Tarih Bilinci Ve Ulusların Geleceği
09.04.2008

Atılım Üniversitesi Edebiyat ve Fikir Topluluğu tarafından düzenlenen Tarih Bilinci ve Ulusların geleceği konulu konferans, 28.03.2008 tarihinde Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik’in konuşmacı olduğu konferasa çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi katıldı.

Türk milletinin 3000 yıllık bir geçmişi olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Çelik, Batılıların “Türkleri tarihten alsanız geriye hiçbirşey kalmaz” sözlerine vurgu yaparak çok büyük bir tarih mirasına sahip olduğumuzu söyledi.

Son yıllarda sıkça gündeme getirilen Ermeni meselesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Çelik, bu sorunun 1970’lerde ortaya çıkarıldığını, Asala terör örgütünün tüm dünyayı Ermeni katliamı olduğuna inandırmak için eylemler yaptığına dikkat çekerek, Türk diplomatlar tarafından yapılan yanlış bilgilendirmeler sonucunda geçmişte yaşanmamış bir olayı dünyanın gözünde kabullenir duruma geldiğimizi söyledi.

Ermeni meselesi ile ülkemizde iç karışıklık yaratılmak istendiğini sözlerine eleyen Çelik “Her milletin tarihinde kara sayfalar vardır, ancak Türk Milletinin tarihinde tek bir kara sayfa dahi yoktur” dedi.

Konferans ardından verilen kokteyl ile son buldu.