“Tekstilde Yaratıcı Yaklaşımlar” Sergisi
25.12.2015

Atılım Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü “Belki de İlham Çok Uzaklarda Değildir” felsefesi ile hazırlanan öğrenci çalışmaları sergisini açtı.

2015-2016 öğretim yılı güz döneminde açılan “Tekstilde Yaratıcı Yaklaşımlar” dersi kapsamında 12 öğrencinin çalışmalarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr Sevgi Lökçe tarafından yapılan sergiye çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasında sergini amacını vurgulayan Prof. Dr. Sevgi Lökçe; “ Bakmak değil görmek, görmeyi öğrenmek bizim için çok önemli. Sergideki çalışmalar da bunun bir göstergesi. Öğrencilerimizi ortaya çıkan sonuçtan dolayı tebrik ediyorum ” dedi.

Dersin yürütücüsü Öğr. Gör. Egemen Nadasbaş “ Türkiye dünyanın önde gelen tekstil devlerinden birisi. Ülkemiz mevcut pazar durumunu korumak, ileriye doğru taşımak ve rekabette avantajlı hale gelmek için tasarım gücü yüksek, yenilikçi bakış açısına sahip, özgün değerler üretebilen tasarımcılara ihtiyaç duymakta. Biz de Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü olarak sektördeki hızlı değişime ayak uydurabilen, tasarımlarına ilham kaynağı bulmakta zorlanmayan, etkileşim içerisinde bulunduğu her şeyi algı ve estik süzgecinden geçirerek tasarımlarına çıkış noktası olarak kullanabilen tasarımcılar yetiştirmeyi hedefliyor ve bu doğrultuda proje konuları geliştiriyoruz. Bu sergimiz bahsettiğimiz amaçlar doğrultusunda atılan adımlardan biri. Çalışmada öğrencilerimizden zamanlarının çoğunu geçirdikleri fakülte binamızdan yararlanarak kendi desenlerini oluşturarak kumaşa baskı almalarını ve farklı yöntemlerle tekstil yüzeyleri tasarlamalarını istedik ve süreç içinde onları yönlendirdik. Sonuç olarak ortaya bir binaya farklı gözlerle bakan 12 tasarım öğrencisinin birbirinden değişik, özgün, geliştirilebilir ve pazarlanabilir tekstil ürünleri ortaya çıktı” sözleri ile serginin detaylarını anlattı.