Üniversitemize Brüksel'de Büyük İlgi Vardı
20.04.2016

Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği İSSA tarafından 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Brüksel'de düzenlenen Türk Üniversiteleri tanıtım etkinliğine aralarında Atılım Üniversitesi'nin de yer aldığı 6 üniversiteden temsilci katıldı. Üniversiteleri temsil eden heyet, 3 gün boyunca sivil toplum örgütlerine ait  çeşitli salon ve liselerde tanıtım toplantıları yaptı.

Heyet, 15 Nisan 2016 tarihinde T.C. Brüksel Büyük Elçiliği ve Başkonsolosluğu, Ticaret Müşavirliğini ziyaret etti. Başkonsolos A. Barış Ulusoy Belçikada yaşayan Türkler'de üniversite mezuniyeti oranının çok düşük olduğunu bu oranın yükseltilmesi için vatandaşların bilinçlendirilmesi ve öğrencilerin teşvik edilmesi için çalıştıklarını, Türk Üniversiteleri'nin Belçika'yı ziyaretlerini önemsediklerini belirtti.

Üniversiteler, aynı gün öğleden sonra Yunus Emre Kültür Merkezindeöğrenci ve ailelerine yönelik 20 dakikalık sunum yaptılar. Üniversitemiz adına etkinliğe katılan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Dilaver Tengilimoğlu üniversitemiz lisans, yüksek lisans ve doktora programları, uzaktan eğitim sisteminde eğitim veren programları, üniversitenin güçlü ve dinamik eğitim kadrosu, modern kampusu ve burs imkanları hakkında bilgi verdi. Sunumlar sonrası açılan stanlarda  öğrencilere broşür vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

16 Nisan 2016 tarihinde İbn-i Sina Lisesi'nde öğrencilere yönelik tanıtım yapıldı. Öğrencilerin Mühendislik ve İşletme Fakültesine yoğun ilgi gösterdikleri görüldü.

17 Nisan 2016 tarihinde ise Belçika da yayın yapan yerel gazete ve dergi muhabirleri ile sabah kahvaltısı gerçekleştirildi daha sonra Lavertu Eğitim Kurumlarında öğrenci ve velilere tanıtım sunumları yapıldı.

Ziyaret Belçika da yayın yapan basında yer aldı. Haberin linki aşağıdadır.

http://www.aktif.be/turk-universiteleri-brukselde-tanitildi-22771.html

 

http://www.yenivatan.be/issa-turkiyede-egitim-gormenin-onemini-vurguladi/