Üniversitemiz Sporda da Başarılı
29.01.2018

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2017 Yılı Faaliyet Kitabı, Ocak ayında tüm Türkiye’ye açıklandı. TÜSF’nin resmi sonuçlarına göre 2016 – 2017 sezonunda Türkiye’de 162 üniversitenin katıldığı yarışmalarda Atılım Üniversitesi, 23 faaliyete katılım sayısı ile 37. sırada yer alarak %22’lik dilimde yer buldu.

Türkiye genelinde madalya sıralamasında ise madalya almayı başarabilen 147 üniversite arasında 38. sırada yer alan Üniversitemiz, tüm katılımcı üniversiteler arasında %24’lük dilimde yer alarak büyük bir başarı elde etti. 15 üniversitenin hiç madalya alamadan tamamladığı organizasyonlarda, Üniversitemizin katılımda ve madalya sıralamasında elde ettiği dereceler büyük önem taşıyor.

Spor Koordinatörümüz A. Semih GÖKALP, bu başarıyı şu şekilde ifade etti:

 “Türkiye geneli vakıf üniversiteleri faaliyet katılımında Yeditepe, Koç ve Özyeğin Üniversitelerinden sonra Atılım Üniversitesi geliyor. Ankara’daki Vakıf Üniversitelerinde arasında katılım ve madalya sıralamasında 1. olarak çok büyük bir başarı elde ettiğimize inanıyoruz. Tesisleşme kapasitesi olarak bakıldığında Üniversitemizin imkânları kısıtlı olmasına rağmen, elde edilen bu başarıda bize destek olan Mütevelli Heyetimizin ve Rektörlüğümüzün yanımızda olduğunu görmek, daha iyi işler yapmamız için motivasyonumuzu arttırıyor. Sporcu öğrencilerimizin bizleri gururlandıran bu başarılarının sadece müsabaka alanında değil, tüm alanlarda sergileyebiliyor olması bizi ayrıca çok mutlu ediyor.

Sporu bir amaç değil bir araç olarak gördüğümüzden, asıl amacımız öğrencilerimizin kişisel gelişimine hayat boyu kullanacakları değerlere sahip olmalarıdır. Koyduğumuz bu hedeflerin yanı sıra, başarılar da elde edince, amacımıza fazlasıyla ulaştığımızı düşünüyoruz. Süreç içerisinde spor tesisleri konusunda üniversitenin gelişmesini bekliyoruz. Bu tesisleşmenin getirisi olarak daha fazla katılım ve daha fazla öğrencimizin aktif spor içerisinde olmasıyla, daha çok kişiye ulaşarak çok daha geniş yelpazede personelimize ve öğrencilerimize hizmet edebilme şansına sahip olacağımıza inanmaktayız.

Türkiye’de 94 adet spor yüksekokulu, fakültesi ve bölümleri olduğunu ve üniversitelerde spor sistemlerinde 15 ila 100 arasında öğretici ve yardımcı personelin çalıştığını düşünürsek Koordinatörlüğümüz; 1 Koordinatör, 1 Koordinatör Yardımcısı ve 3 yardımcı personel ile, spor salonu işleyişi, üniversite içi ve dışı spor faaliyetleri, düzenlenen personel ve öğrenci turnuvaları, malzeme temini, takımlarımıza sporcu seçilmesi, seçilen oyuncuların antrenman ve hazırlık maçlarıyla turnuvaya hazırlanması, sporcu lisans işlemleri, kurum içi ve dışı yazışmalar, deplasman şartlarının hazırlanması, deplasman ulaşım ve yemek organizasyonlarının ayarlanması, sporcularımızın üniversiteye yakışır şekilde yarışmalara katılması, sportmence “fairplay” çerçevesinde müsabakaları tamamlaması ve sorunsuz şekilde yarışmaların sonuçlandırılmasını sağlamakta ve bize oranla çok daha geniş imkanlara sahip üniversitelerle rekabet ederek bu başarıyı elde etmektedir. Sahip olduğumuz tek bir spor salonunda elde ettiğimiz bu başarının önemi, katlanarak artmaktadır.

Süreç içerinde gelişeceğine ümit ettiğimiz spor tesisleriyle birlikte artacak uzman personel sayımız ile akademik ve idari personelimiz ile birlikte öğrencilerimize çok daha kaliteli hizmet verip, üniversitemizi spor alanında çok daha başarılı noktalara getirebileceğimizi ümit etmekteyiz.

Ayrıca belirtmeliyim ki; üniversitemiz sporcuları bütün branşlarda, gerek saha içinde yaptıkları sportmence mücadele, gerekse saha dışındaki tavır ve davranışları ile katıldığımız her organizasyonda en centilmen ve örnek takımlar olarak takdir edilmiştir. Buna ek olarak üniversitemiz, katılımcılar ve düzenleyiciler tarafından örnek gösterilmişlerdir. Bizim görüşümüze göre bu durum, üniversitemizin tanıtımı ve temsili bazında en az sportif başarı kadar önem taşımaktadır.”

 Bu başarıların gelecek senelerde emek verecek spoculara örnek olacağını belirteren Gökalp, Mütevelli Heyetimizden Rektörlüğümüze, tüm akademik ve idari personelimize ve organizasyonlarda emeğini sakınmayan Koordinatör yardımcısı Selvin Çiçek’e önemli katkılarından dolayı özellikle teşekkür etti. Salon personelimiz Yakup Bekdur, Hatice Özçelik ve Mehmet Garipöz’ün tam bir uyum içerisinde ekip ruhu ve bilinciyle hareket ederek elde edilen başarıda pay sahibi olduklarını ekleyen Gökalp,  onlara da teşekkürlerini sunarak bu ekip ruhu ve birliktelikle gelecekte Atılım Üniversitesi’nin sporda çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade etti.