Uydularda Yönelim Kontrol Sistemleri Konferansı
03.06.2010

Odtü Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ozan Tekinalp’in uydularda kontrol için gerekli olan eyleyicileri ve algılayıcıları, moment kontrol jiroskopunu, yörünge ve yönelim kontrolllerini anlattığı “Uydularda Yönelim Kontrol Sistemleri Konferansı” Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda 2 Haziran 2010 Çarşambagünü saat13.30’da gerçekleştirildi.

Atılım Üniversitesi’nin araştırma merkezlerine bir yenisini daha ekleyeceği ve şu sıralar kurulum aşamasında olan UTAM (Uzay Teknolojileri Araştırma Merkezi) bilgilendirme seminerleri kapsamında düzenlenen konferansta, Prof. Dr. Ozan Tekinalp, uydularda yönelim kontrol problemini temel alarak, yönelim sistemlerinde kullanılan jirsokop, manyetometre, ufuk algılayıcısı, güneş algılayıcısı, yıldız algılayıcısı gibi algılayıcılar ile manyetik burucu, itki sistemleri, tepki tekeri, moment kontrol jiroskopu gibi eylecileri anlattı.  

Konferansta ayrıca, literatürden farklı olarak Prof. Dr. Ozan Tekinalp tarafından geliştirilen “Blended Inverse” yöntemi de anlatıldı.