öğrenci Çalışmaları Sergisi” 17 Mart 2025 tarihinde Kadriye Zaim Konferans Salonu’nda akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve konukların katılımıyla açıldı. Sergide 2021-2022 Bahar Dönemi ile 2024-2025 Güz Dönemi arasında, ART 251 Sulu Boya Resim, ART 252 Serbest Seramik Şekillendirme, ART 262 Geleneksel Çini Dekorlama ve Çağdaş Yorumlamalar, ART 266 Takı Tasarımı ve ART 289 Mozaik Sanatı dersleri kapsamında yapılan öğrenci çalışmalarından bir seçki sunmaktadır.
Sergide yer alan çalışmalar, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan “2: Açlığa Son”, “4: Nitelikli Eğitim”, “6: Temiz Su ve Sanitasyon”, “11: Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “12: Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “13: İklim Eylem”, “14: Sudaki Yaşam” ve “15: Karasal Yaşam” hedefleri doğrultusunda ayrı ayrı tasarlanmıştır. Bu çalışmalar, sanatın küresel sorunlara karşı duyarlılığı arttırma ve toplumsal bilinç oluşturma gücünü gösterme konusunda öne çıkmaktadır. Sergide, üniversitemiz akademik yıl teması olan ‘SU’ ile ilgili yapılan çalışmalar da ayrı bir bölümde sergilenmiştir.
Sergi açılışında Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şule PFEIFFER-TAŞ, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özgen Osman DEMİRBAŞ ve Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. PFEIFFER-TAŞ, sergilenen eserlerin üretildiği derslerin, öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri kapsamında yer alan yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim ve iş birliği gibi temel yetkinlikleri uygulamalı olarak geliştirmedeki rolüne dikkat çekti. Prof. Dr. DEMİRBAŞ, konuşmasında sanat felsefesi ve 21. yüzyıl becerilerinden yaratıcı düşüncenin önemine değinerek, Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü’ndeki derslerin önemini vurguladı. Prof. Dr. ERYILMAZ ise sanatın, öğrencilerin yaratıcılığını geliştiren ve farklı disiplinler arasında etkileşim sağlayan önemli bir alan olduğunu belirterek, bu tür çalışmaların öğrencilerin çok yönlü düşünme becerilerini desteklediğini ifade etti.
Sergi açılışına katılan Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri Zerlin ZAİM ve Prof. Dr. Sıdıka Oya MENTEŞE, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılser DEVRİM, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer ALTAY, üniversitemiz akademik-idari personeli, öğrenciler ve kurum dışı konuklar sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.
Emeği geçen bütün öğrencilerimizi kutlar, ders yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ’a, Öğr. Gör. Dr. Evren TANDOĞAN’a ve Öğr. Gör. Meral ÖZTÜRK’e; ders asistanları Arş. Gör Rabia TEMEL ve Arş. Gör. Merve KÖSE’ye teşekkür ederiz.
Serginin gerçekleştirilmesi konusunda bizleri teşvik eden Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Zerlin ZAİM’e ve Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ’a destekleri ve sergiye katılımları için teşekkürlerimizi sunarız.
*Sergide 168 katılımcının çalışması yer almaktadır. Katılımcı listesine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.











