Ukrayna Büyükelçisi Atılım Üniversitesindeydi
17.04.2014

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Ekselansları Dr. Sergiy Korsunky 17 Nisan 2014 tarihinde Atılım Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen Diplomacy O’clock – Diplomasi Saati programının Büyükelçiler Konuşuyor bölümüne konuk oldu.

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanmakta olan krize dair ayrıntılı bilgiler veren Dr. Korsunsky, ülkesinin Rusya tarafından girişilen bir saldırının kurbanı olduğunu ifade etti. Ukrayna halkının yüzyıllardır Rusları ve Rusyayı kardeş olarak görmelerinden dolayı böyle bir saldırıyı hiçbir zaman beklemediklerini söyleyen Dr. Korsunsky, Ukrayna’nın soruna diplomatik yollarla çözüm bulunmasından yana olan siyasetinde ısrarcı olacağını vurguladı.

Krizin başlamasının eski Ukrayna devlet başkanı ve başbakanının AB ile ortaklık anlaşmasını imzalamaktan son anda vazgeçmesiyle alevlendiğini; gösteriler sırasında polise ve göstericilere ateş açılmasıyla mevcut iktidarın herhangi bir ilgisinin olmadığını belirten Dr. Korsunsky, Ukrayna’nın Doğu eyaletlerinde Rusya’ya bağlı güçlerin yönetim binalarını ele geçirmesini kabul etmeyeceklerinin altını çizdi ve hiçbir ülkenin Kırım referandumunu ve Rusya’nın Kırım’ı ‘ilhakını’ tanımadığını söyledi.

Türkiye’nin politikasından memnuniyetini dile getiren Büyükelçiye öğrenciler, öğretim elemanları ve basın mensupları tarafından sorulan soruların ardından İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ünal tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi.