Üniversitemiz THE 200Under50 Sıralaması 2017 Verilerine Göre Ülkemizdeki En İyi Üniversiteler Arasında İlk 4'te
06.04.2017

İngiliz Times Higher Education sıralama kuruluşunun 2012 yılından itibaren 50 yaşından küçük üniversiteleri sıraladığı THE 200Under50 sıralamasının 2017 sonuçları açıklanmıştır. Dünya sıralamasında ilk 500 içinde yer alan üniversitelerin bir çoğunun yaşı 50 yaşından fazladır. Bu nedenle Dünyada ilk 500 içinde çok sayıda yaşlı üniversite yeralmakta, genç üniversiteler bu sıralamada kendine yer bulmakta zorlanmaktadır. Genç üniversitelerin performansını daha iyi ölçmek için 2012 yılından itibaren başarılı genç ünivesitelerin sıralaması açıklanmaktadır.

Atılım Üniversitesi yirminci yaşını kutladığı 2016 yılında Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler sıralamasında kendisine ilk 500’de yer bulmayı başarmıştır. Bununla birlikte 2017 yılı Nisan ayında Avustralya’nın Brisbane kentinde Queensland University of Technology (QUT) kampüsünde gerçekleşen THE Young Universities Summit’te açıklanan sonuçlara göre 98. sırada yeralmıştır. Bu sıralamada Türkiye’den 5 üniversite yeralmıştır.
THE Sıralama Sistemi 50 yaşından genç üniversiteleri sıralarken, Dünya üniversiteleri sıralamasında kullandığı Öğretim, Araştırma, Atıflar, Endüstri Geliri ve Uluslararası Görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta 13 farklı göstergeyi dikkate almaktadır.
THE 200 Under 50 Sıralamasında yeralan Türk üniversitelerinin yıllara göre gelişimi aşağıdaki tabloda yer almaktadır.