Türk Mutfağının Tarihi
31.03.2010

?

İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nün organize ettiği  “Türk Mutfağının Tarihi” konulu konferans, 25 Mart 2010 tarihinde saat 14.00’da İşletme Fakültesi Cengiz Yenerim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Anadolu Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü olan Doç.Dr. Dündar DENİZER konuşmacı olarak katıldı.

Türklerde yeme-içme kültürünün anlatıldığı konferansta, sofra düzeni, adabı, yemeklerin kışa hazırlanması ve eski Türk yemekleri gibi konulara değinilmiştir. Doç.Dr. Dündar Denizer, 1800’lü yıllarda Güney Amerika’dan gelen birçok sebzenin Türkiye’de yaygın olarak kullanıldığını, özellikle domatesin Türkler tarafından neredeyse her yemeğin içine konulduğunu belirtmiştir. Et ürünlerinde Türklerin hayvanın her yerinden yararlandığını vurgulayan Denizer, kemik iliklerinin yararını vurgulamış, pilavı ise neredeyse her yemekle yediğimizi ve birçok ülkeden farklı olarak pişirdiğimizi anlatmıştır. Denizer son olarak, ekmek çeşitliliğinin çokluğuna, neredeyse her yörenin kendine özgü ve özel yemeklerinin bulunduğuna ve bu durumun ülkemizi yeme içme konusunda dünyanın sayılı ülkelerden biri yaptığına değinmiştir.

Panelin kapanış konuşmasını yapan Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Gonca GÜZEL ŞAHİN, değerli katkıları nedeniyle Doç.Dr. Dündar DENİZER’e teşekkür etmiş ve plaketini takdim etmiştir.