UNİKOP 4. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarında Üniversitemiz LAP Projesi Türkiye İkincisi Oldu
23.05.2017

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılser Devrim danışmanlığında öğrencilerimiz Yağmur Budak, F. Cansu İskenderoğlu, Yalım Gültekin, Arife Sağlam, Nurhan Üregen ve Birnur Kaya Atılım Üniversitesi desteği ile Lisans Araştırma Projeleri (LAP) kapsamında geliştirdiği “Askeri Uygulamalar için Sodyum Borhidrür Beslemeli Pem Yakıt Hücresi Geliştirilmesi başlıklı Sanayi Destekli projeleri ile UNİKOP 4. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarında Savunma Sanayi, Robotik ve Uzay Teknolojileri alanında Türkiye ikinciliği aldılar.

17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) ve Selçuk Üniversitesinin işbirliğiyle gerçekleştirilen “UNİKOP 4. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı”, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinde bilimsel düşünme, araştırma, araştırmacılık ve proje kültürü ilgi ve anlayışının oluşup gelişmesine katkıda bulunmak, öğrencileri proje üretmeye ve proje geliştirmeye özendirmek ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. 

Proje kapsamında savunma sanayinde özellikle elektrik şebekesinin olmadığı taşınabilir uygulamalarda kullanılmak üzere sodyum bor hidrür ile çalışan prototip bir sistem olan PEM yakıt hücresi sistemi hazırlanmıştır. 

Öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.