Üniversitemizin Sivil Havacılık Eğitimi Yatırımları Artarak Devam Ediyor...
04.08.2017

Türkiye'deki uluslararası bir havalimanında sivil havacılık eğitimi ve uygulamaları için eğitim merkezi olan tek vakıf üniversitesi  unvanına sahip olan üniversitemiz, havacılık sektörüyle ilgili yatırımlarını sürdürüyor.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencilerimizin uçuş eğitimlerinde kullanılmak üzere alınması planlanan uçaklardan ilki 3 Ağustos 2017 tarihinde Esenboğa Havaalanında bulunan Eğitim Merkezimizde teslim alındı.

TECNAM P-20008 JC uçağı tipi uçak, 6 tek motor ve 1 çift motorlu eğitim uçağı filosunun ilki olma özelliğini taşıyor. Önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanması öngörülen filo ile Atılım Üniversitesi, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) regülasyonlarına uygun pilotlar yetiştirecek.

2019 yılı sonuna kadar oluşturulacak olan eğitim uçak filosuna ek olarak, yakın bir zamanda sahip olduğumuz uçakların kategorisindeki uçakların bakımlarını yapacak olan EASA ve SHGM Yetkili Bakım Merkezi de kurulacak.

Bakım Merkezi, Uçak Elektrik Elektronik ve Uçak Motor Gövde Bakımı Bölümlerinde eğitim alan öğrencilerimizin, yapılan bakım işlerinin takibi, teorik olarak alınan bilgilerin pratikte nasıl hayata geçirildiğini görmeleri açısından fayda sağlayacak.

 

Tecnam P2008 uçağının teknik özellikleri:

Gövde yüksekliği: 2.67 mt – 8.76 ft
Gövde uzunluğu: 6.97 mt – 22.87 ft
Kanat:   9 mt – 29.5 ft
Kabin yüksekliği:  0.91 mt – 3 ft
Kabin genişliği:  1.14 mt – 3.74 ft
Koltuk kapasitesi: 2
Yakıt kapasitesi: 2 x 55 lt – 2 x 14.5 US Gal