Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencileri I Barakası Restoran’ında Servise Başladılar
08.01.2009

İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri “Introduction to Food and Beverage Service Operations” dersi kapsamında Perşembe günleri üniversite personeline hizmet veren “I” barakasında yer alan restoranda derste öğrendikleri teorik bilgilerin uygulamasını gerçekleştiriyor.

Öğr.Gör. Dr. Gonca Güzel Şahin tarafından verilen derste öğrencilere; yiyecek-içecek sektörü, yiyecek-içecek departmanı, yiyecek ve içecek servisi, servis yöntemleri, mönü hazırlanması ve mönü çeşitleri, barlar ve içkiler, ziyafetler, müşteri ilişkileri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak aktarılıyor.

Bu kapsamda Perşembe sabah saatlerinde, öncelikle restoranı servise hazırlayarak işe başlayan öğrenciler, servis esnasında ve sonrasında iyi bir performans sergileyerek yapmış oldukları özenli servis ve ikramları ile yemeğe gelen üniversitemiz öğretim üyelerinin takdirlerini kazanmayı başardılar.

Konuklara her hafta yanında ikramları ile birlikte kendilerinin hazırladığı özel bir içeceğinde (HİNT ÇAYI, SICAK ŞARAP, SICAK ÇİKOLATA, SAHLEP) servisini yapan öğrenciler, bu anlamda “I” barakasında yer alan restoranda konukların karşılanması, masa düzeni, güler yüzlü-özenli servis ve yemek sonrasında özel ikramlar ile büyük bir farklılık yaratıyorlar.

Uygulamanın ilk haftasında hint müzikleri eşliğinde, Hint Çayı ve Zencefilli Kurabiyeler ; ikinci hafta Sıcak Çikolata, üçüncü hafta soğuk ve karlı bir perşembe günü Sıcak Şarap ve bu dönemin son perşembe günü Sahlep ve Karanfilli Kurabiyeler ikram edildi. Bu ikramlar sırasında konuklara; çay, çikolata, şarap ve sahlep ile tarihçe, özellikleri, tariflerin de yer aldığı öğrencilerimizin hazırladığı bilgi kartları da dağıtıldı. Uygulama ikinci dönem de devam edecek.