Yaz Bilim Parkı 2008 Pilot Çalışması
13.05.2008

Atılım Üniversitesi Sivil Girişim ve Gönüllü Çalışmalar Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Hacer Erar tarafıdan yürütülen Tübitak Bilim ve Toplum Proje Destekleri Programı’na kabul edilen Yaz Bilim Parkı 2008 projesinin pilot çalışması 03.05.2008 tarihinde yapıldı.

Atatürk Çocuk Yuvası’nda yaşayan 5. sınıf öğrencisi 20 çocuğun katıldığı çalışmada akustik atölye çalışmalarına yer verildi. Gülşen Taşdelen ve Ozan Eren tarafından verilen eğitimlerde öğrencilerle eğlenceli deneyler gerçekleştirildi.

Verilen öğle yemeğinin ardından fizik atölyesine geçen öğrenciler izletilen belgesel filmler ile ses ve oluşumu hakkında ayrıntılı bilgi alma olanağı buldu. Atılım Üniversitesi öğrencileri Nihan Dökmetaş ve Burak Yılmaz’ın rehberliğinde bahçede oyun oynayan öğrenciler 16:30 da kampüsten ayrıldı.