Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Üniversitemizdeydi
19.11.2015

Ufuk Arslan Anadolu Lisesi’nden 60 Dil Bölümü 11 ve 12. Sınıf öğrencisi ve Rehber Öğretmenleri 18/19 Kasım 2015 günlerinde “Mütercim Tercümanlık” ve “İngiliz Dili ve Edebiyatı” Bölümleri atölye çalışmalarına katıldılar.

Mütercim Tercümanlık Bölümü’ndeki sunumun ardından, Simultane Çeviri Laboratuvarı’nda, ses çıkış üniteleriyle ve kabinlerde Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileriyle simulasyon çalışması ve Ardıl Çeviri çalışmasına katıldılar.

İkinci atölye çalışmasına İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tanıtım ile başlanılan sunumun ardından öğrencilerle İngilizce konuşularak gerçekleştirilen atölyede mitlerin ve sembollerin dil ile ilişkisi, anlama ve yorumlama üzerine öğrencilere çalışma yaptırıldı.