Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Grubu öğretim üyelerinden Doç.Dr.Atilla Cihaner, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) 2010 Yılı Ödülüne layık görüldü
20.05.2010

Akademi’nin; fen, mühendislik, sağlık ve sosyal bilim alanlarında yetkin
bir araştırıcı kuşağı kazandırmak amacıyla 2001 yılında uygulamaya koyduğuTÜBA-GEBİP Ödülü ile desteklenmesi uygun bulunan 24 genç bilimciden biriolan Doç. Dr. Atilla Cihaner, “Elektrik akımı ile renk değiştirebilenpolimerler (elektrokromik polimerler) ve analitik kimyada metal iyonuanalizlerinde ve de adli tıpta olay mahallindeki eser miktardaki kan bulgularının teşhisinde kullanılabilecek luminol tipi malzemelerin ve
polimerlerinin tasarımı, sentezi, karakterizasyonu ve uygulamaları
konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” ndan ötürü bu
ödüle layık görüldü.

DOÇ. DR. CİHANER KİMDİR?

Atilla CihanerDoç Dr. Atilla Cihaner, 6 Nisan 1977’de Ankara’da doğdu. 1998'de Orda Doğu Teknik Üniversitesi, Kimya Bölümü’nde lisans derecesini, 2002'de yüksek lisansını ve 2004’de doktora derecesini aldı. 2003 yılında TÜBİTAK Yurt Dışı Araştırma Burs Programı ile Rusya Federasyonu’nda Enikolopov Institute of Synthetic Polymer Materials, Russian Academy of Sciences’da elektron spin rezonans spektrometresi ile tepkime mekanizmaları üzerine çalışmalar yaptı.

Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yaptığı 1999-2004 yılları arasında Atılım Üniversitesi’nde araştırma görevlisi, 2004-2009 yılları arasında yardımcı doçent olarak görev alan Doç. Dr. Cihaner 2009 yılından itibaren Atılım Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.