Gelişen Dünyada ve Turizm Sektöründe Yolcu Gemilerinin Önemi Konulu Konferans
12.10.2010

Atılım Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nün düzenlediği, Royal Caribbean Cruise Line İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Muammer Songur’un konuşmacı olarak katıldığı, ‘’Gelişen Dünyada ve Turizm Sektöründe Yolcu Gemilerinin Önemi” konulu konferans 12 Ekim 2010 Salı günü saat 14.00’te İşletme Fakültesi Cengiz Yenerim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turizmin canlı ve sürekli gelişen bir sektör olduğu, gelişmelerin takip edildiği sürece mesleki ilerlemenin sağlanabileceğine vurgu yapan Muammer Songur, kendi kariyer süreci paralelinde 80’li yıllardan günümüze Türkiye’de turizm sektörünün değerlendirmesini yaptı.
Atılım Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine otelcilik, gemi işletmeciliği gibi turizmin farklı alt dallarını da anlatan Songur, yurtdışı deneyiminin önemine değinerek, work and travel, dil eğitimi, gemi vs. olsun, yurtdışına giderek meslekte eksik bir yanınızın kalmaması için farklı kültürleri de öğrenmeye çalışın dedi. 
Royal Caribbean için işe alım sürecini de anlatan Songur, 21 yaşından gün almış, 35 yaşını aşmamış, vize problemi olmayan, iyi derecede İngilizce bilen gibi özellikleri aramalarının yanında mutfak kültürü gelişmiş ve fiziki düzgünlüğe dikkat eden adaylara önem verdiklerini söyledi.
Muammer Songur, gemilerindeki 3000 personel için “Crew Activity Manager” olduğundan ve geminin içinde personele ait sinema salonları, fitness center, kütüphane gibi özel alanların varlığından bahsettiği konuşmasında, gemilerdeki yaşamın detaylarına değinerek, gemideki yaşamın çok da kolay olmadığının altını çizdi.