Terörle Mücadelede Türkiye'nin İzlediği Yollar
20.05.2008

Atılım Üniversitesi Uluslararası Medya ve Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen Em. Tümg. Osman Pamukoğlu'nun konuşmacı olduğu “Terörle Mücadelede Türkiye'nin İzlediği Yollar” konulu konferans 13.05.2008 tarihinde yapıldı.

Seyhan Cengiz Turhan Konferans Saloonuda gerçekleştirilen program Kan Uykusu Belgesel Filmi gösterimi ile başladı. Ardından kürsüye gelen Pamukoğlu, PKK ile yapılan silahlı mücedelenin tarihi hakkında bilgi vererek görevde olduğu dönemde tanık olduğu olayları anlattı.

Kürt Devleti kurma ideallerinin 1830'larda başladığını ileri süren Pamukoğlu, Atatürk'ün silahlı hareketin ne demek olduğunu bildiğini ve Cumhuriyet Dönemi'nde aldığı önlemlerle bu tehlikeyi bir kaç ayda bitirdiğini söyledi.

Bir devlete karşı yapılan tecavüzün boyutları ne olursa olsun aynı derecede karşılık görmesi gerektiğini belirten konuşmacı, silahlı saldırılara karşılık olarak demokratik haklardan söz edilemeyeceğini ifade etti.

PKK'nın kökünün kazınması için güçlü siyasi irade gerektiğini vurgulayan Pamukoğlu, “Bugüne kadar 7000 asker 13.000 sivil olmak üzere 20000 insanımızı bu saldırılar sonucu kaybettik” dedi.

Program öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından son buldu.