Turizm Sektörünün Liderleri EMITT Fuarında
30.01.2017

Bu sene 21.’si gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT),  26 -29 Ocak 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde katılımcılarıyla buluştu.

Turizm sektöründe bilgi akışı sağlayan panellere ev sahipliği yapan EMITT, bu yıl da dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen turizm profesyonellerini, turizm belde ve kuruluşlarını ziyaretçilerle buluşturmaya devam etti. Fuar kapsamında düzenlenen ilk panel, 'Turizmde Yeni Hedefler ve Stratejiler' başlığıyla 26 Ocak 2017 Perşembe günü gerçekleşti. TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner'in moderatörlüğünde düzenlenen panelde; Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, HOTREC Başkanı Susanne Kraus Winkler ve DRV Başkanı Norbert Fiebig konuşmacı olarak yer aldı.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Fuarının ikinci günü, 'Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler' paneli saat 14.30'da Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan'nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelin diğer konuşmacıları arasında ise Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yer aldı. Tunç Soyer, 2009 yılından beri sürdürülen Cittaslow çalışmalarıyla birlikte, Türkiye’nin ilk ’sakin şehri’ olan Seferihisar’da yaptıkları projelerden bahsetti. http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=1444699

Fuarda Prof. Dr. İbrahim Birkan, Doğan Haber Ajansı’yla röportajında Turizm ekonomisindeki son gelişmelere de değindi: "2017 Türkiye turizminin en zor yılı oldu. Biz geçen sene olabilecek bütün kötülükler başımıza geldi diyorduk. Meğer büyük konuşmuşuz, sonradan daha beter şeyler de başımıza geldi. Ama inşallah bu artık en son noktadır ve bundan sonra karşılaştığımız sıkıntıları yavaş yavaş izole ederek eski noktamıza geleceğiz. Biz gelen turist sayısı itibariyle dünyadaki 6. turizm gelirleri itibariyle de 12. sıradaydık. Şimdi o noktaya tekrar gelmek ve daha yukarılara çıkmak için çalışacağız. Turizm sektörü Türkiye'de öncelikli bir sektör. Çünkü birçok sektöre imkan sağlayan, çarpan etkisi çok fazla olan bir sektör. Bu yüzden Türkiye'nin turizm sektörünü diğer sektörlere nazaran daha avantajlı ve rekabet avantajı olan bir sektör olarak tanıması ve bu sektörü daha fazla teşvik etmesi gerekir."