World Design Organization’a Eğitim Kurumu Üyelik Statüsü için Başvurumuz Kabul Edildi
24.03.2017

Birleşmiş Milletler'in özel danışmanlık statüsünde kabul gören ve dünyada 40 ülkeden 140 kurumun üye olduğu uluslar arası meslek kuruluşu World Design Organization’a eğitim kurumu üyelik statüsüne başvurumuz kabul edilmiş ve resmi internet sayfalarında Atılım Üniversitesi üye olarak yayınlanmaya başlamıştır.

Kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan  World Design Organization – WDO (Dünya Tasarım Organizasyonu), eski adıyla ICSID : International  Council of Societies of Industrial Design – ICSID (Uluslararası Endüstriyel Tasarım Toplulukları Konseyi)'in başlıca amacı "Endüstriyel Tasarım mesleğinin çıkarlarını korumak ve tanıtımını yapmaktır." 1957 yılında kurulan ve 140’dan fazla kurumsal üyesi olan WDO, üyelerinin görüşlerini uluslararası platformda duyurabilmeleri için ortak bir ses olarak hizmet etmektedir. Endüstriyel tasarım toplumunun gelişmesinde,  endüstriyel tasarım öğrencileri, profesyonel tasarımcıların tanınmasında uluslararası bir ağ olarak faaliyet göstermektedir.

WDO’ya profesyonel kuruluşlar, tanıtıcı birlikler, devlet kuruluşları ile eğitim kurumları üye olabilmekte ve böylelikle profesyonel, amatör ve eğitim sürecini içine alan geniş bir ağ olarak hareket edebilmektedir.

WDO’ya üyeliğimiz ile birlikte elde ettiğimiz avantajlar şöyledir:

WDO’nun tüm etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmede öncelikli hak sahibi olmak

Geniş bir üye ağının iletişimine eklenerek dünya çapında endüstriyel tasarımcılardan haberdar olma imkanı elde etmek

Dünya çapında üyelere özel etkinliklere katılmaya hak kazanmak

Uluslararası görünürlük, tanınabilirlik elde etmek

Etkinliklerimize destek ve onay almak

Saygın bir platform olan WDO web sitesinde duyurulmak

WDO logosunu kullanım hakkı kazanmak

Dünyada en prestijli endüstriyel tasarım organizasyonuna Türkiye'den üye olan kurumlar ise şöyledir:

Arçelik A.Ş.

Atılım Üniversitesi

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu

İstanbul Medipol Üniversitesi

Uluslararası Fuarcılık A.Ş.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTU)

İzmir Ekonomi Üniversitesi

Kale Şirketler Grubu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED)

Özyeğin Üniversitesi (Özü) /  İstanbul Tasarım Enstitüsü

Türk Patent Enstitüsü

Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Şirketi / VitrA